Olympos Teleferik si ce trebuie sa stii despre plimbarea cu telecabina in zona statiunii Kemer Turcia

Daca ai in plan sa-ti faci vacanta in zona Antalya Turcia si nu vrei sa te limitezi strict la activitatile din resort, una dintre cele mai interesante atractii de care te poti bucura aici este Olympos Teleferik – telecabina care te va urca la 2.365 metri deasupra nivelului marii. 

Poti admira o priveliste fascinanta catre coasta Antalyei, chiar din varful muntelui Tahtali (care mai poarta si denumirile de Olympos sau Olimpul Lician). 

In continuare te asteapta mai multe amanunte despre aceasta experienta, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din care sa-l poti selecta usor pe cel care ti se potriveste mai bine.

Unde este Olympos Teleferik, cum ajungi si distante din statiuni

Telecabina este localizata in Parcul National Olympos Beydaglari din Kemer, provincia Antalya, la aproximativ 55 kilometri departare de centrul orasului Antalya

Din Kemer si pana aici sunt doar 20 de kilometri, iar daca ai norocul sa fii cazat chiar in zona statiunii Tekirova, vei avea de parcurs numai 13 kilometri. 

Sunt cateva modalitati prin care poti ajunge la statia de plecare a telecabinei: cu masina, cu taxi, cu autobuzele locale sau chiar si prin intermediul unei excursii optionale, dintre cele organizate de catre operatorii locali. In cazul in care vrei sa alegi ultima varianta, vei plati ceva mai mult, insa vei avea avantajul de a fi asistatat de un ghid, preluat de la hotel si adus inapoi, plus ca unele experiente includ si alte opriri sau atractii. 

Daca vii cu autobuzul, din centrul Antalyei ar trebui sa iei una dintre liniile KM61, KC71A, C71, TK92, TK36, KL08, UC11, UC11A, 504, 504A, 600A, DK38, VC57, VC59 si sa cobori la statia 5M-Migros pentru a te urca aici in autobuzul care merge spre Tekirova. Te vei da jos la statia care apartine de baza Olympos Teleferik.

In cazul in care vii aici cu masina, este destul de usor de ajuns aici, pentru ca Olympos Teleferik este marcat pe Google Maps cu exact aceeasi denumire. Urmand drumul principal D400, vei coti la un moment dat spre iesirea dintre Camyuva si Tekirova, de unde vei mai avea de parcurs inca 7 kilometri pana la statia de la baza. 

Distante catre Olympos Teleferik din alte statiuni:

  • distanta Lara – Olympos Teleferik: 86 kilometri
  • distanta Belek – Olympos Teleferik: 104 kilometri
  • distanta Side – Olympos Teleferik: 136 kilometri
  • distanta Alanya – Olympos Teleferik: 196 kilometri 

Ce sa stii despre Olympos Teleferik, cat costa si ce poti vedea

Telecabina Olympos a fost deschisa in iunie 2007, iar lungimea cablului depaseste 4.350 metri, ceea ce o face sa fie una dintre cele mai lungi linii de teleferic din intreaga lume. 

Viteza maxima atinsa este de circa 36 kilometri/h, iar durata unei calatorii este de 10 minute. Cele doua telecabine au o capacitate de 80 de persoane, iar statia de la baza este localizata la o altitudine de 726 metri deasupra nivelului marii. 

Preturile calatoriilor cu telecabina Olympos Teleferik (decembrie 2023) arata cam asa: 

Calatorie dus-intors (return trip)

  • adulti – 30 dolari
  • copii cu varsta intre 7-12 ani – 15 dolari
  • copii cu varsta intre 0-6 ani – gratuit

Calatorie pe un singur sens (oneway)

  • adulti – 20 dolari
  • copii cu varsta intre 7-12 ani – 10 dolari
  • copii cu varsta intre 0-6 ani – gratuit

Mai ales in miez de vara, se pot forma cozi la casa de bilete de la baza telecabinei, motiv pentru care s-ar putea sa-ti convina mai mult sa le achizitionezi online. Tot pe timp de vara exista si posibilitatea de a-ti achiziona calatorii la rasarit sau la apus. 

Inaintea calatoriei, iti recomandam sa verifici pe acest site programul si preturile actualizate. 

Odata ajuns in partea de sus, la o altitudine de 2364 metri, te vei putea bucura de o priveliste spectaculoasa catre linia de coasta. Tot aici vei intalni si un restaurant, insa vei avea si posibilitatea de a practica paragliding (cu zboruri efectuate in perioada mai – octombrie). 

Daca planuiesti sa-ti iei o calatorie pe un singur sens, ai grija sa fii echipat corespunzator pentru traseul pe care urmeaza sa-l faci pe jos. Totodata, tine cont de faptul ca in varful muntelui temperaturile vor fi, in mod evident, altele fata de cele intalnite pe plaja. 

Alte atractii apropiate de Olympos Teleferik 

Daca tot ai in plan sa experimentezi plimbarea cu telecabina, e bine sa stii ca aceasta zona din apropierea statiunii Kemer a fost binecuvantata si cu alte obiective turistice de neratat. 

Plaja Cirali (sau plaja Olympos, asa cum este denumita in partea sa dreapta cum te uiti la mare) este locul in care testoasele Caretta-Caretta depun oua in intervalul mai – august. Este o zona protejata, iar cuiburile acestora sunt atent supravegheate de catre specialisti. Plaja are si segmente amenajate, dar si foarte mult spatiu liber, pentru cei care vor sa se bucure de natura superba de aici. 

In partea dreapta a plajei te asteapta si ruinele anticului Olympos, care pot fi vizitate pe timp de vara in intervalul 08.00 – 19.00. Accesul costa in jur de 20 de lire turcesti/persoana.

Ruinele orasului antic Phaselis sunt si mai apropiate de Olympos Teleferik. Se afla pe o peninsula marginita de 3 golfuri cu privelisti incantatoare, iar o strada pietruita strabate orasul antic, oferindu-ti posibilitatea de a admira, stanga-dreapta, o serie de ruine destul de bine conservate. 

Teatre vechi, agora, bai romane, canale de apa, sarcofage – toate aceste structuri deosebit de interesante si de o valoare inestimabila (datate din secolul al II-lea i.Hr.) pot fi vazute la Phaselis. 

In loc de concluzie

Olympos Teleferik este una dintre atractiile speciale care te asteapta daca alegi sa-ti faci vacanta in Antalya si in mod special in zona statiunii Kemer. Poate fi genul de activitate potrivita atat pentru familiile cu copii, cat si pentru cupluri sau pentru cei care au in plan sa faca drumetii, alegand varianta calatoriei pe un singur sens. 

Iti reamintim totodata ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Antalya, pe care te invitam sa le descoperi mai jos!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?