Descopera Perama, oaza de liniste de langa Corfu Town

Cunoscuta pentru peisajele sale uimitoare si pentru atmosfera boema, Perama este una dintre statiunile de dimensiuni micute din apropierea orasului Corfu Town, pe coasta de vest a insulei Corfu. 

Poate fi locul potrivit pentru cei care vor sa evadeze din aglomeratia urbana si pentru cei care au in plan sa viziteze atractiile din imprejurimi, deloc putine la numar. 

Hai cu noi intr-o scurta calatorie virtuala in statiunea Perama pentru a te pune la curent cu principalele caracteristici ale locului si intra la noi pe site pentru a explora unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Ce sa stii despre Perama Corfu

In anii 80, Perama era una dintre cele mai populare statiuni din insula Corfu, insa in prezent, a devenit unul dintre locurile ideale pentru cei care vor sa-si axeze vacanta pe foarte multa relaxare. 

Ofera cadrul potrivit, caci este localizata pe un deal cu vegetatie abundenta, chiparosi inalti si plantatii de maslini, iar cei veniti aici se pot bucura de o priveliste neobstructionata catre Insula Pontikonisi si Manastirea Vlacherna.

Poate fi o optiune avantajoasa de cazare daca ai in plan sa vizitezi toate obiectivele din Corfu Town, caci te vei afla la doar 9 kilometri de centrul celui mai mare oras de pe insula si in plus, este conectata de acesta prin sistemul de autobuze locale. 

Plaja din Perama este formata din mai multe segmente, unele amenajate cu sezlonguri si umbrele, altele libere, cu aspect salbatic, iar in ceea ce priveste unitatile de cazare, acestea sunt pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele, incepand cu vile/hoteluri de 3 stele si pana la optiuni mai pretentioase cotate cu 4 si chiar 5 stele. 

In Perama exista restaurante, cafenele, benzinarie, statie de autobuz, centre de inchirieri auto, supermarket si alte cateva mici magazine, asadar, putem spune ca statiunea ofera mai tot confortul pentru cei care au nevoie sa aiba toate aceste servicii la indemana. 

Unde se afla Perama, cum ajungi si distante din alte statiuni

Perama este localizata la doar 9 kilometri sud departare de centrul Corfu Town, iar distanta intre cele doua poate fi parcursa cu masina in aproximativ 15-20 minute, intr-o zi de vara cu trafic moderat. 

Este conectata de peninsula Kanoni printr-un pod pietonal care traverseaza laguna Halikiopoulou.

Poti sa te deplasezi intre Corfu Town si Perama si cu autobuzele locale KTEL (liniile B7, B1, B6, B12,B5, B2), iar costul unui bilet este intre 1-2 euro/persoana. 

De la Aeroportul International Corfu si pana in centrul statiunii Perama sunt 6,7 kilometri.

Distante catre Perama din alte statiuni ale insulei:

Vremea in Perama si cea mai buna perioada pentru o vacanta aici

Lunile iulie si august sunt cele mai calduroase in zona Perama si in intreaga insula Corfu. In aceasta perioada se inregistreaza o medie a maximelor de 32 de grade (temperaturi masurate la umbra) si o apa a marii cu valori medii cuprinse intre 25-26 de grade. 

Perama nu este o statiune foarte populara, insa din cauza apropierii fata de Corfu Town si fata de aeroport, poate sa se aglomereze in miez de vara, mai ales in zona plajei sale de dimensiuni medii. 

Daca vrei sa te bucuri de temperaturi mai blande, de obiective si plaje mai libere, dar si de preturi mai bune la cazare, poti alege sa-ti faci vacanta in Perama in perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie (apa marii va fi ceva mai rece, cu temperaturi intre 20-22 grade) sau la finalul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie (cand apa marii are intre 23-25 grade). 

Cum arata plaja din Perama si ce alte plaje mai poti vizita in apropiere

Perama Beach este o plaja ideala pentru relaxare, alcatuita din mai multe segmente si formata din  nisip, cu pietris pe alocuri. 

Apa marii este in general mai linistita in dreptul acestei statiuni (digurile din apropiere sunt de folos in acest sens), fiind potrivita pentru iubitorii de inot si de snorkeling. 

