Kemer Beach si tot ce trebuie sa stii despre aceasta cunoscuta plaja din zona Antalya

Kemer Beach este plaja principala a statiunii cu acelasi nume, localizata la o distanta rezonabila fata de Antalya City si al sau aeroport, bine organizata si cu multe atractii in imediata apropiere. 

Desi plaja nu exceleaza neaparat la capitolul latime, isi bucura vizitatorii cu o paleta larga de servicii, resorturi apreciate in zona din spate, restaurante, alaturi de posibilitatea de a practica diferite sporturi acvatice.

Te invitam sa descoperi in cele ce urmeaza mai multe caracteristici ale plajei principale din Kemer, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute, inclusiv din Kemer.

Unde se afla Kemer Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Kemer este localizata la doar cativa pasi de centrul statiunii si se intinde pe o lungime generoasa, la nord de portul Kemer. 

Intre Antalya City si zona centrala a Kemer Beach sunt 43 kilometri, drum ce se poate parcurge intr-o zi cu trafic normal in aproximativ 50 minute – o ora.

De la Aeroportul International Antalya si pana la aceasta plaja sunt 59 kilometri, asadar, tot o distanta rezonabila. 

Poti ajunge la Kemer Beach cu masina personala (locurile de parcare din apropierea plajei pot deveni insuficiente in plin sezon), cu taxi, dar si cu autobuzele locale care circula de-a lungul drumului principal D400, pe ruta Antalya – Kemer. 

Distante catre Kemer Beach din alte statiuni ale Antalyei:

  • distanta Lara – Kemer Beach: 64 kilometri
  • distanta Belek – Kemer Beach: 85 kilometri
  • distanta Side – Kemer Beach: 118 kilometri
  • distanta Alanya – Kemer Beach: 178 kilometri

Cum arata Kemer Beach si ce poti sa faci la aceasta plaja

Kemer Beach are o lungime de circa 3,7 kilometri si este formata din pietris. Unii turisti au falsa impresie ca aici vor gasi nisip fin, ceea ce nu este adevarat, caci pe plaja exista doar cateva portiuni mai micute cu nisip. 

Asta inseamna ca atunci cand vii aici e bine sa iei cu tine acei cipici speciali pentru apa.

Plaja Kemer este foarte bine amenajata, are unele segmente private, administrate de resorturile all inclusive din prima linie, dar si segmente de plaja publica, unde poti inchiria sezlonguri. 

Doritorii pot practica diferite sporturi acvatice, iar in zona din spate sunt deschise beach baruri, mici magazine, cafenele si restaurante. 

Pentru ceva mai multa liniste, poti alege sa te indrepti catre extremitatea stanga a plajei cum te uiti la mare, unde vei intalni mai multe zone libere, unde-ti poti aseza prosopul pentru a te bucura de sunetul valurilor si de briza marii asa cum se cuvine. 

Poti pleca in diferite croaziere pe mare, iar Kemer poate fi un bun punct de pornire si catre alte atractii precum Olympos Teleferik, Termessos, ruinele orasului antic Olympos, sau ruinele Phaselis

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kemer Beach 

Kemer Beach primeste cel mai mare numar de vizitatori in intervalul iulie-august, atunci cand media maximelor in Kemer atinge in jur de 33 grade la umbra. 

Spre deosebire de alte statiuni din Antalya, Kemer are vreme usor mai placuta pe timp de vara, fiind apropiat de munti si inconjurat de o zona bogata in vegetatie. 

Daca nu esti conditionat sa-ti faci vacanta aici in miez de vara si nici nu esti foarte prietenos cu aglomeratiile, o idee mai buna poate fi sa vii in Kemer la sfarsit de mai, la inceput de iunie, la sfarsit de septembrie sau chiar si la inceput de octombrie. 

In aceste perioade, plaja va fi mai libera, iar obiectivele turistice din apropiere (deloc putine la numar) vor fi, de asemenea, mai putin aglomerate. 

Totodata, in extrasezon te bucuri si de preturi mai avantajoase la cazare. 

Alte plaje apropiate de Kemer Beach 

Daca simti ca plaja Kemer nu ti se potriveste, este prea aglomerata sau pur si simplu vrei ca in fiecare zi sa vizitezi un alt loc in care sa te bucuri de mare si de soare, e bine sa ai in vedere ca la distante rezonabile se mai afla si urmatoarele:

Plaja Moonlight este a doua cea mai populara plaja din zona Kemer. Se desfasoara de-a lungul unui golfulet, in partea dreapta a portului Kemer cum te uiti la mare.

Are o lungime de aproximativ 500 metri si este formata din nisip, iar in zona din spatele sau vei intalni un parculet, restaurante, delfinariu si alte mici atractii. 

Moonlight poate deveni, insa, foarte aglomerata in miez de vara. 

Plaja Camyuva este localizata la circa 9 kilometri departare de Kemer Beach, este in general mai libera, formata tot din pietris si amenajata pe cele mai multe dintre segmentele sale cu sezlonguri si umbrele. 

Are alee pietonala in spate, mai multe restaurante si cafenele, dar si teren de volei 🙂 

Plaja Cirali, care se uneste la sud cu plaja Olympos, este considerata a fi una dintre cele mai frumoase din zona Antalya.

Este in cea mai mare parte a sa o plaja libera, unde testoasele Caretta Caretta isi depun ouale pe timp de vara, insa are si segmente amenajate. De aici poti vizita foarte usor si ruinele orasului antic Olympos. 

Intre Kemer Beach si plaja Cirali sunt 38 kilometri. 

In loc de concluzie

Kemer Beach este, fara doar si poate, cea mai populara plaja din zona acestei statiuni. Temperaturile in aceasta parte a Antalyei sunt usor mai prietenoase, insa plaja poate fi destul de aglomerata in miez de vara. 

Daca ai ajuns deja la Kemer Beach si vrei sa ne impartasesti experienta ta sau sa ne ajuti sa completam articolul cu informatii actualizate, asteptam cu interes feedback-ul tau!

Totodata, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Antalya, pe care le poti accesa chiar mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?