Totul despre Nungwi Beach, cea mai populara plaja din Zanzibar

Nungwi Beach este plaja asezarii cu acelasi nume, localizata in cel mai nordic punct al insulei mari Zanzibar si cunoscuta ca fiind un adevarat magnet pentru turisti, gratie frumusetii sale aparte dar si a paletei largi de activitati care pot fi facute aici. 

Nungwi Beach este genul de plaja pe care nu vrei sa o ratezi daca-ti place socializarea la malul marii, alaturi de posibilitatea de a practica diferite sporturi acvatice, totul intr-un mediu mai organizat comparativ cu alte statiuni ale insulei. Din zona Nungwi nu lipsesc resorturile foarte bine cotate, insa nici variantele de cazare mai prietenoase cu bugetul, alaturi de restaurante – unele dintre ele cu o priveliste absolut spectaculoasa. 

Daca nu ai o problema cu locurile mai impanzite de turisti si vrei sa te bucuri de un peisaj exotic intr-un loc in care ai si o multime de activitati la indemana, e posibil ca Nungwi Beach sa fie pentru tine.

Unde este Nungwi Beach si distante din principalele statiuni 

Nungwi Beach este cea mai nordica plaja a insulei mari Zanzibar, localizata la o distanta de circa 59 kilometri de Stone Town. Din Stone Town si pana la Nungwi Beach ar trebui sa faci in jur de 1.30-2 ore. 

Daca urmeaza sa te cazezi chiar in zona Nungwi, e bine de stiut ca de la Aeroportul International Abeid Amani Karume, vei avea de parcurs pana la Nungwi Beach in jur de 68 kilometri.

Din Paje si pana la Nungwi Beach este o distanta de aproape 90 kilometri, in timp ce din satul Jambiani vorbim despre o distanta de 96 kilometri. 

Din Michamvi si pana aici sunt 104 kilometri, iar din Kiwengwa si Matemwe distantele sunt ceva mai acceptabile, de 40, respectiv 27 kilometri. 

Daca nu esti cazat in zona Nungwi insa vrei sa petreci o zi bucurandu-te de principalele atractii de aici, mai poti opta si pentru un day tour (excursie optionala) care va include opriri la Nungwi Beach si la alte obiective din nordul insulei. Le vei gasi in diferite variante in oferta operatorilor locali din marile statiuni, dar de regula si la receptia hotelului tau. 

Preturile pentru calatoria cu taxiul din Stone Town si pana in Nungwi pot varia intre 35-60 dolari, insa e bine ca inainte sa te urci in masina sa te asiguri ca ai negociat pretul si ca ai cazut de acord cu soferul in privinta sumei. 

Cursele de tip shuttle cu Zanzibus mai sunt o varianta prin care poti merge din Stone Town in Nungwi. Acestea costa 15 dolari/persoana, iar programul si modalitatile de rezervare pot fi consultate aici

Mai poti ajunge in Nungwi si cu autobuzele locale – dala dala, varianta in care vei iesi cel mai ieftin, insa drumul nu va fi neaparat si cel mai confortabil. Numarul 116 te va duce spre Nungwi. E posibil sa nu gasesti loc suficient pentru bagajele mari si sa ai de asteptat pana ce minibusul se va ocupa in totalitate. Acesta este si motivul pentru care minibusurile nu opereaza cursele dupa un program prestabilit. 

Cum arata Nungwi Beach si ce poti sa faci la aceasta plaja

Plaja din Nungwi este descrisa ca fiind una dintre cele mai frumoase din Zanzibar, iar daca pui la socoteala si faptul ca este mult mai bine organizata comparativ cu alte plaje din insula, vei observa din start un avantaj. 

Nungwi este potrivita mai degraba acelor turisti care vor sa aiba parte de relaxare intr-un cadru cu mai multe facilitati si optiuni de distractie la indemana, insa din punct de vedere al aspectului, ramane la fel de frumoasa precum plajele mai putin cunoscute. 

Vei gasi aici nisip extrem de fin, aproape alb, iar unul dintre avantajele acestui loc este faptul ca nu este atat de afectat de fenomenul flux-reflux, comparativ cu alte plaje din Zanzibar. 

Adica, pentru cei care iubesc sa inoate, Nungwi Beach este un loc bun. 

La Nungwi Beach exista insa si suficient spatiu pentru cei care vor sa se bucure de relaxare la plaja, iar pe unele segmente, vei gasi inclusiv amenajare cu sezlonguri si umbrele. 

