Reteta de salata bulgareasca de cartofi si cea mai simpla metoda de preparare

Ni se face dor constant de bucataria vecinilor bulgari, poate si pentru ca numaram zilele pana la un concediu pe litoralul bulgaresc, dar si pentru ca au unele dintre cele mai delicioase preparate. 

Daca te numeri printre cei care asteapta cu nerabdare o vacanta in Bulgaria sau pur si simplu vrei sa prepari acasa ceva delicios si rapid, care sa-ti aduca aminte de mancarurile bulgaresti, te poti apuca de reteta de mai jos. Avantajul acesteia este ca se prepara extrem de rapid, nu vei face haos in bucatarie, iar rezultatul e unul cat se poate de gustos.

BY THE WAY: Iti reamintim ca am pregatit la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte pentru vacante litoral Bulgaria, cu peste 200 de hoteluri din toate statiunile cunoscute, astfel incat sa poti selecta ce se potriveste mai bine stilului si preferintelor tale.

Ingrediente pentru salata bulgareasca de cartofi, 4-5 portii 

6 cartofi medii 

o ceapa rosie medie/ 1-2 legaturi de ceapa verde 

3 linguri de ulei de masline

2 linguri de otet 

1 legatura de marar

1 legatura de patrunjel

sare/piper dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja timp de aproximativ 25 de minute. E important sa alegi niste cartofi de dimensiuni medii sau usor mai mici, pentru ca niste cartofi mari nu se vor fierbe la mijloc asa cum trebuie. 

Ceapa rosie se taie marunt, iar daca vrei ca salata sa aiba un aspect/gust mai fresh, poti folosi ceapa verde. 1-2 legaturi maruntite ar trebui sa fie suficiente. 

Cartofii se iau de pe foc, nu inainte de a-i testa cu o furculita pentru a verifica daca s-au fiert si se pun sub un jet de apa rece. E bine sa indepartezi coaja cat sunt totusi inca putin calduti si sa-i amesteci alaturi de celelalte ingrediente la fel, cat inca mai sunt calzi, pentru un plus de savoare. 

Cartofii se taie in cubulete potrivite, se amesteca alaturi de ceapa, se adauga verdeata tocata marunt, uleiul, otetul, sarea si piperul si se amesteca usor, pana cand salata capata un aspect uniform. 

Se serveste rece, simpla sau ca garnitura la preparate din carne. 

Concluzionand, speram sa-i surprinzi pe cei dragi cat mai placut cu reteta de mai sus, iar daca vrei sa citesti mai multe despre bucataria vecinilor bulgari sau sa te inspiri din mai multe retete, te asteptam la noi pe blog cu o multime de idei.

Nu in ultimul rand, nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, pentru ca te asteapta propuneri interesante si oferte avantajoase pentru vacantele pe litoralul bulgaresc!

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro