Ce sa stii despre Jaz Beach, plaja populara din nordul orasului Budva Muntenegru

La nord de orasul Budva, intr-un cadru natural de exceptie, Jaz Beach isi asteapta an de an vizitatorii cu o fasie lunga de nisip cu pietricele si cu o apa a marii limpede si curata. 

Plaja Jaz este una dintre cele mai lungi de pe riviera Budvei si chiar din Muntenegru si este segmentata in doua. Este frecvent aleasa de catre familiile cu copii, gratie atmosferei linistite, iar pasionatii pot practica diferite sporturi nautice. 

Mai multe amanunte despre Jaz Beach gasesti in cele ce urmeaza, astfel incat, odata ajuns la fata locului, sa stii care sunt caracteristicile de baza ale acestei plaje superbe de la malul Marii Adriatice. 

Localizare Jaz Beach si distante din principalele orase si statiuni apropiate

Jaz Beach se afla la o distanta de doar 6,5 kilometri fata de centrul orasului Budva, ceea ce inseamna ca intre cele doua vei face, cu masina, in jur de 15 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Este localizata in nordul acestui oras, in urmatorul golf de dimensiuni mai mari din dreapta, cum te uiti la mare. 

Din statiunea Becici si pana la Jaz Beach sunt 10 kilometri (adica in jur de 20 minute cu masina), iar din Sveti Stefan si pana aici vorbim despre o distanta de aproximativ 15 kilometri. 

Kotor se afla la 18,8 kilometri departare de Jaz Beach, in timp ce orasul Bar este localizat la 44,5 kilometri distanta. 

Cei care vin cu masina la Jaz Beach pot parca gratuit in zona din spate a plajei, insa in intervalul iulie-augusut, Jaz poate sa devina foarte aglomerata, aspect pe care-l vom dezvolta intr-un capitol ulterior. 

Cum arata Jaz Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Plaja Jaz este o plaja lunga, una dintre cele mai lungi din zona Budva, formata din doua segmente despartite de o stanca. 

Segmentul din partea dreapta este mai mare (are in jur de 850 metri lungime) iar cel din stanga se intinde pe circa 450 metri. 

In linii generale, plaja Jaz este formata din pietris, cu unele portiuni ceva mai nisipoase catre extremitati. 

Apa marii este, de cele mai multe ori, foarte limpede in zona Jaz Beach, motiv pentru care amatorii de snorkeling sau de diving vor avea ocazia sa se bucure din plin de observarea vietii subacvatice. 

Plaja are mai multe zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, wi fi gratuit, mai multe baruri si restaurante, magazin in imediata apropiere, cabine de schimb, toalete, iar preturile pentru inchirierea unui set de sezlonguri pornesc de la 15-20 euro, in functie de zona in care alegi sa stai. 

La Jaz Beach poti intalni si un parculet acvatic cu atractii gonflabile amplasate direct pe apa marii, dar si un centru de sporturi acvatice, de unde poti inchiria echipament pentru snorkeling, caiace, hidrobiciclete, mici ambarcatiuni, paddleboards sau unde te poti inscrie la tot felul de experiente precum parasailing sau plimbari cu jet ski. 

La aceasta plaja ai si posibilitatea de a lua cursuri de diving. 

Printre restaurantele apreciate in zona Jaz Beach se numara Poseidon, Kiki Jaz, Spaggia d’Oro si Sirena. 

STIAI CA: Jaz Beach a gazduit in trecut evenimente muzicale importante, precum concertul The Rolling Stones din 2007 si concertul Madonna din 2008. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Jaz Beach

Jaz Beach este, totodata, si una dintre cele mai populare plaje din zona Budva. Asta inseamna ca in intervalul iulie-august, o vei intalni destul de aglomerata, lucru pe care e bine sa-l ai in vedere daca alegi sa-ti faci vacanta la mare in Muntenegru in aceasta perioada. 

Dovada sunt si cele peste 3500 de review-uri pe care Jaz Beach le-a strans pe Google, un numar de impresii greu de intalnit in cazul altor plaje din imprejurimile orasului Budva. 

Asadar, daca vii la Jaz Beach in intervalul mai sus mentionat, te sfatuim sa ajungi la plaja la primele ore ale diminetii, caci dupa 10.00 – 11.00 sunt sanse mari sa te invarti ceva pana gasesti un loc de parcare si un sezlong acolo unde-ti place. 

Cele mai bune perioade pentru o vizita pe litoralul muntenegrean sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Alte plaje apropiate de Jaz Beach 

Daca vrei sa incerci si alte plaje aflate la distante rezonabile fata de Jaz Beach, e bine de stiut ca vei putea ajunge usor la:

Plaja Trsteno, localizata la 3,6 kilometri departare de Jaz Beach, intr-un golf foarte ingust. Este formata in mare parte din nisip, insa are dimensiuni micute si este aleasa in general de catre familiile cu copii, gratie intrarii line in apa. 

Totodata, panta lina face si apa marii sa se incalzeasca mai repede la mal, ceea ce reprezinta un alt plus pentru acei turisti care vin aici insotiti de micuti. 

E bine insa sa ai in vedere ca Trsteno are doar 50 metri in lungime si circa 10 metri in latime, avand totodata un numar limitat de sezlonguri care pot fi inchiriate. 

Plaja Mogren este una dintre cele mai cunoscute si intens vizitate plaje din apropierea centrului vechi din Budva. Poti ajunge la aceasta plaja numai pe jos, parcand in zona orasului vechi, iar drumul la pas dintre castelul Budva si plaja Mogren este cat se poate de frumos. 

Totusi, vei intalni si aici o mare aglomeratie in miez de vara, caci foarte multi dintre care viziteaza obiectivele turistice din zona aleg ulterior sa se indrepte catre Mogren. 

Intre Mogren Beach si Jaz Beach sunt 4,7 kilometri. 

Plaja Becici este localizata la circa 9,5 kilometri departare de Jaz si este mai lunga decat aceasta. 

Este aleasa frecvent de catre familiile cu copii, are multe unitati de cazare, restaurante si alte servicii in zona si in general gasesti loc aici chiar si in plin sezon, gratie dimensiunilor sale generoase. 

In loc de concluzie

Jaz Beach este una dintre cele mai cunoscute plaje din zona Budva si poate fi pe placul tau daca te afli in cautarea unui spatiu confortabil, bine organizat, in care sa te bucuri de mare si de soare. Totodata, cadrul natural este deosebit in zona Jaz, iar apa marii este curata si are acele nuante frumoase de turcoaz. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?