Aventura, tiroliana si drumetii in Canionul Goynuk Antalya

Daca vrei ca in timpul vacantei tale in Antalya sa explorezi si altceva in afara de situri arheologice si orase animate, s-ar putea sa rezonezi cu ideea unei excursii de o zi in Canionul Goynuk, localizat intre orasele Antalya si Kemer, la o distanta rezonabila fata de plaja. 

Perceput drept un parc de aventura, Goynuk Canyon are o lungime de circa 4.5 kilometri si apartine de Parcul National de Coasta Beydaları. Te asteapta aici mai multe trasee de drumetii, tiroliana si multe alte atractii, pe care le vom aborda punctual in cele ce urmeaza.

Si pentru ca ne place sa organizam eficient concedii de mai bine de 15 ani, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya 🙂

Unde este Canionul Goynuk, cum ajungi si distante din alte statiuni

Pornind din zona centrala a orasului Antalya, pana la Canionul Goynuk ai de parcurs aproximativ 36 de kilometri, drum care se poate face in 45 minute, intr-o zi cu trafic normal, daca vii cu masina.

Venind din directia Antalya, va trebui sa urmezi indicatorul “Göynük-Beldibi”. Gasesti parcare aproape de intrarea pe traseu. 

Daca se intampla sa fii cazat chiar in cartierul Goynuk, e bine sa stii ca pana la intrarea pe traseul care duce spre canion ai de strabatut aproximativ 3,5 kilometri, drum care se poate face pe jos intr-o plimbare lejera de circa 45 minute. In timpul sezonului cald, exista si autobuze care pleaca din Goynuk catre canion din ora in ora. 

O alta modalitate prin care poti explora Goynuk Canyon este prin intermediul excursiilor optionale organizate de catre operatorii locali. Daca alegi aceasta varianta, vei fi preluat de la hotel, adus inapoi si asistat de un ghid, iar programul va decurge in functie de experienta pe care ai ales-o. Exista tururi speciale pentru tiroliana, tururi pentru plimbarile cu barca, safari in canion sau variante de activitati combinate. 

Distante catre Canionul Goynuk din alte statiuni:

  • distanta Tekirova – Canionul Goynuk: 27 kilometri
  • distanta Kemer – Canionul Goynuk: 12 kilometri
  • distanta Lara – Canionul Goynuk: 62 kilometri
  • distanta Belek – Canionul Goynuk: 78 kilometri

Ce sa stii despre Canionul Goynuk si ce poti sa faci aici

Goynuk este genul de loc ideal pentru cei care iubesc sa se plimbe prin natura, caci are de oferit peisaje idilice, un rau, cascade incantatoare si, in mod evident, canionul, care se afla la capatul traseului de drumetie lung de circa 2.5 – 3 kilometri. 

Turistii ajunsi aici au la indemana o sumedenie de activitati, printre care se numara si plimbarea cu caiacul/canoe, rafting, paintball, diferite tururi ghidate prin natura, plimbarea cu tiroliana si altele. 

Tiroliana este amplasata la o inaltime de 40 de metri deasupra solului si prinde o viteza de circa 65 km/ora. 

Traseul de drumetii te va conduce de-a lungul unei carari cu pietris, pana la capatul vaii, in canion. Iti recomandam sa te imbraci potrivit experientei (papucii de plaja nu-si vor avea locul aici) si sa iei la tine apa sau alte bauturi racoritoare. Padurile de pini iti vor parfuma drumul, iar daca esti suficient de norocos, pe traseu vei putea observa si diferite mici reptile (salamandre, alte soparle) si pasari.

La sfarsitul traseului de drumetie se afla o cabana, iar din acest punct incepe canionul. La cabana se comercializeaza bauturi si gustari in timpul sezonului cald. 

Restaurantul rustic de la intrarea pe traseu poate fi locul in care sa te opresti la intoarcere pentru masa de pranz. Are mese asezate pe marginea lacului, asadar, privelistea va fi incantatoare, iar mancarea este traditionala.  

Alte atractii si plaje apropiate de Canionul Goynuk 

La distante rezonabile fata de Canionul Goynuk se mai afla si alte atractii interesante, pe care le poti explora in voie mai ales daca ai venit aici pe cont propriu, ci nu prin intermediul unui tur organizat care are programul prestabilit. 

Plaja Goynuk este localizata la 3,5 kilometri departare de canion si poate fi locul in care sa te opresti pentru putina relaxare si pentru o baie in mare. Are atat segmente private, cat si zona de plaja publica amenajata cu sezlonguri si umbrele. Aici poti practica diferite sporturi nautice, printre care si parasailing. 

Ia cu tine acea incaltaminte speciala pentru apa, caci pe plaja si in apropierea malului sunt pietre. 

Plaja Kemer se afla la 11 kilometri departare de Goynuk. Si aici gasesti amenajare si toate conditiile unei experiente relaxante, dar si o zona ceva mai degajata in extremitatea stanga a fasiei de nisip. In spatele plajei sunt restaurante, hoteluri, mici magazine. 

Dinopark Antalya este localizat la 3,3 kilometri departare de traseul care duce la canion. In acest caz, vorbim despre un parc tematic potrivit familiilor cu copii, unde au fost amplasate circa 35 machete de dinozauri in marime naturala. 

Vizitatorii intalnesc aici si o mini gradina zoologica, un peret de escalada, trambulina si un mic centru de echitatie. 

In loc de concluzie

Canionul Goynuk este una dintre atractiile naturale incantatoare ale provinciei Antalya, cu o zona transformata intr-un parc de aventura si cu o multime de oportunitati de distractie. Este la indemana celor care sunt cazati in zonele Antalya City, Kemer, Tekirova si poate face obiectul unei experiente de neuitat. 

Daca ti-am starnit interesul pentru concediile in aceasta parte a litoralului turcesc, nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?