Cum se prepara celebra reteta de patatnik, placinta de cartofi din Bulgaria 18 January 2021 Toate articolele Postat de Iulia Stanescu Patatnik este o reteta traditionala bulgareasca de placinta de cartofi care se prepara cel mai des in Muntii Rodopi. Se gateste la focul de lemne sau pe plita, insa o poti pregati foarte bine si in cuptor. Daca vrei sa mergi la ski si sa incerci reteta direct de la sursa, vezi ce oferte de vacanta la ski ti-am pregatit pentru Bansko, Pamporovo si Borovets. Ingrediente 6 cartofi medii2 cepe2 linguri de ulei vegetal2 linguri de menta uscata4 oua1 lingura de unt pentru uns4 linguri de faina3 linguri de untoptional: branza feta (sau sirene)sarepiper Mod de preparare 1. Preincalzeste cuptorul la 230 de grade. 2. Curata cartofii si rade-i intr-un vas. Scurge bine apa din ei. 3. Curata ceapa si da-o pe razatoare deasupra cartofilor scursi. 4. Adauga sare si piper dupa gust, uleiul vegetal si menta. Adauga apoi si ouale in mixtura si amesteca bine. Optional, pune branza. 5. Unge o tava cu unt, apoi presara doua linguri de faina. 6. Adauga mixtura de cartofi in tava. Preseaza pentru a netezi si adauga ultimele linguri de faina deasupra. Pune si cateva lingurite de unt. 7. Coace timp de 45 de minute. Iti recomandam sa parcurgi si aceasta lista cu mancare traditionala bulgareasca si sa-ti alegi toate preparatele pe care iti doresti sa le incerci atunci cand mergi in vacanta. Alte articole care te-ar putea interesa Mancaruri traditionale bulgaresti. Care sunt preparatele pe care trebuie sa le incerci cand mergi in vacanta Gastronomia bulgareasca si obiceiuri culinare din Bulgaria. Cum si ce se mananca in aceasta tara Reteta de Mish Mash exact ca in Bulgaria, sa-ti aminteasca de vacanta Cum se prepara celebra reteta de patatnik, placinta de cartofi din Bulgaria Cea mai simpla de reteta de Banitsa, placinta bulgareasca traditionala Reteta traditionala din Bulgaria: ghiveci manastiresc cu carne si orez Reteta de musaca bulgareasca traditionala. O poate prepara oricine Reteta de paine bulgareasca de Craciun. Cum se prepara Koledna Pitka Cum e vinul in Bulgaria. Principalele regiuni viticole si cele mai bune vinuri bulgaresti Rețetă Kyufte – chifteluțe bulgărești Reteta traditionala de garash, tortul bulgaresc de ciocolata cu un gust exceptional Ce feluri de peste si fructe de mare din Marea Neagra poti manca pe litoralul bulgaresc Reteta originala de Tikvenik, placinta bulgareasca de dovleac Reteta de salata bulgareasca de cartofi si cea mai simpla metoda de preparare Salata bulgareasca Kiopoolu cu vinete si ardei. Reteta originala si mod rapid de preparare