Pe portiunile centrale este organizata cu sezlonguri si umbrele ce pot fi inchiriate, iar vizitatorii se pot bucura de una dintre cele mai frumoase privelisti catre Biserica Vlacherna si catre insula Pontikonisi. 

Amatorii de sporturi acvatice intalnesc aici si cateva centre cu inchirieri echipamente si mici ambarcatiuni, iar de-a lungul plajei exista si cateva taverne si beach baruri. 

La distante rezonabile de Perama Beach mai pot fi vizitate si alte locuri frumoase de la malul marii: plaja Benitses (4,5 kilometri), plaja Mon Repos (8 kilometri), plaja Moraitika (11 kilometri), dar si plajele statiunilor aflate la nord de Corfu Town, respectiv plaja Kontokali (12 kilometri), plaja Gouvia (14 kilometri). 

Plecand din Perama, poti ajunge relativ usor (in circa 30 de minute) si la cateva dintre plajele localizate pe coasta de vest a insulei Corfu. Printre acestea se numara plaja Glyfada, plaja Kontogialos si plaja Yaliskari

Unde te cazezi in Perama

Asa cum spuneam inca de la inceputul acestui articol, Perama are unitati de cazare potrivite pentru toate bugetele si pentru toate preferintele, numarul acestora fiind de ordinul zecilor.  

Cele mai multe dintre acestea sunt de tip vile cu apartamente, insa in statiune se remarca si o serie de hoteluri, unele chiar de tip boutique, foarte elegante, cu diferite servicii si facilitati mai pretentioase. 

Majoritatea unitatilor ofera regim de cazare self catering, cu o serie de variante care au mic dejun inclus si doar 1-2 optiuni care au regim de tip demipensiune. 

Ce poti sa faci in Perama si in imediata vecinatate 

Principalele activitati de care te poti bucura in timpul unei vacante in Perama sunt concentrate pe zona de plaja, unde te asteapta relaxare din plin, dar si oportunitati pentru diferite sporturi acvatice, plimbari cu barca, snorkeling, etc.

Restaurantele si tavernele din Perama isi asteapta clientii cu meniuri bogate in preparate traditionale grecesti, peste si fructe de mare, printre cele mai apreciate astfel de locuri numarandu-se si Nisos Restaurant (cu priveliste deosebita catre podul pietonal), Taverna Avra, Giannitsis Grill (in Kastania, la 4 kilometri departare de Perama) si altele. 

Biserica Vlacherna se afla la 9,8 kilometri de Perama, daca vrei sa ajungi aici cu masina si la doar 1 kilometru departare daca ai in plan sa pornesti intr-o scurta plimbare pe jos si sa traversezi podul pietonal. 

Este inchinata Maicii Domnului si se distinge prin acoperisul sau aparte, realizat dintr-o tigla cu forma neobisnuita. 

Insula Pontikonisi poate fi urmatorul obiectiv de vizitat odata ajuns la Vlacherna, caci de aici poti lua un taxi boat care sa te duca la malul acesteia. 

Pontikonisi gazduieste capela bizantina Pantokrator si se remarca printr-o forma aparte (privita de sus, se spune ca insula seamana cu un soarece :)). 

Palatul Achilleion este localizat la 3,4 kilometri sud de Perama si se remarca printr-o arhitectura inspirata din regiunea Phaeacia a mitologiei grecesti, motivul central al decorului fiind eroul antic Ahile. 

In prezent, se pare ca palatul este in proces de renovare la interior, iar accesul este permis doar in gradini. 

Obiectivele din Corfu Town vor fi, de asemenea, la indemana ta, daca alegi sa te cazezi in Perama. Daca nu facut inca o vizita, merita sa vezi Fortareata Veche, intreg centrul vechi al orasului, Piata Spianada, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Arta Asiatica, Fortareata Noua, promenada Liston, Biserica Sfantul Spiridon si multe altele. 

Fortareata Veche

In loc de concluzie

Perama poate fi una dintre cele mai bune alegeri daca ai in plan sa te cazezi aproape de Corfu Town, intr-o zona linistita, care abunda in atractii turistice si privelisti exceptionale. 

Simti ca vrei sa vizitezi aceasta insula greceasca in viitorul apropiat? Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?