Ghid bazar Antalya. Locuri din toata provincia Antalya, ideale pentru cumparaturi

Urmeaza sa-ti petreci concediul in Antalya Turcia, insa printre micile placeri de care ai in plan sa te bucuri in aceasta vacanta se numara si shoppingul? Ei bine, avem o veste cat se poate de buna, caci te vei afla in cea mai potrivita zona din acest punct de vedere. 

Antalya este faimoasa atat pentru atractiile sale naturale si istorice, cat si pentru multitudinea de piete si bazaruri, care pe langa localnici, atrag an de an si zeci de mii de turisti. 

Provincia Antalya, care include bineinteles si orasul Antalya, se intinde insa pe o suprafata de peste 20.000 kilometri patrati, incepand cu districtul Kas din vest si pana in districtul Gazipasa din est. 

Mai toate statiunile si orasele importante de coasta ale Antalyei gazduiesc si o zona de bazar, iar in cele ce urmeaza vom face o scurta trecere in revista a celor mai populare astfel de locuri, pe care sa le poti vizita in functie de statiunea in care urmeaza sa te cazezi. 

Nu in ultimul rand, pentru ca ne place sa ne ocupam eficient de organizarea concediilor de mai bine de 15 ani, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Iata, asadar, care sunt cele mai cunoscute zone de bazar Antalya, pornind din cartierul Kalkan al municipiului Kas si oprindu-ne undeva in zona statiunii Alanya. 

Bazaruri in zona Kalkan – Kas 

Daca preferi sa-ti faci vacanta in vestul provinciei Antalya, intr-una dintre statiunile superbe din aceasta parte, mai jos te asteapta cateva propuneri in materie de bazaruri:

Piata saptamanala din Kas este organizata in zilele de vineri si este vizitata intens atat de catre localnici, cat si de catre turisti. 

Se desfasoara intre orele 09:00 – 18:00, iar de aici ai putea cumpara cam tot ce-ti trece prin minte din categoriile fructe si legume locale, imbracaminte, articole pentru casa si menaj, suveniruri. 

Bazarul din Kalkan este organizat tot saptamanal, in acelasi interval orar, insa in zilele de joi. Pentru ca distanta dintre Kas si Kalkan este de doar 30 kilometri, ai putea sa le vizitezi pe ambele atata vreme cat te nimeresi in vacanta in zona, catre finalul saptamanii 🙂

Piata este localizata relativ aproape de moscheea Mustafa Özgen, iar de aici poti lua, evident, fructe si legume locale, imbracaminte, genti, accesorii, dulciuri si condimente. Linia de autobuz AK03 are statie in apropierea acestui bazar. 

Bazaruri in zona Tekirova – Kemer 

Ai optat pentru cazare intr-una dintre aceste statiuni? Nu ar trebui sa-ti faci prea mari probleme ca nu vei avea unde sa faci shopping, pentru ca in primul rand te vei afla la maximum 50 kilometri de Antalya City, iar in aceasta zona sunt organizate, de asemenea, mai multe bazaruri. 

In Kemer te asteapta zona pietonala Münir Özkul Liman, unde gasesti mai multe magazine cu bijuterii, dar si magazine de covoare sau cu articole vestimentare realizate din piele. In general, magazinele de aici sunt deschise zilnic in timpul sezonului cald, inclusiv duminica. 

In plus, Kemer este foarte bine legat de imprejurimile sale (de statiunile mai micute) dar si de Antalya City prin traseele dolmusurilor. 

In cartierul Göynük, localizat la circa 9 kilometri de centrul orasului Kemer, este organizata saptamanal o piata, la intersectia strazilor Bülent Ercevit si 63. Sokak. De aici te poti aproviziona cu fructe si legume locale, condimente si tot felul de articole vestimentare si accesorii. Piata din Göynü este deschisa in fiecare zi de sambata intre orele 09:00 – 18.00. 

Bazarul din Camyuva (o alta micuta statiune integrata cumva in Kemer, la mica distanta fata de centru) are loc saptamanal, in zilele de miercuri. Comerciantii incep vanzarea in jurul orei 10.00 dimineata si strang pe la ora 19.00. De aici poti cumpara articole de uz casnic, fructe si legume proaspete, chiar si peste, condimente si multe altele. 

