La plaja cu bebelusul. Ce sa ai in geanta si alte sfaturi de care e bine sa tii cont

Te numeri printre proaspetele mamici care intentioneaza sa-si faca vacanta la mare alaturi de bebelus? Cu siguranta iti pui deja o serie de intrebari cu privire la cum va fi experienta voastra impreuna la malul marii si cat de sigur este sa mergi cu micutul tau la plaja. 

Studiile de specialitate au aratat ca aerosolii marini si apa marii au proprietati benefice asupra sanatatii bebelusilor, insa e bine de stiut ca tu si bebelusul tau va puteti bucura de avantajele unei vacante la mare respectand totusi o serie de reguli recomandate de specialisti.

HINT: Pe site-ul nostru vei gasi unele dintre cele mai bune oferte vacanta litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia, cu o multime de variante din care sa poti alege usor ce e mai potrivit pentru tine si familia ta!

Geanta de plaja pentru bebelus si tot ce trebuie sa contina

In cazul in care urmeaza sa mergi la plaja cu micutul tau, ia in considerare lista lucrurilor de mai jos si totodata o geanta suficient de incapatoare si bine compartimentanta. 

Crema cu factor de protectie ridicat (SPF 50+) – roaga farmacistul sau un medic dermatolog sa-ti recomande o crema potrivita varstei bebelusului tau. 

Spray cu apa termala – foarte folositor atunci cand vrei sa-i cureti pielea celui mic, in special fata, de nisip si alte impuritati.

Palaria de plaja – opteaza eventual pentru un model care se leaga sub barbie, va fi mai putin probabil sa o dea jos sau sa fie zburata de vant. Alege o palarie de culoare alba, ca sa nu atraga caldura si mai tare. 

Haine de schimb – bebelusii se uda, se murdaresc, asadar e important sa ai inca un set de haine de schimb la tine. 

Costum de baie si papucei de plaja – costumul de baie nu este un must daca micutul tau inca poarta scutece, insa in cazul in care va aflati in proces de renuntare la scutec sau vrei sa-l folosesti doar din punct de vedere estetic, nu uita sa-l iei la tine. Papuceii de plaja sunt o alta necesitate, mai ales daca bebelusul a facut deja primii pasi. 

Scutece normale/scutece de apa – nu uita sa le pui in geanta atunci cand mergi cu bebelusul la plaja, iar daca vrei sa-l bagi in mare sau in piscina, ii poti folosi pe cei speciali pentru apa. 

Prosoape de plaja – iti recomandam sa iei pentru cel mic un prosop mare, absorbant si cu gluga. 

Jucarii – incearca sa te limitezi la una sau doua jucarii preferate, eventual galetusa pentru nisip daca bebelusul tau este putin mai mare si sta deja in sezut.  

SFAT: Alege o galetusa de nisip cu accesorii de calitate – nu de putine ori se intampla ca seturile pe care le gasesti la fata locului sa aiba o calitate destul de slaba, iar formele, lopatelele, etc sa fie fabricate dintr-un plastic nefinisat, cu care copiii mai mici se pot zgaria usor. 

Apa plata – atat pentru tine, cat si pentru cel mic, deosebit de importanta pentru hidratare. Daca micutul tau este alaptat exclusiv sau primeste numai formula, asigura-te ca este hidratat corespunzator in acest mod. 

Lapte formula – in cazul in care copilul nu este alaptat si inca mai consuma lapte, nu uita sa iei formula cu tine, alaturi de biberon. Daca plaja este amenajata si exista un beach bar/restaurant/terasa in apropiere, cu siguranta vei avea de unde sa faci rost si de apa incalzita. 

Gustari (fructe proaspete, piureuri, borcanase, etc) – daca bebelusul a trecut la etapa de diversificare, va trebui sa ai la indemana si o mica gustare pentru el. 

Alte lucruri de luat daca mergi cu bebelusul la plaja

Daca te-ai hotarat sa mergi la mare cu micutul tau, nu uita sa iei in calcul si urmatoarele:

Caruciorul – chiar daca pare greu de imaginat cum te vei descurca sa impingi caruciorul pe plaja, exista o serie de factori care ti-ar putea usura munca destul de mult: alege o plaja cu ponton pana aproape de malul marii, caci iti va fi de un real ajutor sa poti duce caruciorul pe roti pana aproape de sezlong. Alege, de asemenea, un carucior usor pentru astfel de vacante, caci iti vei multumi negresit la fata locului. 

