Dinopark Antalya, un loc ideal de distractie pentru familiile cu copii

Daca te pregatesti pentru vacanta ta in Antalya alaturi de intreaga familie si vrei sa te asiguri ca-i duci pe micuti in locuri interesante si potrivite varstei lor, una dintre atractiile oportune poate fi Dinopark, un parc tematic care se desfasoara pe o suprafata de 30.000 metri patrati, in inima naturii, nu foarte departe de Antalya City.

Dinopark Antalya isi asteapta vizitatorii cu o multime de machete de dinozauri in marime naturala si cu multe alte activitati distractive pentru familii. 

Te invitam sa descoperi mai jos o serie de amanunte utile despre Dinopark Antalya, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, din care sa poti selecta simplu si rapid ce se potriveste mai bine pentru tine si cei dragi.

Localizare Dinopark Antalya si distante din alte statiuni

Parcul cu dinozauri se afla la 34 kilometri departare de centrul orasului Antalya, in apropierea statiunii Kemer. Daca esti cazat chiar in Antalya City, pana aici ar trebui sa faci in jur de 40 minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Lucrurile vor sta si mai bine daca ai optat pentru un hotel in statiunea Kemer, caci pana la Dinopark vei avea de parcurs aproximativ 9 kilometri, ceea ce inseamna cam 10 minute cu masina 🙂 

Poti repera parcul pe Google Maps cu exact aceasta denumire “Dinopark Antalya”, iar daca vrei sa te folosesti de transportul public local, pornind din Kemer poti ajunge aici cu autobuzul care circula in directia Goynuk. 

Desigur, exista autobuze care merg catre Dinopark pornind din mai toate statiunile cunoscute din imprejurimi, iar lista acestora poate fi consultata aici

Distante catre Dinopark din alte statiuni ale Antalyei:

  • distanta Tekirova – Dinopark Antalya: 24 kilometri
  • distanta Finike – Dinopark Antalya: 76 kilometri
  • distanta Demre – Dinopark Antalya: 105 kilometri
  • distanta Lara – Dinopark Antalya: 56 kilometri
  • distanta Belek – Dinopark Antalya: 77 kilometri

Ce poti vedea la Dinopark Antalya si program de vizitare

Dinopark gazuieste 35 de machete ale unor dinozauri, realizate in marime naturala, care scot sunete si executa diferite miscari. Acestea sunt impartite pe intreg teritoriul parcului si reprezinta, fara doar si poate, principala atractie pentru cei mici. 

In fata fiecarei machete vei intalni informatii legate de numele dinozaurilor, de regiunea in care au trait si alte detalii interesante. Harta intregului parc poate fi consultata aici

La Dinopark a fost deschisa si o mica gradina zoologica, unde pot fi vazute diferite animale precum struti, iepuri, capre, pasari domestice si altele, dar si un mini centru de echitatie si un cinematograf 7D. 

Pentru cei mai exploratori, exista situl de excavare, iar pentru cei mai aventurieri exista peretele de escalada, trambulina, dar si un labirint al casei de groaza 🙂 

In cadrul parcului este deschis si un restaurant cu tot felul de preparate, pentru toate gusturile: meniuri speciale pentru copii, aperitive, salate, paste, burgeri, chiar si peste/fructe de mare. 

Dinopark este un loc intens vizitat si de catre localnici, motiv pentru care in plin sezon (iulie-august) poate fi ceva mai aglomerat. Daca te vei afla in vacanta in Antalya in aceasta perioada, e bine sa vii aici la orele de deschidere. 

Dinopark este deschis zilnic, dupa cum urmeaza:

  • in sezonul rece: in intervalul orar 09.00 – 18.00
  • in sezonul cald: in intervalul orar 09.00 – 20.00

Tarifele de intrare pot suferi modificari de la un sezon la altul si pot fi verificate pe site-ul oficial al atractiei. 

Alte atractii potrivite pentru familii, in apropiere de Dinopark Antalya 

Daca preferi sa iesi din hotel cat mai mult pentru a explora obiectivele turistice din Antalya, insa vrei ca locurile in care te indrepti sa fie potrivite si pentru copii, mai jos iti lasam cateva sugestii:

Acvariul din Antalya este localizat in zona de centru a orasului, la 35 kilometri de Dinopark. Aici va puteti plimba prin cel mai lung tunel subacvatic din lume, intreg complexul fiind impartit pe 3 niveluri si pe mai multe sectiuni tematice. 

In plus, tot aici gasesti si Snow World (1500 metri patrati cu zapada, sculpturi de gheata si altele), dar si Muzeul figurilor de ceara si Wild Park (expozitie de reptile). 

Muzeul de Arheologie din Antalya se afla la 32 kilometri de Dinopark, tot in centrul orasului, si este unul dintre cele mai mari muzee ale Turciei. 

Partea buna este ca printre cele 14 sali de expozitie amenajate aici se regaseste si o sala dedicata copiilor, cu diferite exponate, dar si cu diferite oportunitati de activitati educationale. 

Selfie Park este localizat intre Antalya si Lara, si este una dintre cele mai noi atractii din zona. Aici puteti face fotografii inedite folosindu-va de cele peste 50 de teme disponibile.

In plus, camerele sunt foarte colorate si atractive pentru cei mici, iar parintii au posibilitatea de a se relaxa la o cafea. 

Sandland Antalya este un muzeu in aer liber, organizat pe plaja din Lara.

Aici pot fi admirate numeroase sculpturi in nisip (monumente in miniatura, diferite personaje mitice sau personaje de desene animate), iar daca vii pe timp de seara, peisajul va fi si mai inedit, intrucat expozitia este iluminata. 

In loc de concluzie

Dinopark Antalya se numara printre obiectivele potrivite familiilor cu copii, iar o vizita aici se poate transforma intr-o experienta memorabila pentru cei mici. 

Ti-am starnit apetitul pentru un concediu in aceasta parte a litoralului turcesc? Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?