Linia de autobuz MC68, care merge din Antalya in Kemer, are statie chiar aici. 

Piata din Beldibi (asadar, intre Kemer si Antalya City) este deschisa in fiecare zi de luni, in intervalul orar 10:00 – 19:00. Si aici poti ajunge usor cu autobuzele care circula intre Antalya City si Kemer, iar la capitolul cumparaturi, vei putea achizitiona haine, incaltaminte, accesorii, diverse articole pentru casa, fructe si legume locale. 

Bazarul din Tekirova mai poate fi unul dintre locurile in care te-ai putea opri pentru shopping. De aici poti lua diferite suveniruri interesante, covoare, lampi cu motive orientale, cani de cafea, chiar si unele produse alimentare traditionale precum rahat si altele. In sezonul cald, bazarul este deschis in fiecare zi incepand cu ora 10.00 si pana la ore tarzii (23.00 – 00.00). 

Piata de legume – fructe din apropierea podului Cirali este organizata in fiecare zi de duminica, incepand cu anul 2015. Este vizitata in general mai mult de catre localnici, pentru aprovizionare, insa intervalul orar de desfasurare nu este intotdeauna unul exact, motiv pentru care este mai bine sa intrebi un localnic. 

Piata din satul Adrasan are loc tot in zilele de duminica, iar de aici se pot cumpara fructe si legume cultivate in zona (vinete, ardei, rosii, ceapa, dovlecei, citrice, etc.). Te poti opri pentru a savura o limonada de casa, despre care se spune ca ar fi absolut delicioasa. Si in acest caz vei fi nevoit, cel mai probabil, sa ceri indicatii suplimentare in cazul in care intentionezi sa vizitezi piata din Adrasan.

Bazaruri in zona Antalya City – Lara 

In cazul in care ai in plan sa te cazezi chiar in apropierea celui mai animat oras din provincia Antalya, respectiv Antalya City, sau chiar si in statiunea invecinata Lara, te vei putea bucura de adevarate sesiuni de shopping, caci pe langa magazinele stradale si centrele comerciale, vei descoperi si aici o serie de zone de bazar. 

In Antalya City te asteapta Antalya Bazar, deschis in fiecare zi a saptamanii, in intervalul orar 09:00 – 19:00. Este localizat central, ceea ce inseamna ca vei putea ajunge usor inclusiv cu transportul public local, iar comerciantii te asteapta cu o multime de suveniruri, articole din piele, obiecte handmade, condimente, ceaiuri, cafea si altele. Acest bazar este partial acoperit si este printre cele mai aglomerate din Antalya, mai ales in miez de vara. 

Tot in Antalya City poti sa explorezi la pas si centrul vechi (Kaleici), care abunda in atractii istorice, dar si in tot felul de mici magazine cu antichitati, covoare, picturi si altele. 

Piata de sambata din cartierul Lara este o alta atractie pentru turistii care aleg sa-si petreaca vacantele in zona. De aici poti cumpara atat suveniruri, articole vestimentare (fie acestea noi sau second hand), cat si fructe, legume, condimente, ceaiuri si alte produse. 

Tot aici vei intalni si multe gherete cu mancare traditionala, in general de tip street-food. 

Acest bazar este deschis, dupa cum spuneam, doar in zilele de sambata, intre orele 09:30 – 18:30.

Bazaruri in zona Belek – Side – Manavgat

Daca ai ales ca destinatie de vacanta una dintre statiunile de mai sus, optiunile in materie de zone de bazar vor fi si mai diverse. Totodata, in aceasta parte a Antalyei intalnesti si unul dintre cele mai mari bazaruri (cel din Manavgat). 

Piata saptamanala din Belek se desfasoara in zilele de sambata, la intersectia dintre bulevardele Atatürk si Mehmet Akif Ersoy, foarte aproape de moscheea din centru. 

De aici ai posibilitatea sa cumperi o gama variata de articole vestimentare, accesorii, cosmetice si, bineinteles, fructe si legume cultivate local. Comerciantii isi incep activitatea dimineata, in jurul orei 09.30 si inchid tarabele pe la ora 19.00. 

