Kamenovo Beach Muntenegru, una dintre cele mai frumoase plaje din zona Budva

Zona orasului de coasta Budva din Muntenegru este deosebit de apreciata pentru plajele si peisajele sale rapitoare, iar una dintre cele mai aspectuoase si generoase astfel de fasii de nisip poarta denumirea de Kamenovo Beach si te asteapta cam pe la jumatatea distantei dintre Budva si Sveti Stefan. 

Kamenovo Beach este o plaja inconjurata de vegetatie si de stanci si atrage toate tipurile de turisti, insa in mod special pe cei tineri, gratie atmosferei mai animate de aici. 

Mai multe amanunte despre Kamenovo Beach te asteapta in cele ce urmeaza, astfel incat, odata ajuns la fata locului, sa stii care sunt serviciile de care te poti bucura aici, alaturi de principalele caracteristici ale acestui loc. 

Unde este Kamenovo Beach si distante din statiunile si orasele invecinate

Plaja Kamenovo se afla la 5,9 kilometri de centrul orasului Budva, ceea ce inseamna ca drumul cu masina intre cele doua ar trebui sa dureze in jur de 10 minute intr-o zi cu trafic normal. Sveti Stefan se afla si mai aproape de atat, la 3,8 kilometri, iar plaja Kamenovo este in general vizitata de catre cei care vor sa bifeze in aceeasi zi si faimoasa insula de pe coasta Muntenegrului. 

Langa Kamenovo se afla si statiunea mai potrivita pentru familii – Becici (intre cele doua sunt doar 2,4 kilometri), iar Kotor este localizat la 27,7 kilometri distanta. 

Orasul-port Bar se afla la sud de Kamenovo, la o distanta de circa 33 kilometri departare. 

Turistii care vin cu masina la plaja Kamenovo parcheaza in general pe marginea drumului care coboara catre plaja (gratuit). Exista si cateva spatii de parcare marcate pe Harti (5 euro/zi parcarea), insa e important sa ai in vedere ca locul se aglomereaza in plin sezon, mai ales spre orele pranzului. 

Cum arata Kamenovo Beach si ce servicii gasesti aici 

Plaja Kamenovo este o plaja destul de generoasa in dimensiuni (latimea reprezinta un avantaj), foarte bine amenajata, cu segmente de sezlonguri si umbrele administrate de beach barurile si restaurantele din spate. 

Kamenovo este acoperita cu pietricele si una dintre particularitatile sale este faptul ca la intrarea in mare are o portiune cu pietricele deschise la culoare, fapt ce ofera apei acea nuanta de turcoaz.  

La Kamenovo vei intalni si portiune de plaja libera, unde nu sunt sezlonguri, iar in partea din spate exista mai multe beach baruri, chioscuri cu inghetata, cafenele si restaurante. 

Unele beach baruri au muzica data ceva mai tare in miez de vara, atragand in principal turisti tineri, dornici de atmosfera de petrecere pe plaja. 

Apa marii este descrisa ca fiind in general foarte limpede in zona acestei plaje, fapt ce ofera o vizibilitate foarte buna celor care vor sa practice snorkeling-ul. 

Setul de sezlonguri + umbrela poate fi inchiriat la Kamenovo cu aproximativ 25 euro, dupa cum relateaza cei care au fost aici in vara lui 2023. Exista toalete, cabine de schimb si dusuri. 

Intre Kamenovo si urmatoarea plaja din dreapta exista un tunel pietonal, considerat o atractie a locului 🙂 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kamenovo Beach 

Kamenovo poate deveni ceva mai aglomerata in intervalul iulie-august, atunci cand intreg litoralul muntenegrean primeste cel mai mare numar de vizitatori. In principiu, daca ai in plan sa-ti faci vacanta aici in aceasta perioada, te sfatuim sa vii la plaja pana in ora 10.00, ca sa fii sigur ca gasesti loc de parcare si loc pe plaja acolo unde-ti place. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta la mare in Muntenegru pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. Sunt sanse destul de mari sa prinzi vreme buna si la inceput de octombrie. Spre exemplu, la data redactarii acestui articol (26 octombrie), apa marii avea 21 grade in zona Budva. 

Desigur, in extrasezon, temperaturile sunt mai scazute, iar o apa calda a marii este si o chestiune de noroc. 

Alte plaje apropiate de Kamenovo Beach

Daca urmeaza sa te cazezi in zona Budva Muntenegru si vrei sa explorezi si alte plaje apropiate de Kamenovo, la mica distanta vei mai avea si urmatoarele variante: 

Plaja Becici se afla in continuarea plajei Kamenovo, in directia Budva. Intre segmentele centrale ale celor doua plaje sunt in jur de 2 kilometri. 

Becici are aproape 2 kilometri in lungime si este foarte bine organizata. Se desfasoara de-a lungul unui golf cu deschidere mai larga, insa in general ferit de vant si de valuri mari. 

Plaja Przno este localizata la 1,3 kilometri departare de Kamenovo Beach si are doua segmente amenajate. Cel din dreapta cum te uiti la mare (si cel mai generos) este administrat de resortul de 5 stele din spate. Oaspetii care vin din exterior pot ocupa sezlonguri aici, insa in schimbul unei sume considerabile (180 euro/setul). 

Segmentul din stanga al plajei Przno este, de asemenea, organizat cu sezlonguri (preturile de aici sunt intre 20-30 euro/set), iar in spate exista mai multe terase si restaurante unde poti lua masa. In plin sezon, plaja se aglomereaza destul de rapid si poate deveni neincapatoare. 

In loc de concluzie

Kamenovo Beach este una dintre plajele bune din apropierea orasului Budva. Este bine amenajata si-si bucura vizitatorii cu acea apa de-un albastru electrizant, gratie pietricelelor de culoare deschisa asternute la intrarea in mare. 

Daca ai ajuns deja la Kamenovo Beach, asteptam oricand imagini si informatii noi de la fata locului 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?