Przno Beach Muntenegru. Ce sa stii despre aceasta micuta plaja din apropiere de Sveti Stefan

Plaja satului de coasta Przno, situat in vecinatatea insulei Sveti Stefan, este un punct de interes pentru cei care aleg sa se indrepte catre statiunile mai micute din aceasta zona. 

Este localizata intr-un golfulet linistit, cu o priveliste frumoasa si o dezvoltare destul de notabila in plan turistic, insa nu va fi potrivita tuturor tipurilor de turisti, din mai multe considerente. 

Discutam in cele ce urmeaza despre principalele caracteristici ale Przno Beach, pe care te invitam sa le descoperi mai jos. 

Unde este Przno Beach si distante din statiunile si orasele invecinate

Przno Beach este localizata la 7,1 kilometri de centrul orasului Budva, ceea ce inseamna ca intr-o zi cu trafic normal ar trebui sa faci, cu masina, in jur de 13-15 minute intre cele doua. Sveti Stefan se afla la doar 3,3 kilometri departare. 

Din Kotor si pana aici sunt 28,8 kilometri, ceea ce inseamna aproximativ 45 minute pe drum, desi ceva ne spune ca vei avea de descoperit mai multe plaje frumoase in zona Kotor. 

Din Bar si pana la Przno Beach vorbim despre o distanta similara, de cira 32 kilometri, drum care se poate parcurge in 40 minute. 

Se poate parca in zona din spatele plajei, insa in plin sezon locurile se ocupa foarte repede, motiv pentru care se recomanda sa vii la primele ore ale diminetii. 

Poti ajunge aici si cu microbuzele locale. Din Budva vei face destul de putin, iar in Przno exista doua statii: cea de la Hotel Maestral si cea de langa punctul turist info. 

Cum arata Przno Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja 

Przno Beach este impartita in doua segmente: cel mai mare, administrat de catre complexul de 5 stele Maestral Resort & Casino, in partea dreapta cum te uiti la mare,  si cel mai mic, amenajat de asemenea cu sezlonguri si umbrele, din partea stanga. 

Spre deosebire de alte plaje ale zonei, Przno Beach are un aspect ceva mai nisipos. Este formata dintr-un nisip grosier, de culoare galben-rosiatica, amestecat cu pietricele. 

Turistii care nu sunt cazati la Maestral Resort si vor sa ocupe sezlonguri pe segmentul administrat de acest hotel trebuie sa scoata din buzunar nu mai putin de 180 euro/set. Fiind vorba despre o suma considerabil de mare, multi dintre cei care ajung in Przno doar pentru cateva ore de relaxare la plaja, aleg sa se indrepte catre celalalt segment, public. 

In acest caz, vei putea inchiria un set de sezlonguri cu sume cuprinse intre 20-30 euro (in functie de perioada in care vii), insa pentru ca vorbim despre o portiune mica, e important sa stii ca acestea se ocupa destul de repede, mai ales daca ne referim la perioada lunilor iulie si august. 

Exista si un foarte mic segment de plaja libera, unde cei care nu au in plan sa inchirieze sezlonguri isi pun prosoapele, insa si in acest caz, locurile se ocupa rapid. 

In zona din spate gasesti restaurante si terase, cu vedere frumoasa catre mare si cu mancare buna. Printre acestea se numara Konoba Langust, Fini Porat, Konoba More si La Mar. 

In golfulet opresc si destul de multe mici ambarcatiuni, ceea ce inseamna ca atmosfera linistita poate fi putin tulburata si de acest aspect.

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Przno Beach

Multi dintre cei care au ajuns la Przno Beach in sezoanele trecute spun ca desi locul este cat se poate de frumos, devine foarte aglomerat in miez de vara, uneori, chiar si la sfarsit de iunie. 

Daca-ti faci vacanta intr-un interval aglomerat, e de preferat sa ajungi aici la primele ore ale diminetii, pentru a gasi atat loc de parcare, cat si loc pe plaja. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni in aceasta zona tot in intervalul iulie-august, insa poate fi buna pentru baie si in iunie (cu o medie de 23.3 grade), dar si in septembrie (medie de 24.3) si uneori chiar si la inceput de octombrie. 

Asadar, daca nu ai luat inca o decizie cu privire la perioada vacantei tale in Muntenegru, sunt sanse destul de mari sa intalnesti o atmosfera mai degajata daca vii in zona litoralului la sfarsit de mai, inceput de iunie sau la inceput de toamna. 

Alte plaje apropiate de Przno Beach

Daca ai ajuns la Przno Beach si ai gasit totusi locul prea aglomerat sau nepotrivit asteptarilor tale, te mai poti indrepta relativ usor catre: 

Plaja Kamenovo, localizata la 1,3 kilometri nord de Przno Beach, este o plaja mai generoasa, formata din pietris. Gasesti sezlonguri si umbrele de inchiriat, cu sume de aproximativ 15 euro/set. Apa marii are o culoare deosebita in zona acestei plaje (acel albastru turcoaz), caci pe primul segment de la intrarea in mare sunt pietricele albe. 

In partea stanga a plajei gasesti si o zona de parcare.

Plaja Becici se afla la 5,5 kilometri de Przno si este una dintre cele mai generoase plaje din zona Budva. Are aproape 2 kilometri lungime si este amenajata pe cea mai mare parte a sa cu sezlonguri si umbrele. Sunt si unele segmente administrate de hotelurile localizate in prima linie, dar si o sectiune de plaja libera, unde-ti poti aseza prosopul. 

Poti sa inchiriezi jet ski, caiac si ai la indemana mai multe restaurante si baruri in zona din spate. 

Plaja Kraljicina (Queen’s Beach), care se afla la doar 550 metri sud de Przno Beach, este una dintre plajele apropiate de intrarea in orasul Sveti Stefan. Este urmata de faimoasa “plaja a regelui” (plaja Milocer) si impreuna apartin de Parcul Milocer (cu rol de resedinta regala a familiei Karadjordjevic), fiind administrate de resortul Aman Sveti Stefan si accesibile doar oaspetilor cazati aici. Pentru turistii veniti din afara, un set de sezlonguri + umbrela ajunge la circa 200 euro. 

In loc de concluzie

Przno Beach este una dintre plajele frumoase din zona Budva, insa are dimensiuni micute si nu dispune de foarte mult spatiu pentru cei care nu sunt cazati in resortul principal de aici. Daca ai ajuns deja la Przno Beach sau urmeaza sa mergi in perioada urmatoare, nu ezita sa ne transmiti feedback-ul tau si alte informatii actualizate despre aceasta plaja 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?