Piata saptamanala din Serik este organizata in fiecare zi de marti, la intersectia dintre strazile Hacı Azmi Akman și 2153. Sok. Poti cumpara de aici legume si fructe locale, condimente, incaltaminte si genti. 

In plus, in zilele de vineri este organizata in Serik si o piata de seara (night market), care se desfasoara intre orele 16:00 – 24:00.

Orasul vechi Side este, nu de putine ori, comparat cu o adevarata piata in aer liber, gratie multitudinii de magazinase si tarabe deschise aici. Poate fi un loc bun din care sa-ti cumperi bijuterii, covoare, diferite articole din piele, obiecte din ceramica, din mozaic, ceai, cafea si condimente. 

In linii generale, comerciantii deschid in jurul orei 09.30 dimineata si inchid magazinele seara, in jurul orei 21.00. 

Piata de sambata organizata in Side mai poate fi un loc potrivit pentru cumparaturi, daca te nimeresti aici in aceasta zi. Se vand fructe si legume cultivate local, diferite alte produse alimentare traditionale (gemuri, bulion, iaurt, paine de casa, etc), dar si articole vestimentare. Piata este amenajata central, asadar, vei putea ajunge relativ usor. 

Bazarul din Manavgat este considerat a fi unul dintre cele mai dezvoltate din intreaga provincie, aflandu-se chiar in centrul orasului Manavgat, la doar 6 kilometri departare de Side. Aceasta piata uriasa este alcatuita din partea acoperita (care poate fi vizitata in fiecare zi a saptamanii) plus partea sa amenajata in aer liber (pe stradutele laterale), deschisa in zilele de luni si de joi. 

La Manavgat Bazar se organizeaza inclusiv excursii optionale (in general cu opriri la atractiile istorice si naturale din apropiere si ulterior cu o vizita in bazar). 

Mai multe informatii despre acest subiect te asteapta aici: Shopping in Manavgat Bazar, unul dintre cele mai mari bazaruri din zona Antalya

Bazaruri in zona Alanya Turcia 

Mai multe astfel de piete sunt organizate in fiecare zi a saptamanii in orasul Alanya, in diferite cartiere. Asadar, daca ai in plan sa petreci o vacanta mai lunga in aceasta zona a Antalyei, vei putea vizita in fiecare zi un alt bazar. 

Dintre toate, cel mai popular si turistic este Alanya Grand Bazar, care se desfasoara zilnic, in intervalul 08.00 – 00.00, in centrul orasului cu acelasi nume. Este marcat pe Google Maps cu exact aceasta denumire, iar de aici poti cumpara suveniruri, covoare, diferite produse handmade, haine, cosmetice, miere, cafea si ceai, alaturi de multe altele. 

La pietele organizate saptamanal vei gasi in general fructe si legume locale, miere, condimente, masline, insa multe dintre acestea au si zone cu articole vestimentare, accesorii, etc. 

Mai jos gasesti o scurta lista a bazarurilor organizate in alte cartiere ale Alanyei, in functie de zilele saptamanii:

  • luni  –  in zonele Obagol si Cikcilli
  • marti – in Mahmutlar, Okurcalar si Kızılağaç
  • miercuri – in Konakli si Avsallar
  • joi – in Tosmur
  • vineri – la Cuma Pazarı si in zona Kestel
  • sambata – in Mahmutlar 
  • duminica – in  Turkler 

Mai multe informatii despre shopping-ul in Alanya gasesti la noi pe blog, in articolul: Alanya Bazar si alte locuri in care poti face shopping in aceasta statiune de la Mediterana

In loc de concluzie

Provincia Antalya este foarte ofertanta la capitolul zone de bazar, motiv pentru care, indiferent de statiunea in care alegi sa te cazezi, ai toate sansele sa intalnesti o astfel de piata la o distanta rezonabila fata de hotel.

Daca ai fost deja in Antalya si ai un bazar preferat, asteptam cu interes informatii suplimentare despre experientele tale, iar daca ti-am starnit apetitul pentru un concediu in aceasta parte Turciei, nu uita ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?