Cocotieri si bananieri sunt pe aici la tot pasul si daca esti suficient de norocos, vei gasi chiar si loc la umbra sub un astfel de copac, iar restaurante de tot felul, dar si locuri unde pe timp de noapte incepe distractia se afla peste tot in Nungwi. 

Nungwi Beach este o plaja unde apa se adanceste mai brusc, motiv pentru care este potrivita si pentru cei care iubesc diferite sporturi acvatice. Vei gasi in statiune si mai multe centre care ofera cursuri si echipamente (diving, snorkeling, etc). 

Pe plaja se plimba, zilnic, vanzatori ambulanti cu tot felul de suveniruri, produse handmade, dar si ochelari de soare, tricouri si alte accesorii cu priza la turisti. E posibil ca in cateva ore petrecute aici sa fii abordat chiar si de 10 persoane, insa daca nu esti interesat sa cumperi nimic, refuza politicos si vei fi lasat in pace. 

Nungwi nu este insa cel mai potrivit loc pentru cei care cauta o vacanta linistita si lipsita de freamat, caci catre aceasta statiune si implicit plaja se indreapta cei mai multi tineri si in general, cei dornici de petreceri si de socializare. 

Vei gasi Nungwi Beach ceva mai aglomerata in perioada iulie-septembrie, atunci cand primeste si cel mai ridicat flux de turisti.

Cele mai mari sanse de ploaie in aceasta zona si, de altfel, in intreaga insula, se inregistreaza in perioada lunilor aprilie-mai. 

In cazul in care ti-ai propus sa bifezi cat mai multe locuri frumoase de la malul oceanului, in Zanzibar, te-ar putea interesa si informatiile din acest articol: Top 15 cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Alte atractii si activitati in apropiere de Nungwi Beach 

Nungwi este unul dintre locurile foarte ofertante pentru turistii care aleg sa-si faca vacantele in Zanzibar si asta nu numai prin prisma plajei pe care o vei gasi aici. 

Restaurantele din aceasta zona sunt destul de apreciate, iar daca esti un amator de peste sau de fructe de mare, poti incerca lobster, creveti uriasi, snapper, plus ca multe dintre aceste locuri asezate chiar la malul marii iti ofera si o priveliste mai mult decat incantatoare (cateva variante cu review-uri bune pot fi Badolina Secret Garden Restaurant, Mama Mia, Cinnamon and Rooftops Restaurant, Fisherman’s Seafood & Grill, Aluna Beach, The Langi Langi Restaurant, The Chef Bakery, Munira Restaurant etc). 

Viata de noapte din zona Nungwi este foarte dinamica, iar locuri precum Cholo’s Bar (care este si cel mai vechi din Nungwi), alaturi de Mangi’s Bar si altele sunt variante catre care te poti indrepta daca vrei sa savurezi un cocktail la apus, inainte sa inceapa adevarata distractie 🙂 

Nungwi Mnarani Aquarium este acvariul din partea dreapta a plajei, unde poti merge daca te vei afla in aceasta zona fie si pentru o zi si mai ales daca ai cu tine copii. Aici, broastele testoase sunt atractia principala, mai ales ca exista si optiunea de a inota alaturi de ele. Acvariul este amenajat intr-o mica laguna naturala.

Piata din Nungwi Village poate face obiectul unei scurte opriri daca vrei sa faci un tur printre tarabele cu fructe si legume sau daca vrei sa cumperi cateva suveniruri. Tot aici vei gasi si condimente locale, dar si street food. 

Kendwa Beach este o alta varianta de plaja din apropiere de Nungwi, la o distanta de circa 4 kilometri. Si aici vei gasi o plaja generoasa formata din nisip alb, iar nuantele de turcoaz de diferite feluri nu vor lipsi, totul intr-o atmosfera ceva mai relaxata comparativ cu Nungwi Beach. 

In loc de concluzie

Nungwi Beach este una dintre cele mai renumite plaje ale insulei si va fi potrivita pentru tine daca ti-ai propus ca in timpul vacantei tale in Zanzibar sa inoti mai mult, sa practici diferite sporturi acvatice si, nu in ultimul rand, sa te distrezi. 

Spre deosebire de alte plaje cunoscute din Zanzibar, Nungwi este mai aglomerata, mai ales in varf de sezon, insa cu multe facilitati si servicii la indemana. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?