Despre Aktur Luna Park Antalya, parcul de distractii din apropierea plajei Konyaalti

Printre numeroasele atractii ale orasului Antalya se numara si Aktur Luna Park, un loc ideal pentru cei dornici de putina adrenalina sau pentru familiile cu copii care vor sa iasa din resort ca sa se distreze odata cu lasarea serii. 

Aktur Luna Park este un parc tipic de distractii, cu o roata mare si alte joculete si oportunitati pentru toate varstele, iar mai multe amanunte despre tot ce te asteapta aici poti sa descoperi in cele ce urmeaza.

La noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute, inclusiv din zona Antalya City.

Localizare Aktur Luna Park Antalya, cum ajungi aici si distante din alte statiuni

Aktur Luna Park se afla la circa 7 kilometri sud-vest de centrul orasului Antalya, in relativa apropiere a plajei Konyaalti si a unui centru comercial popular (Antalya Migros Shopping Center). Daca esti interesat sa faci si shopping in aceeasi zi sau doar sa parchezi in zona centrului comercial, e bine de stiut ca o pasarela pietonala leaga cele doua atractii. 

Il poti repera pe Google Maps cu denumirea simpla de “Aktur Park”, insa il vei identifica si dupa numele rotii uriase care te asteapta aici, denumita “Heart of Antalya”. 

In linii generale, sanse prea mari sa-l ratezi nu sunt, caci roata are o inaltime de circa 90 de metri si poate fi zarita de departe, iar pe timp de seara, este iluminata si se vede si mai bine. 

Daca vrei sa vii aici cu transportul public local, poti lua una dintre liniile VS18, VC57, VC59, KL08, KC06  sau TK51. Statia cea mai apropiata de parcul de distractii se numeste “Lunapark”. 

Distante catre Aktur Luna Park din alte statiuni:

  • distanta Lara – Aktur Luna Park: 27 kilometri
  • distanta Belek – Aktur Luna Park: 48 kilometri
  • distanta Side – Aktur Luna Park: 82 kilometri
  • distanta Kemer – Aktur Luna Park: 38 kilometri
  • distanta Tekirova – Aktur Luna Park: 53 kilometri

Ce poti sa faci la Aktur Luna Park Antalya, program de vizitare si informatii utile

Parcul de distractii Aktur Luna Park are peste 40 de atractii de toate felurile si pentru toate varstele. Cea mai importanta dintre toate este roata, despre care ai aflat deja ca se cheama “Heart of Antalya”, fiind inaugurata in anul 2021. Este cea mai mare roata din Turcia, are 4 cabine VIP si 42 cabine normale, toate inchise si dotate cu aer conditionat. 

O plimbare cu roata dureaza in jur de 20 de minute si-ti ofera posibilitatea de a admira orasul de sus, de la o inaltime de circa 90 metri. 

Restul atractiilor din Aktur Park se impart in doua categorii: cele potrivite pentru adulti si cele potrivite pentru familiile cu copii. 

In randul celor pentru adulti se numara diferite coastere care-ti vor creste, inevitabil, nivelul de adrenalina. Daca simti ca ai nevoie de asa ceva, te poti orienta catre Captain Barbossa, Kangaroo, Adrenalin Maxx, Loop Zone, Cracy Dance sau altele.

La intrare nu vei plati o taxa de acces, ci iti vei putea cumpara un card pe care sa depui o anumita suma de bani, in functie de atractiile pe care vrei sa le incerci. Pretul unei experiente variaza in general intre 35 – 100 lire turcesti, in functie de atractie. Mancarea si bautura se platesc separat. 

Aktur Luna Park este deschis zilnic in intervalul orar 14.00 – 00.00. 

Parcul de distractii este mai intens vizitat pe timp de seara, atat gratie spectacolului de lumini pe care-l ofera, cat si gratie temperaturilor mai placute. 

In miez de vara, asadar, in intervalul iulie-august, Aktur Luna Park Antalya poate deveni aglomerat. 

Alte atractii apropiate de Aktur Luna Park

Daca vrei sa bifezi si alte obiective din zona orasului Antalya in aceeasi zi cu Aktur Luna Park, e bine de stiut ca la distante rezonabile se mai afla si: 

Plaja Konyaalti este una dintre cele mai cunoscute si vizitate plaje din imprejurimile orasului Antalya. Se intinde pe o lungime de circa 8 kilometri, este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar in zona din spate are mai multe zone verzi, parculete, restaurante si hoteluri. 

Pe plaja vei intalni atat segmente libere, cat si segmente organizate cu sezlonguri si umbrele. 

Acvariul din Antalya este localizat la 3,5 kilometri departare de acest parc de distractii. Aici poti sa te plimbi printr-unul dintre cele mai lungi tunele subacvatice si poti admira peste 40 de acvarii cu diferite vietuitoare marine, din toate colturile lumii. 

Tot in aceeasi zona gasesti si Wild Park (expozitie de reptile), dar si Snow World si Muzeul figurilor de ceara. 

Muzeul de Arheologie din Antalya este considerat a fi unul dintre cele mai importante din tara. Gazduieste 14 sali de expozitie (printre care se numara si o sala dedicata copiilor), iar pentru a-l vedea in totalitate ai nevoie de minimum 2 ore. 

Intre Aktur Luna Park si Muzeul de Arheologie sunt 4,9 kilometri. 

In loc de concluzie

Aktur Luna Park Antalya este genul de atractie potrivita pentru toate tipurile de turisti, fie acestia familii cu copii, fie tineri dornici de aventura si de adrenalina. Este puternic animat pe timp de seara, destul de galagios si aglomerat in mijlocul verii. Are totodata avantajul de a fi localizat intr-o zona cu mai multe atractii (plaje, muzee, etc.) dar si in imediata apropiere a unui cunoscut centru comercial. 

Nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?