Totul despre calatoria Saranda Corfu ferry. De unde iei feribotul, cat costa si ce e important sa ai in vedere

Daca urmeaza sa pleci in vacanta in zona Saranda-Ksamil Albania si ti-ai propus sa explorezi cat mai multe dintre atractiile turistice de aici, e bine sa stii ca insula Corfu se afla la doar 35 kilometri departare de acest oras si poate fi vizitata relativ usor, luand feribotul. 

Calatoria Saranda Corfu ferry reprezinta un subiect de interes pentru multi dintre acei turisti care vor sa se bucure de potentialul acestei zone, lucru perfect valabil si in cazul in care te vei afla in Corfu si vei fi tentat sa vizitezi cateva dintre obiectivele acestor orase de coasta din Albania.

In cele ce urmeaza gasesti o serie de detalii utile pentru calatoria Saranda Corfu ferry, incepand cu firmele care opereaza aceste curse pe mare, alaturi de preturi, program si alte detalii care se pot dovedi folositoare la fata locului. 

Unde sunt terminalele de ferry in Saranda si in Corfu 

Daca vrei sa pleci din Saranda catre Corfu, gasesti terminalul de ferry pe strada Mitat Hoxha (Rruga Mitat Hoxha). Il poti repera pe Harti cu denumirea de “Saranda Ferry Terminal”, in imediata apropiere a hotelului Palma City. 

Poti ajunge aici si cu microbuzele locale (spre exemplu, daca vii din directia Butrint, te vei da jos la ultima statie, chiar in fata terminalului de ferry). 

In ceea ce priveste insula Corfu, trebuie sa te indrepti catre terminalul de ferry international, care este localizat dupa terminalul de curse interne, cum vii din directia orasului Corfu Town. 

Daca ai ales transportul cu avionul pana in Corfu si vrei ca de la aeroport sa mergi direct catre terminalul de ferry si ulterior catre Saranda Albania, poti lua autobuzul nr.15 pentru a te deplasa dintr-un loc in altul. Calatoria va costa in jur de 1.20 euro si va dura aproximativ 20 minute.

Acelasi autobuz (linia verde) te poate duce de la terminalul de ferry Corfu pana in centrul orasului Corfu Town. 

Firme care opereaza curse si de unde cumperi bilete pentru Saranda Corfu ferry

Daca vrei sa pleci din Saranda in Corfu cu ferry, e bine sa stii ca in prezent sunt mai multe companii care efectueaza aceste curse intre portul din Saranda si portul din Corfu. 

Finikas Lines, Joy Lines si Ionian Seaways opereaza curse intre cele doua destinatii, pe tot parcursul anului, cu un program care difera in functie de sezon. 

Vei avea de ales intre doua tipuri de ambarcatiuni: 

  • un speed boat de tip nava cu aripi portante (hydrofoil), caz in care durata unei curse pe un singur sens va fi de 30 minute
  • feribot clasic (pe care pot fi incarcate si masini), caz in care durata unei curse pe un singur sens va fi de 1 h 30 minute

Biletele pentru ferry pot fi cumparate fie online, fie direct de la casele de bilete ale respectivilor operatori din Saranda sau din Corfu. In Saranda exista si alte cateva agentii de turism care au spre vanzare bilete pentru ferry. 

Gasesti casele de bilete in fata terminalului din Saranda, toti operatorii avand propriul lor birou de bilete. Te poti orienta catre varianta care ti se potriveste cel mai bine. 

Daca se intampla sa calatoresti din Corfu spre Saranda, e bine sa tii minte ca vei gasi casele de bilete in fata terminalului portuar intern, pe Eth. Antistaseos. De aici si pana la terminalul international de ferry vei avea de mers cam 10 minute pe jos.

Cat costa Saranda Corfu ferry si programul curselor

In ceea ce priveste costul biletelor pentru calatoria Saranda Corfu cu feribotul, preturile pot sa difere de la un sezon la altul, de la un an la altul, de la un operator la altul, dar si in functie de tipul ambarcatiunii cu care alegi sa calatoresti. 

Spre exemplu, la Finikas Lines (in 2023), pretul pentru o calatorie one way (pe un singur sens) este de 20 euro/adult pentru ferry clasic si 25 euro/adult pentru speed ferry, atentie, in extrasezon. In sezonul cald, preturile acestei companii sunt de 25 euro/adult ferry clasic si 30 euro/adult pentru speed ferry. 

Copiii cu varstele intre 5-12 ani platesc biletele la jumatate. 

Daca vrei sa-ti iei si masina cu tine, pentru a explora mai pe indelete insula Corfu, va trebui sa scoti din buzunar in jur de 50 euro/sens, iar daca vrei sa iei cu tine o bicicleta, pretul va fi de 5 euro/sens. 

Atunci cand verifici orarul feriboturilor, ai grija sa selectezi corect perioada in care te vei afla in vacanta, pentru ca de la o luna la alta, orele curselor se pot schimba.

Poti verifica preturile si orarul celor de la Finikas Lines pe acest site

Aici gasesti preturile si orarul curselor operate de Ionian Seaways. 

Acte necesare si alte informatii utile despre calatoria Saranda Corfu ferry

Poti sa calatoresti intre Saranda si Corfu cu buletinul, care iti va fi verificat inainte sa urci pe ferry. 

E important sa ai in vedere ca intre Corfu si Albania exista o diferenta de fus orar. Grecia este cu o ora inaintea Albaniei, ceea ce inseamna ca odata ajuns in Corfu, trebuie sa ai in vedere acest lucru, mai ales pentru a ajunge la timp sa prinzi feribotul de retur. 

Asadar, ora 10.00 in Saranda inseamna ora 11.00 in Corfu. 

In Albania vei plati in LEK, in timp ce in Corfu platile se opereaza in EURO. Asadar, asigura-te ca iei cu tine si niste euro cash, iar in cazul in care uiti, exista un bancomat in portul Corfu. Spre exemplu, daca vrei sa iei autobuzul din Corfu ferry terminal spre centru, va trebui sa platesti in euro. 

Unii dintre turistii care au calatorit pe aceasta ruta atrag atentia ca nu exista toaleta in terminalul de feriboturi din Corfu. 

In Corfu Town poti vizita obiective precum Noua Fortareata Venetiana, biserica Sfantul Spiridon, Esplanada (Spianáda), biserica Mandrakinas, Vechea Fortareata, turnul cu clopot al bisericii Annunziata, ruinele templului lui Artemis si altele. 

Daca ai la dispozitie doar cateva ore, te sfatuim sa-ti faci un program mai relaxat, care sa-ti permita sa te bucuri asa cum se cuvine de atmosfera greceasca de aici, fara sa alergi si sa te obosesti in speranta ca vei putea bifa cat mai multe atractii turistice. 

In loc de concluzie

Faptul ca poti vizita insula Corfu intr-o maniera destul de usoara cu plecare din Saranda reprezinta un avantaj pe care nu merita sa-l ratezi atata vreme cat esti dispus sa explorezi.

Te vei putea plimba atat prin zona de coasta a Albaniei, cat si pe taram grecesc in aceeasi zi, iar noi nu putem decat sa-ti dorim ca experienta ta sa fie memorabila, iar tu sa te intorci acasa cu unele dintre cele mai frumoase amintiri!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?