Parcul National Koprulu Canyon, un loc ideal pentru drumetii si rafting in Antalya

Una dintre atractiile populare din zona Antalya este Koprulu Canyon, un canion si un parc national ideal pentru acei turisti care vor sa se bucure de o experienta activa in natura. 

Fie ca vorbim despre drumetii, despre rafting sau despre alte activitati, Koprulu Canyon poate fi locul perfect daca iti doresti ca in timpul vacantei tale in Antalya sa iei pauza de la plaja pentru o zi si sa te indrepti catre inima naturii. 

Mai multe amanunte utile despre vizita in Parcul National Koprulu Canyon gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu propuneri de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Localizare Koprulu Canyon, cum ajungi si distante din statiuni

Inima Parcului National Koprulu Canyon se afla la circa 90 kilometri nord-est de centrul orasului Antalya, asadar, la un drum cu masina de aproximativ o ora si jumatate intr-o zi cu trafic normal. In miez de vara, e posibil ca drumul intre cele doua sa-ti ia ceva mai mult. 

Turistii cazati in zona Side au de parcurs o distanta mai mica, pentru ca pana la Koprulu Canyon sunt in jur de 60 kilometri. 

Cel mai simplu mod prin care poti ajunge aici fara sa ai batai de cap cu orientarea, cu organizarea si cu parcarea este prin intermediul unei excursii optionale. Acestea sunt organizate de catre operatorii locali si-ti vor oferi avantajul de a fi preluat de la hotel, adus inapoi si asistat de un ghid turistic pe intreg parcursul experientei. 

Unii operatori organizeaza excursii de rafting, altii experiente de tip jeep safari, insa vei gasi si oferte pentru camping in Koprulu Canyon si alte activitati. 

Plecari catre Koprulu Canyon se fac din toate statiunile cunoscute ale Antalyei. 

Daca vrei sa ajungi in zona canionului cu transportul public local, plecand din Antalya City va trebui sa iei unul dintre autobuzele care circula in directia Manavgat sau Alanya si sa cobori la intersectia Köprülü Canyon – Beşkonak. De aici, poti lua un minibus care te va duce mai aproape de canion.  

Distante intre Koprulu Canyon si alte statiuni din Antalya:

  • distanta Kemer – Koprulu Canyon: 137 kilometri 
  • distanta Lara – Koprulu Canyon: 82 kilometri
  • distanta Belek – Koprulu Canyon: 62 kilometri
  • distanta Alanya – Koprulu Canyon: 125 kilometri

Ce poti sa vezi si ce poti sa faci in zona Koprulu Canyon

Ei bine, atunci cand vine vorba despre activitatile pe care le vei avea la indemana in zona Koprulu Canyon, iti putem spune din start ca sunt zero sanse sa te plictisesti, desigur, atata vreme cat iubesti experientele in natura si poate chiar si putina istorie 🙂

Podul Oluk este un pod roman despre care se crede ca ar fi fost construit in secolul al II-lea, purtand in trecut numele de Eurymedon. In apropiere mai exista un al doilea pod, denumit Büğrüm. 

Raul Köprüçay strabate canionul si reprezinta atractia principala pentru cei veniti aici sa faca rafting. Apa sa atinge temperaturi intre 9 – 15 grade, asadar, experienta poate fi cat se poate de racoritoare in miezul unei veri toride. 

Multi dintre operatorii locali organizeaza aici experiente de tip rafting – cu diferite trepte de dificultate. Iti vor fi asigurate echipamentul si instructajul, iar cel mai lung traseu are in jur de 12 kilometri. 

Ruinele orasului antic Selge sunt localizate in partea de sus a Parcului National Koprulu Canyon. Pentru a vizita situl arheologic, e nevoie sa treci podul Oluk si sa mai conduci in jur de 12-13 kilometri. Privelistea de care te vei bucura aici este una spectaculoasa, orasul fiind asezat la o altitudine de 1250 metri deasupra nivelului marii. 

Poti vedea ruinele zidurilor care inconjurau asezarea, ramasitele templelor lui Zeus si al lui Artemis, dar si amfiteatrul cu o capacitate de 9000 de locuri. 

Canionul Tazi face parte tot din Parcul National Koprulu Canyon si a devenit in ultimii ani una dintre cele mai instagramabile locatii din aceasta zona. Pentru a ajunge aici e nevoie totusi sa strabati un traseu abrupt, dificil, pentru care se recomanda sa ai echipament corespunzator si experienta.

Peisajele sunt absolut rapitoare, insa riscul de accidentare este mare, iar traseul nu este potrivit familiilor cu copii de varste mici. Atentie si atunci cand te aventurezi sa faci fotografii pe stanci! 

Alte atractii relativ apropiate de Koprulu Canyon

Daca vizitezi zona pe cont propriu si nu ai ales varianta unui tur organizat cu program fix, e bine de stiut ca la distante rezonabile fata de Koprulu Canyon mai poti vedea si: 

Orasul antic Aspendos, unul dintre cele mai bine conservate situri arheologice din Antalya, se afla la 40 kilometri distanta de Koprulu.

Amfiteatrul de aici s-a pastrat intr-o stare exceptionala, are peste 10.000 de locuri si un diametru de 96 metri. Tot aici poti vedea si ruinele apeductului, dar si Acropola. 

Ruinele orasului antic Side, localizate in statiunea cu acelasi nume, la malul marii, te asteapta la circa 65 kilometri departare de centrul Parcului National Koprulu. 

Aici poti vedea ruinele teatrului din Side, ramasitele templelor lui Apollo si al zeitei Atena, iar daca esti si mai pasionat de istorie, poti face o scurta oprire si la Muzeul din Side. 

Orasul in sine si centrul sau vechi sunt considerate o atractie in sine. Poti veni aici si pentru restaurante, pentru cafenele sau pentru o simpla plimbare pe stradutele cu case vechi, ticsite de magazine cu suveniruri si alte produse locale. 

Cascadele Manavgat se afla tot in apropierea orasului Side, intr-o zona care abunda in vegetatie. Nu au o inaltime impresionanta, insa latimea lor atinge in jur de 40 metri, iar in imediata apropiere exista o platforma de pe care le poti admira, dar si un restaurant. 

Canionul Verde (sau Green Canyon) este localizat la vreo 85 kilometri departare de Koprulu si este un alt loc intens frecventat de catre acei turisti care iubesc natura. Aici se organizeaza si mini-croaziere cu barca. 

Bazarul din Manavgat este unul dintre cele mai mari din Antalya. Se afla in centrul orasului cu acelasi nume si are doua parti: cea acoperita, care este deschisa permanent, si cea descoperita, amenajata pe stradutele laterale, care este organizata in zilele de luni si joi. 

In loc de concluzie

Parcul National Koprulu Canyon este doar una dintre atractiile naturale deosebite cu care a fost binecuvantata zona Antalya. Ofera o paleta extrem de larga de activitati si este cat se poate de potrivit celor care vor sa faca putina miscare in natura, inconjurati de peisaje superbe. 

Daca nu ai rezervat inca vacanta ta in aceasta parte a Turciei, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya, pe care le poti explora mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?