Cum se prepara celebra reteta de patatnik, placinta de cartofi din Bulgaria

Postat de

Patatnik este o reteta traditionala bulgareasca de placinta de cartofi care se prepara cel mai des in Muntii Rodopi. Se gateste la focul de lemne sau pe plita, insa o poti pregati foarte bine si in cuptor.

Daca vrei sa mergi la ski si sa incerci reteta direct de la sursa, vezi  ce oferte de vacanta la ski ti-am pregatit pentru Bansko, Pamporovo si Borovets.

Ingrediente

6 cartofi medii
2 cepe
2 linguri de ulei vegetal
2 linguri de menta uscata
4 oua
1 lingura de unt pentru uns
4 linguri de faina
3 linguri de unt
optional: branza feta (sau sirene)
sare
piper

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 230 de grade.

2. Curata cartofii si rade-i intr-un vas. Scurge bine apa din ei.

3. Curata ceapa si da-o pe razatoare deasupra cartofilor scursi.

4. Adauga sare si piper dupa gust, uleiul vegetal si menta. Adauga apoi si ouale in mixtura si amesteca bine. Optional, pune branza.

5. Unge o tava cu unt, apoi presara doua linguri de faina.

6. Adauga mixtura de cartofi in tava. Preseaza pentru a netezi si adauga ultimele linguri de faina deasupra. Pune si cateva lingurite de unt.

7. Coace timp de 45 de minute.

Vacanta nu se termina odata cu vara! Bucura-te de toamna pe litoralul bulgaresc la super preturi!  

Iti recomandam sa parcurgi si aceasta lista cu mancare traditionala bulgareasca si sa-ti alegi toate preparatele pe care iti doresti sa le incerci atunci cand mergi in vacanta.

Alte articole care te-ar putea interesa

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?