Plimbare prin Karaalioglu Park Antalya. Ce sa stii despre acest parc popular si ce poti vedea aici

Cel mai mare parc urban din Antalya poarta numele de Karaalioglu si se afla in imediata apropiere a centrului vechi Kaleici si a portului. Daca ai ales sa-ti faci vacanta in zona orasului Antalya si cauti un loc pe care sa-l iei la pas alaturi de cei dragi, eventual in preajma apusului, Karaalioglu poate fi alegerea potrivita. 

Te invitam sa descoperi mai multe amanunte despre Karaalioglu Park si despre atractiile sale in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteptam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu zeci de variante de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Unde se afla Karaalioglu Park, cum ajungi si distante din alte statiuni

Parcul este localizat la doar cateva sute de metri departare de centrul vechi Kaleici si la o plimbare de circa 12-15 minute pornind din portul vechi al orasului Antalya

Este greu de ratat, cu atat mai mult cu cat se afla langa strada principala Atatürk Caddesi, chiar la malul marii. 

Poti ajunge aici pe jos, dar si cu tramvaiul, cu autobuzele locale sau cu un taxi. 

Spre exemplu, de la celebra Poarta a lui Hadrian si pana aici vei avea de mers pe jos circa 750 de metri, iar de la Moscheea Yivliminare in jur de 950 metri. 

Una dintre cele mai intens vizitate zone ale parcului este cea care gazduieste celebrul Turn Hidirlik, obiectiv pe care-l vom puncta separat in cele ce urmeaza.

Distante catre Karaalioglu Park din alte statiuni:

  • distanta Tekirova – Karaalioglu Park: 60 kilometri
  • distanta Kemer – Karaalioglu Park: 45 kilometri
  • distanta Lara – Karaalioglu Park: 15 kilometri
  • distanta Belek – Karaalioglu Park: 41 kilometri

Ce sa stii despre Karaalioglu Park si ce poti face aici

Constructia acestui parc urban a inceput in anul 1941, pe vremea guvernatorului Haşim İşcan. A fost deschis purtand numele de “İnönü Park”, insa cu trecerea timpului, denumirea a fost schimbata in “Karaalioglu” dupa unul dintre proprietarii terenului pe care a fost ridicat. 

Fascinant este faptul ca planul principal al parcului Karaalioglu a fost gandit dupa structura orasului antic Perge. 

Parcul Karaalioğlu este localizat intr-o zona de coasta inalta, cu aspect stancos, si se desfasoara pe o suprafata de circa 140000 metri patrati. 

Pe teriroriul parcului exista trei strazi principale paralele, care se termina cu terase panoramice. 

Karaalioglu este genul de loc in care sa te bucuri de plimbari lungi alaturi de cei dragi, inainte sau dupa ce explorezi centrul vechi al orasului. Te poti relaxa pe o banca, poti face poze frumoase la terasa panoramica a parcului, bucurandu-te de privelistea incantatoare catre Mediterana. 

Daca te plimbi pe aici, ai sansa sa observi cateva specii de pasari interesante, alaturi de flori, copaci si alte soiuri de plante specifice florei din Antalya. 

Unii localnici vin aici dis de dimineata pentru a face sport, in timp ce altii prefera sa se relaxeze la un picnic, asezandu-se la umbra copacilor. Practic, putem spune ca parcul Karaalioglu este un loc ideal de evadare din oras, in mod paradoxal, localizat chiar in inima Antalya City 🙂 

Alte atractii apropiate de Karaalioglu Park Antalya 

Pe langa plimbarile relaxante intr-un loc frumos amenajat si bogat in vegetatie, daca alegi sa vii in 

Karaalioglu Park trebuie sa stii ca te vei putea indrepta rapid si catre:

Turnul Hidirlik este practic punctul in care parcul se intersecteaza cu centrul vechi. Este asezat pe un piedestal in forma patrata si are o inaltime de 14 metri. Se presupune ca turnul a fost ridicat pe vremea Imperiului Roman, in secolul al II-lea, fiind folosit ulterior drept fortificatie sau far. 

Il poti vedea in partea dreapta a parcului cum te uiti la mare, in imediata apropiere a portului vechi. 

Plaja Mermerli se afla intre turn si port. Este o plaja de dimensiuni micute, cu taxa de acces si amenajare cu sezlonguri si umbrele amplasate pe platforme de lemn. 

Poate deveni aglomerata in miez de vara, nu este tocmai confortabila pentru familiile cu copii, insa are un farmec aparte si poate fi ideala pentru snorkeling.

Centrul vechi Kaleici, cu toate atractiile sale istorice de o valoare inestimabila, merita vazute fie si in treacat, daca tot ajungi in Karaalioglu Park. 

Moscheea Yivliminare, Poarta lui Hadrian, Turnul Hidirlik, Minaretul Kesik, Moscheea Sehzade Korkut, Muzeul Kaleici sunt doar cateva dintre obiectivele care te asteapta aici, insa plimbarea prin zona iti va oferi ocazia de a te bucura de o atmosfera cu totul aparte: stradute inguste, restaurante cochete, cafenele, magazine cu suveniruri.  

In loc de concluzie

Karaalioglu Park Antalya este un loc numai bun pentru cei care vor sa se plimbe printr-o zona verde, admirand marea, chiar in mijlocul unui oras extrem de turistic. 

Simti ca toate detaliile si atractiile de mai sus se potrivesc de minune cu urmatoarea ta destinatie de vacanta? Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde gasesti unele dintre cele mai tentante oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?