Despre Liapades Corfu, satul pitoresc din nord-vestul insulei, inconjurat de plaje superbe

Pe coasta de nord-vest a insulei Corfu, foarte aproape de Paleokastritsa si ale sale atractii, satul Liapades este impartit in doua zone: cea de sus, unde se pastreaza inca elementele traditionale, si cea de jos, din imediata apropiere a coastei si a plajei care poarta acelasi nume. 

Vorbim astfel despre un loc care desi nu se numara printre cele mai populare asezari din insula Corfu, are capacitatea de a atrage turistii prin frumusetea sa aparte si prin multitudinea de activitati pe care le ofera. 

In cele ce urmeaza, regasesti mai multe amanunte utile despre satul Liapades, in timp ce la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Ce sa stii despre Liapades Corfu 

Liapades este un sat de dimensiuni medii, cu o populatie permanenta ce depaseste usor 900 de locuitori, situat la poalele Muntelui Kourkouli si cu o desfasurare pana in Valea de Nord. 

Satul vechi Liapades se remarca prin prezenta casutelor traditionale (unele chiar din secolul al XVIII-lea), o parte reconditionate, cu stradute inguste, usor problematice pentru soferii care nu prea cunosc locul. Este considerat o atractie in sine pentru frumusetea sa, iar o plimbare la pas prin labirintul acestor stradute iti va permite sa te apropii mai mult de viata localnicilor. 

In partea veche a satului intalnim piata centrala, cu taverne si cafenele traditionale, alaturi de biserica Agia Anastasia care dateaza din secolul al XVI-lea. Aici locuiesc cei mai multi dintre rezidentii permanenti, o parte importanta a acestora avand joburi in sectorul turistic. 

Partea de coasta este ceva mai dezvoltata in plan turistic, gratie apropierii fata de plaja. Se remarca aici unele hoteluri cotate cu 3 si 4 stele, alaturi de alte unitati de cazare de tip vile cu apartamente si mai multe servicii centrate pe activitatile de la malul marii (inchirieri ambarcatiuni, sporturi acvatice, etc.). 

Unde se afla Liapades Corfu, cum ajungi aici si distante din alte statiuni 

Satul vechi Liapades este localizat in partea de nord-vest a insulei, la o distanta de doar 5 kilometri fata de Paleokastritsa. Daca vrei sa te indrepti direct catre zona de coasta a satului, distanta va fi similara, chiar usor mai mare (circa 5,4 kilometri), caci vei fi nevoit sa ocolesti putin. 

Din Corfu Town si pana in satul vechi Liapades sunt 20 de kilometri, distanta ce poate fi parcursa cu masina, intr-o zi de vara, in aproximativ 35 de minute. Intre Corfu Town si Liapades poti circula si cu autobuzele locale Green Bus, respectiv cu linia A10. Costul transportului este relativ redus, iar timpul petrecut pe drum este de circa 40 de minute. 

De la Aeroportul International Corfu si pana in Liapades sunt 22,5 kilometri. 

Distante catre satul vechi Liapades din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Sidari – Liapades: 25,5 kilometri
  • distanta Ermones – Liapades: 12,7 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Liapades: 21,8 kilometri
  • distanta Kavos – Liapades: 59 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Liapades: 53 kilometri
  • distanta Moraitika – Liapades: 35 kilometri
  • distanta Dassia – Liapades: 12 kilometri

Vremea in Liapades Corfu si cea mai buna perioada pentru o vacanta aici

La fel ca intreaga insula, Liapades este caracterizat de un climat mediteranean, cu ierni blande si veri calduroase, insorite. Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in Liapades in perioada lunilor iulie-august, atunci cand media maximelor atinge 32 de grade, atentie, temperaturi masurate la umbra. Tot in miez de vara te vei putea bucura si de cea mai calda apa a marii, cu valori medii cuprinse intre 25-26 de grade. 

Fiind localizat in apropierea satului Paleokastritsa si avand destul de multe plaje frumoase in imediata apropiere, locul devine mai intens vizitat in mijlocul verii. 

Daca nu ai luat inca o decizie cu privire la perioada in care urmeaza sa-ti faci vacanta in Corfu, o idee mai inspirata poate fi sa vii aici in extrasezon. 

La final de mai – inceput de iunie, dar si la final de septembrie – inceput de octombrie, zona devine mai degajata, preturile la cazare sunt mai avantajoase, iar temperaturile sunt mai placute.

HINT: Apa marii este, in general, mai calda la inceput de toamna decat la inceput de vara. 

