Porto Timoni, plaja faimoasa cu dubla deschidere la mare, din apropiere de Agios Georgios Corfu

Una dintre cele mai populare atractii ale insulei Corfu este plaja Porto Timoni, din apropierea satului traditional Afionas

Porto Timoni se distinge printr-un aspect aparte, caci are deschidere la mare pe ambele laturi. Este localizata in cel mai ingust punct al unui istm aflat in prelungirea promontoriului pe care a fost ridicat Afionas. 

Multi dintre cei care au vizitat-o, dar si majoritatea celor care au privit-o de sus, ii atribuie un loc fruntas in topul celor mai fermecatoare plaje din insula Corfu. 

Descopera-i caracteristicile in cele ce urmeaza si exploreaza o serie de oferte avantajoase pentru vacantele in Corfu, chiar la noi pe site.

Unde este Porto Timoni, modalitati de acces si distante din alte statiuni

Aceasta plaja deosebita se afla in imediata vecinatate a satului Afionas, in nord-vestul insulei, fiind localizata practic pe acelasi promontoriu stancos dintre statiunea Agios Georgios de Nord si Arillas. 

Din Corfu Town si pana la Porto Timoni sunt 36,6 kilometri, iar drumul cu masina pana in Afionas ar trebui sa dureze in jur de o ora. 

Vestea buna este ca Afionas este legat de capitala insulei si prin reteaua de transport public (autobuzele Green Bus), care circula zilnic intre cele doua locatii (linia A6). 

Odata ajuns in Afionas (unde poti intampina probleme cu parcarea in miez de vara), trebuie sa mergi pe jos pana la aceasta plaja. 

Din centrul Afionas si pana la Porto Timoni ai de strabatut un kilometru pe jos, distanta care se poate parcurge in aproximativ 25-30 de minute.  

Se recomanda sa porti incaltaminte potrivita pentru drumetii. Traseul nu este indicat persoanelor cu dificultati de mobilitate si nici familiilor cu copii micuti. 

O alta varianta prin care poti ajunge la plaja Porto Timoni este cu barca, pe care o poti lua de la plaja Agios Georgios de Nord (localizata la doar 2 kilometri departare). 

Distante catre Porto Timoni din alte statiuni ale insulei: 

  • distanta Sidari – Porto Timoni: 10,4 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Porto Timoni: 24 kilometri
  • distanta Ermones – Porto Timoni: 34,2 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Porto Timoni: 44 kilometri
  • distanta Kavos – Porto Timoni: 79 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Porto Timoni: 75 kilometri
  • distanta Moraitika – Porto Timoni: 56 kilometri
  • distanta Dassia – Porto Timoni: 27 kilometri

Cum arata Porto Timoni si ce sa ai la tine cand vii aici 

Am selectat unele dintre cele mai bune imagini cu Porto Timoni, tocmai pentru a te ajuta sa-ti faci o idee despre ce anume te asteapta aici. 

Sunt, asadar, doua plaje de care poti sa te bucuri, despartite printr-o fasie ingusta de pamant cu vegetatie. 

Plaja de dimensiuni mai reduse poarta denumirea de Limni, in timp ce plaja mare este numita Porto Timoni. 

Unii dintre cei care au fost aici spun ca nuantele apei difera de la o plaja la alta si, in unele cazuri, chiar si temperatura apei marii. 

Ambele plaje de la Porto Timoni sunt lipsite de orice fel de organizare si servicii. Asta inseamna ca e bine sa ai la tine acei cipici speciali pentru apa (la intrarea in mare exista pietre si stanci pe anumite portiuni), apa plata, crema cu factor de protectie ridicat, sapca, si, bineinteles, multa baterie la telefon, pentru a surprinde cat mai multe cadre frumoase 🙂

Zona este buna pentru snorkeling, caci a fost binecuvantata cu o apa a marii foarte limpede si cu un aspect stancos, iar nuantele de turcoaz sunt absolut ametitoare. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Porto Timoni

Desi are un acces relativ dificil, Porto Timoni este una dintre cele mai populare plaje ale insulei. O dovada in acest sens sunt cele peste 3400 de recenzii acumulate pe Google pana in iulie 2024. 

Asta inseamna ca in intervalul iulie-august, Porto Timoni poate sa devina destul de aglomerata. 

In cazul in care ai in plan sa vii pe jos aici, urmand traseul care porneste din Afionas, trebuie sa ai in vedere si temperaturile ridicate si respectiv efortul depus, atat la dus, cat si la intors. 

Urcarea ar putea fi si mai obositoare, mai ales in timpul celor mai calde ore ale pranzului. 

De aceea, noi spunem ca unele dintre cele mai bune perioade in care poti vizita Porto Timoni sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Atmosfera va fi mai degajata, temperaturile mai blande si chiar preturile la cazarile din imprejurimi vor fi mai prietenoase cu buzunarul. 

Alte plaje apropiate de Porto Timoni 

Nu putem spune cu mana pe inima ca sunt la fel de frumoase, insa la distante rezonabile fata de Porto Timoni gasesti si alte locuri in care te poti relaxa bucurandu-te de briza marii:

Plaja Agios Georgios Pagon (sau de Nord, caci in Corfu exista si o a doua statiune Agios Georgios, in sud) este lunga, formata in majoritate din nisip si cu o foarte buna organizare. 

E potrivita pentru tine daca simti ca ai nevoie de servicii si facilitati cata vreme te bucuri de mare si de soare si este localizata la doar 2 kilometri de Porto Timoni. 

Plaja Arillas se afla in directia opusa, la circa 3 kilometri departare de Porto Timoni. 

Si in acest caz vei intalni amenajare, dar si o multitudine de taverne, restaurante, baruri si unitati de cazare in zona din spate. 

Plajele din imprejurimile statiunii Paleokastritsa sunt localizate, totodata, la distante rezonabile. Aici te asteapta plaja Agios Spiridon, plaja Agios Petros, plaja Agia Triada, barul La Grotta, plaja Liapades si multe altele. 

Plaja Liapades

In loc de concluzie

Porto Timoni este una dintre atractiile naturale exceptionale regasite in Corfu, iar o oprire aici este considerata un must atata vreme cat ai planificat sa ajungi pe coasta de nord-vest a insulei. 

In incheiere, iti reamintim sa intri si la noi pe site, pentru a explora unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?