Cum ii sprijini pe cei mici sa renunte la scutece, chiar daca sunteti in vacanta

Stim cu totii ca in viata unui parinte, renuntarea la scutecele copiilor reprezinta o perioada destul de solicitanta si plina de provocari. Ce faci insa daca te afli deja in aceasta perioada a vietii copilului tau si urmeaza sa pleci alaturi de cel mic intr-o vacanta, desi deprinderile cu mersul la toaleta inca nu s-au format complet? 

In linii generale, ai doua variante pe care le poti urma: fie apelezi din nou la scutece, pentru a fi mai relaxat, fie nu renunti si continui sa treci prin acest proces, mai ales daca simti ca micutul tau a facut progrese notabile in acest sens. Din experienta proprie, iti putem spune ca am incercat a doua dintre variante, iar situatia nu a fost atat de dificila precum am anticipat-o 🙂 

Daca te framanta acest subiect, gasesti mai jos cateva solutii care ti-ar putea fi de mare ajutor, iar daca vrei sa nu-ti mai bati capul si cu organizarea vacantei, poti apela la noi, cei de la Travel Planner, pentru a gasi cea mai buna varianta de loc in care sa-ti petreci concediul cu familia. Nu uita sa arunci o privire pe propunerile noastre pentru vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia.

Lucruri pe care sa le iei cu tine in vacanta, daca micutul tau renunta la scutec 

Va aflati in plin proces de a scapa de scutece si va pregatiti totodata pentru drumul catre destinatia de vacanta? Ia in considerare sa pui in bagaj lucrurile de mai jos:

Olita portabila – o inventie ingenioasa, pe care o vei gasi pe net si in magazinele pentru copii in diferite forme, si care face minuni, mai ales la drum lung! Preturile nu sunt ridicate, iar majoritatea articolelor de acest tip vin la pachet si cu pungute de unica folosinta, care pot fi innodate si aruncate ulterior la cosul de gunoi. 

E foarte buna de luat pe drum, mai ales daca veti calatori cu masina, dar si in cazul avionului. Practic, il poti aseza pe cel mic pe olita oriunde va veti afla, fara sa mai fie nevoie sa mergi cu el la toaleta, sa-l ridici, sa te chinui sa dezinfectezi astfel de locuri publice, etc. Nu uita sa pui olita portabila la indemana, alaturi de cateva pungi de unica folosinta. 

HINT: Alege o olita portabila care se pliaza – va ocupa mai putin loc si va fi mult mai usor de manevrat si de carat in toate locurile in care veti avea nevoie de ea. 

Alezele pentru copii – la fel, extrem de folositoare atunci cand pleci in vacanta cu un copil care este pe punctul de a renunta la scutece. Daca-ti este teama ca la hotel vor mai exista situatii in timpul somnului cand patul ar putea fi udat, nu ezita sa pui sub cearceaf una sau doua astfel de aleze. Alege variantele de dimensiuni mai mari (60×90, 90×90). Se gasesc usor in comert, sunt pliate si impaturite, si nu vor ocupa extrem de mult loc in bagaj. 

Poti pune o aleza si pe scaunul de masina al copilului, daca va asteapta un drum lung si presimti ca va fi cazul, mai ales in timpul somnului. O poti decupa in zona sistemului de prindere pentru centuri.  

Reductorul wc pentru copii (adaptor colac) – Poate fi cheia reusitelor voastre in camera de hotel, caci multi copii sunt atrasi de culorile, modelele si formele dragute sub care se comercializeaza reductoarele. Spre deosebire insa de o olita portabila, reductorul nu va putea fi luat chiar oriunde, din motive lesne de inteles, insa il vei putea folosi cu succes in camera de hotel. 

Scutece de rezerva – chiar daca micutul tau face progrese importante, e de preferat sa ai la tine cateva, pentru cazuri de urgenta sau pentru zilele in care simti ca nu mai faci fata. 

Sfaturi utile care sa-ti usureze vacanta atunci cand copilul tau se afla in proces de renuntare la scutec 

Medicii spun ca micutii sunt pregatiti sa renunte la scutec in general dupa varsta de 2 ani, insa acest lucru poate varia de la un copil la altul. Prin urmare, exista copii care se asaza pe olita inca de la 1 an, dar si copii care mai poarta pampersi la 4 ani. Renuntatul la scutec nu trebuie sa reprezinte o presiune nici pentru copil, nici pentru parinte. Daca simti ca amandoi depuneti mult prea mult efort pentru acest lucru si tot ce-ti doresti este ca in vacanta sa te relaxezi, apeleaza in continuare la pampersi, caci nu va fi o tragedie. Puteti continua procesul dupa ce va intoarceti acasa. 

Acorda o atentie mai mare spatiilor in care copilul tau merge la toaleta, mai ales daca nu aveti olita portabila sau reductor. Alege un hotel cu servicii de calitate, unde curatenia primeaza. Dezinfecteaza suprafetele pe care urmeaza sa se aseze micutul tau si/sau foloseste hartie/colace de unica folosinta peste, cand nu sunteti la locul de cazare. E inutil sa-ti spunem cate persoane folosesc toaletele benzinariilor sau ale altor spatii publice. 

In cazul in care peste noapte sau la somnul de pranz se intampla un mic “accident”, nu te enerva si nu ezita sa comunici personalului de la curatenie. Mai mult ca sigur iti vor oferi ajutor, este limpede ca s-au mai confruntat cu situatii de genul.

Rabdarea si comunicarea cu copilul tau vor sta la baza reusitei acestuia de a renunta la scutece. Orice lucru important se obtine cu multa rabdare, asadar nu uita sa comunici des cu micutul despre aceasta etapa, sa apelezi la glume, la povesti, astfel incat el sa nu se simta constrans, ci sa isi doreasca sa faca acest lucru de buna voie, intelegand motivul. 

Concluzionand, o vacanta in aceasta etapa importanta din viata micutul tau nu ar trebui sa reprezinte sub nicio forma un motiv de ingrijorare, caci exista rezolvare indiferent de situatie.

Daca ai la tine tot ce-ti trebuie pentru a va usura efortul in acest sens si daca te inarmezi cu rabdare si calm, nu are ce sa mearga rau. Sa fim seriosi, cu totii am fost acolo candva 🙂 P.S: Arunca un ochi pe ofertele de vacanta de pe site-ul travelplanner.ro. Vei gasi numeroase variante de cazare in destinatii potrivite pentru vacantele cu familia!

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?