Plaja Liapades si alte plaje apropiate

Plaja Liapades poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Liapades Beach” si se afla la o distanta de circa 1,8 kilometri fata de satul vechi. 

Mai este cunoscuta si cu denumirea de “Gefyra Beach” si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele, bine organizata, pe cele mai multe portiuni avand sezlonguri si umbrele de inchiriat. In spatele plajei exista unitati de cazare, beach baruri, dar si cateva taverne si restaurante. 

Exista si zone libere, neorganizate, care au insa un aspect mai pietros. Intrarea in mare are o panta usor cam abrupta, fapt de care ar trebui sa tii cont in cazul in care vii aici alaturi de copii. 

In plin sezon, se recomanda sa ajungi mai devreme la aceasta plaja, pentru a gasi loc de parcare si loc pe sezlong acolo unde preferi. 

La noi pe blog gasesti un articol mai detaliat despre plaja satului Liapades: Scurta oprire la Liapades Beach Corfu. Ce sa stii daca vrei sa vizitezi aceasta plaja

In imediata apropiere a plajei Liapades poti vizita si alte locuri frumoase de la malul marii. 

Plaja Rovinia poate fi o optiune buna in acest sens, daca preferi locurile lipsite de amenajare. Se afla la doar 1,9 kilometri departare de Liapades Beach si nu are servicii de niciun fel.

Se recomanda sa lasi masina in partea de sus si sa cobori intr-o plimbare de circa 10 minute pe jos pana la malul marii. 

Plaja Agios Spiridon se afla la o distanta de circa 6 kilometri de Liapades. Este bine organizata si destul de populara, fiind considerata una dintre plajele principale din Paleokastritsa. 

Alte plaje apropiate mai sunt si Limni Glyko, La Grotta Bar (cu aspect stancos, nepotrivita pentru familiile cu copii), Chomi Beach (denumita si Paradise beach – la care poti ajunge doar cu barca), Iliodoros Beach (destul de greu accesibila de pe uscat) 

Chomi Beach (Plaja Paradise)

Unde te poti caza in Liapades Corfu

Esti tentat sa-ti rezervi cazare chiar in zona Liapades? Daca da, trebuie sa stii ca vei gasi optiuni atat in zona de plaja, cat si in zona dintre plaja si sat si chiar in sat. 

In cazul in care preferi sa stai cat mai aproape de plaja, in zona din spatele Liapades Beach te asteapta cateva hoteluri si vile cu apartamente de inchiriat. Cele mai multe dintre aceste unitati ofera cazare in regim self catering, cu cateva variante care au micul dejun inclus. 

Pornind catre satul vechi, vei intalni diferite variante de vile pe lateralele drumului care urca spre Liapades Village, iar odata ajuns in zona centrala a satului, te asteapta si cazari in case traditionale reconditionate 🙂 

Unele dintre aceste vile pot oferi si acces la piscina, iar multe isi bucura oaspetii cu o priveliste incantatoare catre mare. 

Ce poti sa faci in Liapades si in imprejurimi 

Liapades este vizitat in mod particular de catre cei care vor sa se bucure de atmosfera unui sat traditional, combinand aceasta experienta cu opririle la plajele frumoase din imediata apropiere. Poate face obiectul unei excursii de o zi, in care sa bifezi cele mai cunoscute plaje din zona si ulterior sa te relaxezi la o taverna in centrul satului vechi. 

Zona este cunoscuta si pentru traseele sale de hiking, dar si pentru ca in apropiere sunt organizate excursii cu barca spre plajele izolate din imprejurimi. 

Din punct de vedere al experientelor culinare, in Liapades te asteapta taverne si restaurante bine cotate, precum Marineris, Costas Steak House, Michalis Taverna si altele, unde te poti delecta cu preparate traditionale grecesti, peste, fructe de mare si alte bunatati. 

Sa nu uitam nici de faptul ca la doar 5 kilometri departare poti vizita atractiile satului Paleokastritsa, respectiv Manastirea Theotokos (Paleokastritsa Monastery), Cetatea Angelkastro, pesterile din Paleokastritsa, dar si Corfu Aquarium, un obiectiv de luat in calcul daca te afli in vacanta alaturi de cei mici 🙂 

In loc de concluzie

Liapades este unul dintre satele traditionale destul de dezvoltate din Corfu, cu o atmosfera aparte, imprejurimi naturale incantatoare si cu unele dintre cele mai frumoase plaje in imediata apropiere. 

Daca ai vizitat deja acest loc, asteptam cu interes feedback-ul tau din vacanta si eventuale update-uri, iar daca ti-am starnit interesul pentru concediile in aceasta insula greceasca, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?