Salata bulgareasca Kiopoolu cu vinete si ardei. Reteta originala si mod rapid de preparare 11 February 2022 Bulgaria Postat de Ana-Maria Lichwar Kiopoolu este un aperitiv care are la baza vinete, se regaseste atat in bucataria bulgareasca, cat si in cea turceasca si se aseamana, ca si consistenta si arome, cu zacusca romaneasca de vinete. In aceasta pagina vei gasi informatii despre: Ingrediente pentru 4 portii mari de KiopooluMod de preparare KiopooluAlte articole care te-ar putea interesa Kiopoolu se serveste rece, pe paine, alaturi de alte aperitive, iar reteta sa difera de la o zona la alta, insa cele mai comune ingrediente sunt vinetele, ardeii, rosiile, usturoiul si patrunjelul. Nu toate ingredientele din Kiopoolu sunt supuse unui proces de preparare termica, asa cum suntem obisnuiti in ceea ce priveste zacusca clasica, asadar, atata vreme cat vrei sa-l consumi fresh si nu vrei sa pui cateva borcane la pastrat pentru lunile viitoare, transformandu-l intr-o veritabila zacusca, procesul de preparare al acestui aperitiv ar trebuie sa fie unul destul de simplu. Si pentru ca ti-am facut, cel mai probabil, pofta de bucataria vecinilor bulgari, te invitam la noi pe site sa descoperi unele dintre cele mai tentante oferte pentru litoralul bulgaresc, astfel incat sa incerci Kiopoolu si alte bunatati chiar la ele acasa! HINT: Pe blogul Travel Planner te asteptam si cu alte retete dementiale care sa-ti faca pofta de o vacanta sau de aventuri in propria bucatarie 🙂 Ingrediente pentru 4 portii mari de Kiopoolu 2 vinete potrivite 4 ardei capia de dimensiuni medii 2 legaturi de patrunjel 1 rosie mare, bine coapta 2 catei de usturoi 2 linguri de ulei de floarea soarelui 2 linguri de otet sare piper Mod de preparare Kiopoolu Vinetele si ardeii se pun la copt, fie la cuptor, fie intr-o tava pe aragaz. Se intorc de pe o parte pe alta pana cand s-au copt uniform si se pun impreuna intr-un castron, la racit. Iti reamintim sa nu scurgi zeama pe care o lasa, caci este delicioasa si o vei folosi ulterior pentru a prepara zacusca. Rosia se curata de coaja (eventual scufundata intr-un ibric cu apa fierbinte, pentru a se decoji ulterior mai rapid) si se taie cubulete marunte. Patrunjelul se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza fin. Odata racite, legumele coapte se curata de coaja si se toaca marunt pe un fund de lemn, se pun intr-un castron, iar ulterior se adauga si restul ingredientelor. Se amesteca energic pana cand aperitivul capata un aspect uniform, se adauga ulei, otet (poti folosi si lamaie), sare si piper si se serveste rece sau la temperatura camerei, pe paine sau alaturi de alte aperitive. Concluzionand, nu putem decat sa-ti uram pofta buna si sa-ti reamintim ca pe travelplanner.ro gasesti unele dintre cele mai bune oferte pentru vacante in Bulgaria, unde te poti bucura de un rasfat culinar in toata regula! Vacante litoral Bulgaria Alte articole care te-ar putea interesa Mancaruri traditionale bulgaresti. Care sunt preparatele pe care trebuie sa le incerci cand mergi in vacanta Gastronomia bulgareasca si obiceiuri culinare din Bulgaria. Cum si ce se mananca in aceasta tara Reteta de Mish Mash exact ca in Bulgaria, sa-ti aminteasca de vacanta Cum se prepara celebra reteta de patatnik, placinta de cartofi din Bulgaria Cea mai simpla de reteta de Banitsa, placinta bulgareasca traditionala Reteta traditionala din Bulgaria: ghiveci manastiresc cu carne si orez Reteta de musaca bulgareasca traditionala. O poate prepara oricine Reteta de paine bulgareasca de Craciun. Cum se prepara Koledna Pitka Cum e vinul in Bulgaria. Principalele regiuni viticole si cele mai bune vinuri bulgaresti Rețetă Kyufte – chifteluțe bulgărești Kavarma, celebra tocanita bulgareasca. Reteta originala si modul de preparare Reteta traditionala de garash, tortul bulgaresc de ciocolata cu un gust exceptional Ce feluri de peste si fructe de mare din Marea Neagra poti manca pe litoralul bulgaresc Reteta originala de Tikvenik, placinta bulgareasca de dovleac Reteta de salata bulgareasca de cartofi si cea mai simpla metoda de preparare Salata bulgareasca Kiopoolu cu vinete si ardei. Reteta originala si mod rapid de preparare 5 produse lactate traditionale de incercat intr-o vacanta in Bulgaria