Reteta de salata bulgareasca de cartofi si cea mai simpla metoda de preparare 31 January 2022 Bulgaria Postat de Ana-Maria Lichwar Ni se face dor constant de bucataria vecinilor bulgari, poate si pentru ca numaram zilele pana la un concediu pe litoralul bulgaresc, dar si pentru ca au unele dintre cele mai delicioase preparate. In aceasta pagina vei gasi informatii despre: Ingrediente pentru salata bulgareasca de cartofi, 4-5 portii Mod de preparare salata bulgareasca de cartofiAlte articole care te-ar putea interesa Daca te numeri printre cei care asteapta cu nerabdare o vacanta in Bulgaria sau pur si simplu vrei sa prepari acasa ceva delicios si rapid, care sa-ti aduca aminte de mancarurile bulgaresti, te poti apuca de reteta de mai jos. Avantajul acesteia este ca se prepara extrem de rapid, nu vei face haos in bucatarie, iar rezultatul e unul cat se poate de gustos. BY THE WAY: Iti reamintim ca am pregatit la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte pentru vacante litoral Bulgaria, cu peste 200 de hoteluri din toate statiunile cunoscute, astfel incat sa poti selecta ce se potriveste mai bine stilului si preferintelor tale. Ingrediente pentru salata bulgareasca de cartofi, 4-5 portii 6 cartofi medii o ceapa rosie medie/ 1-2 legaturi de ceapa verde 3 linguri de ulei de masline 2 linguri de otet 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare/piper dupa gust Mod de preparare salata bulgareasca de cartofi Cartofii se pun la fiert in coaja timp de aproximativ 25 de minute. E important sa alegi niste cartofi de dimensiuni medii sau usor mai mici, pentru ca niste cartofi mari nu se vor fierbe la mijloc asa cum trebuie. Ceapa rosie se taie marunt, iar daca vrei ca salata sa aiba un aspect/gust mai fresh, poti folosi ceapa verde. 1-2 legaturi maruntite ar trebui sa fie suficiente. Cartofii se iau de pe foc, nu inainte de a-i testa cu o furculita pentru a verifica daca s-au fiert si se pun sub un jet de apa rece. E bine sa indepartezi coaja cat sunt totusi inca putin calduti si sa-i amesteci alaturi de celelalte ingrediente la fel, cat inca mai sunt calzi, pentru un plus de savoare. Cartofii se taie in cubulete potrivite, se amesteca alaturi de ceapa, se adauga verdeata tocata marunt, uleiul, otetul, sarea si piperul si se amesteca usor, pana cand salata capata un aspect uniform. Se serveste rece, simpla sau ca garnitura la preparate din carne. Concluzionand, speram sa-i surprinzi pe cei dragi cat mai placut cu reteta de mai sus, iar daca vrei sa citesti mai multe despre bucataria vecinilor bulgari sau sa te inspiri din mai multe retete, te asteptam la noi pe blog cu o multime de idei. Nu in ultimul rand, nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, pentru ca te asteapta propuneri interesante si oferte avantajoase pentru vacantele pe litoralul bulgaresc! Vacante litoral Bulgaria Alte articole care te-ar putea interesa Mancaruri traditionale bulgaresti. Care sunt preparatele pe care trebuie sa le incerci cand mergi in vacanta Gastronomia bulgareasca si obiceiuri culinare din Bulgaria. Cum si ce se mananca in aceasta tara Reteta de Mish Mash exact ca in Bulgaria, sa-ti aminteasca de vacanta Cum se prepara celebra reteta de patatnik, placinta de cartofi din Bulgaria Cea mai simpla de reteta de Banitsa, placinta bulgareasca traditionala Reteta traditionala din Bulgaria: ghiveci manastiresc cu carne si orez Reteta de musaca bulgareasca traditionala. O poate prepara oricine Reteta de paine bulgareasca de Craciun. Cum se prepara Koledna Pitka Cum e vinul in Bulgaria. Principalele regiuni viticole si cele mai bune vinuri bulgaresti Rețetă Kyufte – chifteluțe bulgărești Kavarma, celebra tocanita bulgareasca. Reteta originala si modul de preparare Reteta traditionala de garash, tortul bulgaresc de ciocolata cu un gust exceptional Ce feluri de peste si fructe de mare din Marea Neagra poti manca pe litoralul bulgaresc Reteta originala de Tikvenik, placinta bulgareasca de dovleac Reteta de salata bulgareasca de cartofi si cea mai simpla metoda de preparare Salata bulgareasca Kiopoolu cu vinete si ardei. Reteta originala si mod rapid de preparare