Atunci cand ai caruciorul la indemana pe plaja, vei avea unde sa-l culci pe cel mic daca i se face somn, iar daca se afla in perioada de diversificare, iti va fi mai usor sa-l hranesti. 

Umbrela – daca intentionezi sa mergi cu bebelusul la o plaja neamenajata, este deosebit de important sa iei cu tine si o umbrela. Chiar daca-l vei expune pe cel mic la soare in intervalul orar recomandat (micutii mai mici de 6 luni trebuie sa evite oricum expunerea la soare), e bine sa aveti asigurat un loc de umbra, caci se intampla des ca soarele sa fie puternic chiar de la primele ore ale diminetii, mai ales in varf de sezon. 

Piscina gonflabila de dimensiuni micute – poate parea un articol mai putin necesar in prima instanta, insa daca micutul tau e prea dornic sa exploreze plaja si sa bage in gura scoici, nisip sau, din contra, vrei sa-l tii departe de apa marii pentru ca fie nu-i place, fie are porniri prea aventuroase, pisicina gonflabila pe care sa o tii langa sezlongul tau iti va fi de ajutor, iar copilul va fi incantat. 

Incearca sa te limitezi la o piscina cu un diametru cat mai mic posibil – ocupa putin loc atunci cand este dezumflata, iar la capitolul umflat, vei depune mai putin efort. 

Alte sfaturi pentru o experienta safe si placuta cu bebelusul la plaja

Bebelusii sub 6 luni trebuie feriti de expunerea la soare, pentru ca pielea lor este extrem de delicata, asadar, daca mergi la plaja cu un bebelus mic, ai grija ca acesta sa stea aproape permanent la umbra. Pielea unui bebelus cu varsta intre 0-6 luni nu produce suficient de multa melanina cat sa-l protejeze atunci cand este expus la soare. 

Crema pentru plaja trebuie sa aiba un factor de protectie mare, incepand cu SPF 50 sau chiar mai ridicat. Aceasta trebuie aplicata in prima faza din camera, inainte cu 30 de minute sa ajungeti la plaja si in mod repetat la plaja, in functie de durata timpului pe care-l veti petrece acolo. 

Alege o crema de calitate, de la un brand cu recomandari, iar in cazul in care cel mic este bagat in apa, este necesar sa o aplici ulterior din nou. Intreaba doctorul sau farmacistul inante sa aplici crema cu protectie solara pe pielea unui bebelus mai mic de 6 luni.

Hainele in culori deschise – atunci cand bebelusii merg la plaja, este recomandat sa poarte haine deschise la culoare si din materiale naturale (bumbac 100%), care sa le acopere mainile si picioarele. Totodata, exista pe piata pentru copii si costume de plaja cu filtru de protectie UV. 

Intervalul orar in care este recomandat sa mergi cu copiii la plaja (si, in mod particular, cu bebelusii) este intre orele 06.00 – 10.00 (desi, atentie, in mijlocul verii, soarele arde deja destul de tare la ora 10) si respectiv 16.00 – pana cand apune soarele. 

Hidratarea corespunzatoare a bebelusului este unul dintre cei mai importanti factori de care trebuie sa tii cont atunci cand mergeti la plaja. Indiferent daca micutul tau este alaptat la san, bea formula de lapte sau primeste deja apa plata, asigura-te ca acesta consuma suficiente lichide. 

FACT: aerosolii marini au proprietati adjuvante in cazul persoanelor si implicit copiilor care se confrunta cu boli pulmonare sau alte afectiuni ale sistemului respirator. 

In concluzie, sa mergi cu bebelusul la plaja poate parea o provocare, insa atata vreme cat tii cont de sfaturile medicilor si ai la indemana tot ce-ti trebuie, nu ai avea de ce sa te confrunti cu probleme. Sigur ca lucrurile pe care trebuie sa le ai la tine pot diferi si in functie de timpul pe care-l vei petrece la plaja cu micutul tau, caci daca intentionezi sa stai 30 de minute, e limpede ca nu ai avea de ce sa cari cu tine toata lista pe care ti-am insirat-o mai sus. 

Daca vrei sa rezervi o vacanta la mare peste hotare, alaturi de cel mic, insa nu stii exact incotro sa te orientezi, ne poti lasa pe noi, cei de la Travel Planner, sa ne ocupam de acest aspect. Poti intra la noi pe site, unde vei gasi cele mai bune oferte de cazare la hoteluri de la malul marii, din Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?