Dolusu Park Kemer, parcul acvatic din Antalya unde poti vedea spectacole cu sirene

Una dintre atractiile potrivite celor care iubesc adrenalina, dar si familiilor cu copii care aleg sa-si faca vacantele in zona Kemer Antalya este parcul acvatic Dolusu, construit in zona din spatele plajelor Camyuva si Kiris, la mica distanta de centrul orasului-statiune Kemer. 

Dolusu Park isi asteapta vizitatorii cu atractii pentru toate varstele, insa o parte dintre cei care l-au vizitat spun ca aici s-ar afla unele dintre cele mai extreme tobogane cu apa din zona Antalya. 

Te invitam sa descoperi in continuare mai multe amanunte utile despre vizita la Dolusu Park Kemer, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Kemer.

Localizare Dolusu Park Kemer si cum ajungi aici

Dolusu Park Kemer se afla la 5-6 kilometri departare de centrul Kemerului, iar drumul cu masina intre cele doua nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Parcul acvatic este la indemana celor care aleg sa se cazeze in zonele Camyuva, Kiris, Kemer, chiar si in putin mai indepartatele Goynuk sau Tekirova. 

Poti ajunge la Dolusu Park Kemer si cu autobuzele locale. Daca stai spre exemplu in Antalya City, poti lua unul dintre autobuzele Antalya-Kemer, care circula de-a lungul drumului principal D400. Ulterior, din zona Turnului cu ceas din Kemer trebuie sa iei autobuzul care merge in directia Kiris. Acesta va avea statie chiar in zona parcului acvatic. 

In cazul in care vii cu masina, vei gasi parcare la fata locului. 

Distante catre Dolusu Park Kemer din alte statiuni:

  • distanta Golful Adrasan – Dolusu Park Kemer: 45 kilometri
  • distanta Tekirova – Dolusu Park Kemer: 12 kilometri
  • distanta Antalya City – Dolusu Park Kemer: 49 kilometri
  • distanta Lara – Dolusu Park Kemer: 65 kilometri

Ce atractii intalnesti la Dolusu Park Kemer

E important de precizat inca de la inceput ca Dolusu Park nu are dimensiuni impresionante, insa la capitolul atractii cu apa si activitati sta destul de bine, caci are tobogane pentru toate varstele, desi nu multe la numar. 

Toboganele sunt impartite pe trei categorii: Extreme, Fun si Child. 

La Extreme intalnesti Bomerango (un soi de panta foarte abrupta), Tornado, Cauldron (o atractie tip palnie), Hill si Multislide. 

In categoria Fun sunt incluse Tunel, Bullet, Kamikaze, Cave si Horn, iar in ceea ce-i priveste pe copii, acestia se pot distra in toboganul Rainbow, in Green Elephant si in Blue Stream. 

Tot in Dolusu Park Kemer sunt organizate si petreceri cu muzica si spuma in zona piscinei, iar parcul ofera si posibilitatea vizitatorilor de a participa la show-uri cu sirene. 

Un astfel de spectacol dureaza in jur de 30 de minute, insa se recomanda sa vii in zona piscinei cu 15 minute inainte pentru a-ti ocupa locul (show-urile au loc zilnic la orele 11.30 si 14.30)

Cei mai multi dintre turistii care au vizitat Dolusu Park Kemer s-au declarat multumiti de experienta, desi exista si vizitatori care lasa de inteles ca parcul ar putea fi intretinut mai bine de atat pentru serviciile pe care le ofera si ca unele tobogane sunt, intr-adevar, destul de extreme. 

Parcul este deschis in sezonul cald in intervalul orar 10-17, iar tarifele de intrare pot varia de la un sezon la altul (unii vizitatori atrag atentia ca taxa in 2023 era destul de piperata). 

Iti recomandam sa verifici tarifele pe site-ul oficial al parcului, inainte sa programezi o vizita. In extrasezon, taxa de acces poate fi redusa. 

Cea mai buna perioda pentru o vizita la Dolusu Park Kemer

Dolusu Park este o atractie destul de populara in zona Kemer, fiind vizitat atat de catre turisti, cat si de catre localnici. De aceea, in intervalul iulie-august, poate fi destul de aglomerat. 

In cazul in care ti-ai programat vacanta aici in miez de vara, te sfatuim sa vii la Dolusu la orele deschiderii, pentru a avea suficient timp la dispozitie sa te bucuri de toate atractiile. 

Totusi, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita la acest parc acvatic si implicit pentru o vacanta in zona Kemer Antalya raman sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Temperaturile de afara sunt bune pentru balaceala si plaja in aceste perioade, iar parcul acvatic este mai liber. 

Alte obiective si plaje in apropiere de Dolusu Park Kemer

Dolusu Park se afla intr-o zona care abunda in atractii si oportunitati de distractie, de toate felurile. In imediata apropiere a parcului te asteapta cateva place apreciate, iar la distante rezonabile gasesti si alte obiective interesante. 

Plaja Camyuva este o plaja lunga, premiata Blue Flag, formata din pietris. Are atat segmente publice amenajate, cat si segmente private, care sunt administrate de catre hotelurile din prima linie. 

Intrarea in apa este medie spre abrupta la aceasta plaja, iar in zona din spate gasesti o alee pietonala, restaurante, baruri si cafenele. 

Plaja Kiriş se afla in continuarea plajei Camyuva si are un aspect similar. In spatele plajei sunt ridicate cateva resorturi si alte unitati de cazare, iar pe plaja intalnesti atat zone organizate, cat si zone libere, unde-ti poti aseza linistit prosopul. 

Plaja Moonlight este una dintre cele mai populare din Kemer. Se afla la 6 kilometri departare de Dolusu Park si este formata din nisip. Este aleasa frecvent de catre familiile cu copii, insa poate deveni foarte aglomerata in mijlocul verii. 

In spatele plajei Moonlight a fost amenajat un parc, un mic delfinariu si alte cateva atractii. 

Dinopark Antalya se afla la 15 kilometri departare de acest parc acvatic, in directia Antalya City, respectiv in dreptul plajei Goynuk. 

In jur de 35 de machete ale unor dinozauri in marime naturala te asteapta aici, alaturi de un perete de escalada, un mic centru de echitatie, zoo si alte oportunitati de distractie potrivite pentru familiile cu copii. 

In loc de concluzie

Desi nu are dimensiuni foarte mari, Dolusu Park Kemer ramane unul dintre parcurile acvatice localizate la indemana celor care-si fac vacantele in zona, cu distractii pentru toate varstele si toate preferintele. 

Daca ai vizitat deja acest parc acvatic, asteptam cu interes impresiile tale, iar daca ti-am starnit apetitul pentru concediile in aceasta parte a litoralului turcesc, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Kemer.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?