Salata bulgareasca Kiopoolu cu vinete si ardei. Reteta originala si mod rapid de preparare

Kiopoolu este un aperitiv care are la baza vinete, se regaseste atat in bucataria bulgareasca, cat si in cea turceasca si se aseamana, ca si consistenta si arome, cu zacusca romaneasca de vinete.

Kiopoolu se serveste rece, pe paine, alaturi de alte aperitive, iar reteta sa difera de la o zona la alta, insa cele mai comune ingrediente sunt vinetele, ardeii, rosiile, usturoiul si patrunjelul. 

Nu toate ingredientele din Kiopoolu sunt supuse unui proces de preparare termica, asa cum suntem obisnuiti in ceea ce priveste zacusca clasica, asadar, atata vreme cat vrei sa-l consumi fresh si nu vrei sa pui cateva borcane la pastrat pentru lunile viitoare, transformandu-l intr-o veritabila zacusca,  procesul de preparare al acestui aperitiv ar trebuie sa fie unul destul de simplu.

Si pentru ca ti-am facut, cel mai probabil, pofta de bucataria vecinilor bulgari, te invitam la noi pe site sa descoperi unele dintre cele mai tentante oferte pentru litoralul bulgaresc, astfel incat sa incerci Kiopoolu si alte bunatati chiar la ele acasa!

HINT: Pe blogul Travel Planner te asteptam si cu alte retete dementiale care sa-ti faca pofta de o vacanta sau de aventuri in propria bucatarie 🙂

Ingrediente pentru 4 portii mari

  • 2 vinete potrivite
  • 4 ardei capia de dimensiuni medii
  • 2 legaturi de patrunjel 
  • 1 rosie mare, bine coapta
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de otet
  • sare
  • piper

Mod de preparare Kiopoolu

Vinetele si ardeii se pun la copt, fie la cuptor, fie intr-o tava pe aragaz. Se intorc de pe o parte pe alta pana cand s-au copt uniform si se pun impreuna intr-un castron, la racit. 

Iti reamintim sa nu scurgi zeama pe care o lasa, caci este delicioasa si o vei folosi ulterior pentru a prepara zacusca. 

Rosia se curata de coaja (eventual scufundata intr-un ibric cu apa fierbinte, pentru a se decoji ulterior mai rapid) si se taie cubulete marunte. Patrunjelul se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza fin.

Odata racite, legumele coapte se curata de coaja si se toaca marunt pe un fund de lemn, se pun intr-un castron, iar ulterior se adauga si restul ingredientelor. 

Se amesteca energic pana cand aperitivul capata un aspect uniform, se adauga ulei, otet (poti folosi si lamaie), sare si piper si se serveste rece sau la temperatura camerei, pe paine sau alaturi de alte aperitive. 

Concluzionand, nu putem decat sa-ti uram pofta buna si sa-ti reamintim ca pe travelplanner.ro gasesti unele dintre cele mai bune oferte pentru vacante in Bulgaria, unde te poti bucura de un rasfat culinar in toata regula!

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro