Becici Beach, una dintre cele mai lungi plaje din zona Budva Muntenegru

Aflata in imediata apropiere a orasului Budva, plaja statiunii Becici este apreciata de catre turisti inca din anii 1930, cand a fost premiata la Paris cu distinctia de “Cea mai frumoasa plaja din intreaga Europa”. 

Desigur, putem spune ca aprecierea poate fi putin exagerata, insa Becici poate fi numita totusi una dintre cele mai bune din zona Budva. 

Becici Beach poate fi un loc ideal pentru vacantele in familie, iar lungimea sa reprezinta un avantaj pentru cei care aleg sa vina aici chiar si in plin sezon. 

Descopera in cele ce urmeaza mai multe amanunte despre plaja Becici din Muntenegru, astfel incat sa stii ce te asteapta la fata locului 🙂 

Unde se afla Becici Beach si distante din principalele orase si statiuni

Centrul plajei Becici se afla la 4 kilometri departare de orasul Budva, ceea ce inseamna ca un drum cu masina intre cele doua n-ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Sveti Stefan se afla la 6,3 kilometri departare de Becici Beach, motiv pentru care aceasta plaja poate fi un bun punct de oprire pentru cei care au in plan sa viziteze faimosul orasel si a sa insula. 

Intre Becici Beach si Kotor sunt 26,5 kilometri (in jur de 40 minute pe drum), iar intre Bar si aceasta plaja vorbim despre o distanta de 35,5 kilometri. 

Exista spatii de parcare cu plata pe portiunea din spatele fasiei de nisip. In general, parcarea costa in jur de 5 euro pe zi/autoturism. Parcarile pot deveni aglomerate in miez de vara. 

Desigur, poti ajunge aici si cu microbuzele locale, care circula intre Budva si micutele statiuni invecinate. 

Cum arata Becici Beach si ce servicii/facilitati gasesti aici

Becici Beach are o lungime de aproximativ 2 kilometri (1950 metri, mai exact) si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

Este pozitionata intr-un golf cu deschidere ampla catre mare, insa este in general ferita de vant puternic si de valuri mari. 

De-a lungul plajei exista mai multe segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, unele dintre ele private, administrate de unitatile de cazare din prima linie, altele libere pentru vizitatori. 

Acestea pot fi inchiriate cu sume cuprinse intre 15-30 euro/set, in functie de zona in care alegi sa stai, de randul pe care-l preferi, dar si in functie de perioada in care te vei afla aici (in iulie-august sunt cele mai ridicate preturi).

Fiecare portiune cu beach bar iti va oferi acces la cabine de schimb, dusuri, toalete, asadar, putem spune ca Becici Beach este una dintre plajele comode, cu multe servicii la indemana. 

Exista si o sectiune destul de mare de plaja libera, neamenajata, unde-ti poti aseza linistit prosopul direct pe nisip pentru a te bucura de soare. 

Becici Beach este o plaja preferata in mod special de catre familiile cu copii, motiv pentru care vei intalni si destul de multe facilitati si oportunitati de divertisment pentru cei mici. Pe plaja sunt amplasate atractii gonflabile, centre de sporturi acvatice, balansoare si altele. 

Si iubitorii de sporturi acvatice vor avea de unde alege la Becici Beach. Exista posibilitatea sa inchiriezi un caiac sau un jet ski, sau sa practici snorkeling, scuba diving, parasailing si altele. 

In zona din spate vei avea acces si la mai multe terase si restaurante, unele cu mancare traditionala, altele cu peste si fructe de mare. 

Cea mai buna perioada pentru a veni la Becici Beach

Becici Beach este, asa cum spuneam, una dintre cele mai apreciate plaje din zona Budva. Asta o face sa fie si destul de intens vizitata pe parcursul sezonului cald, mai ales in intervalul iulie-august, cand se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi. 

Totusi, are avantajul de a fi foarte lunga si in acelasi timp destul de lata, ceea ce inseamna ca poate gazdui un numar ridicat de persoane in acelasi timp, chiar si in miez de vara. 

Daca vrei totusi sa nu imparti plaja cu atat de multe persoane, perioade mai bune pentru o vacanta in aceasta zona pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lui septembrie – inceputul lui octombrie. 

Pana in octombrie, sunt sanse sa prinzi inca o apa a marii calda, buna pentru baie. 

Alte plaje apropiate de Becici Beach 

Sigur ca daca faci parte din randul celor mai exploratori, care nu vor sa se limiteze strict la o plaja intreaga vacanta, vei fi tentat sa te bucuri de mare si de soare si in alte locuri frumoase din aceasta zona. Destul de aproape de Becici Beach vei mai intalni si urmatoarele plaje: 

Plaja din Budva, localizata la circa 3 kilometri departare, este impartita pe mai multe segmente, cunoscute cu diferite denumiri: 

Plaja Slovenska este cea mai generoasa si este pozitionata central, plaja Mogren se afla la o scurta plimbare pornind din centrul vechi, plajele Jaz si Trsteno sunt in partea de vest a orasului, la circa 5 kilometri departare de centru. 

Plaja Kamenovo este urmatoarea din stanga dupa Becici, cum te uiti la mare, si poate fi o alta varianta de plaja la care sa te relaxezi sau sa te distrezi, dupa preferinte. 

Este aleasa in general de catre turistii mai tineri, are beach baruri cu muzica, dar si zone mai linistite si segment de plaja libera. La intrarea in mare exista o portiune presarata cu pietricele de culoare alba, motiv pentru care apa marii are acea nuanta de turcoaz 🙂

Plaja Przno este localizata la 5,5 kilometri departare de Becici si este impartita in doua segmente, fiecare dintre acestea amenajat cu sezlonguri si umbrele. 

Cel din dreapta este mai generos, insa este administrat de resortul privat aflat la malul marii, iar cei veniti din exterior pot inchiria sezlonguri la preturi foarte mari (in jur de 180 euro/setul). Segmentul din stanga are sezlonguri la 20-30 euro/setul, se desfasoara pe o suprafata mai restransa si poate deveni destul de aglomerat in plin sezon, mai ales din cauza lipsei de spatiu. 

In loc de concluzie

Becici Beach este una dintre cele mai comode, lungi si bine organizate plaje din zona Budva Muntenegru. Exista multe variante de cazare in imediata apropiere si posibilitatea de a te bucura de o gama larga de servicii cat te relaxezi la aceasta plaja. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?