Ghid plaje bratul Athos Halkidiki. Cele mai populare si mai frumoase locuri in care sa te bucuri de mare si de soare

Chiar daca al treilea brat din peninsula Halkidiki este mai putin vizitat pentru plajele sale in comparatie cu Sithonia sau Kassandra, Athos isi asteapta an de an turistii cu o serie de locuri cat se poate de incantatoare. 

Pe bratul Athos gasesti atat plaje izolate, cu aspect salbatic, cat si plaje foarte bine organizate, cu o intrare lina in mare, cu toate serviciile si facilitatile la indemana. 

Mai jos se afla o scurta clasificare a plajelor bratului Athos, astfel incat experienta ta la fata locului sa fie una cat mai organizata si mai comoda, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Athos, cu propuneri de hoteluri si vile din toate statiunile cunoscute.

Plaje populare ale bratului Athos

Asa cum spuneam, bratul Athos gazduieste o serie de plaje devenite de-a lungul timpului destul de cunoscute. Exista aici statiuni dezvoltate, cu fasii de nisip care se intind de-a lungul coastei, amenajate cu sezlonguri si umbrele, cu restaurante, beach baruri, terase, centre de sporturi acvatice si unitati de cazare in zona din spate. 

Plaja Ouranoupolis apartine de orasul-statiune cu acelasi nume si este una dintre cele mai populare. Este localizata la circa 20 kilometri departare de intrarea pe brat, este formata dintr-un amestec de nisip auriu cu pietricele si este despartita de o serie de pontoane. 

Gasesti aici amenajare cu sezlonguri si umbrele, iar in zona din dreapta a plajei cum te uiti la mare se afla si Turnul din Ouranoupolis (Prosforios) care poate fi vizitat pe timp de vara. 

La noi pe blog te asteapta un articol cu informatii mai detaliate despre aceasta plaja: Aproape totul despre Ouranoupolis Beach si al sau turn bizantin cu o istorie impresionanta

Plaja Ierissos nu face exceptie de la ceea ce inseamna organizare si buna administrare. Se afla in dreptul statiunii cu acelasi nume, aproape de intrarea pe brat si la 7,4 kilometri departare de portul Tripiti. Este formata dintr-un nisip grosier si premiata cu distinctia Blue Flag pe mai multe segmente. 

Desi are un aspect relativ ingust, plaja Ierissos este amenajata cu sezlonguri si umbrele dispuse pe cate 3-5 randuri, care pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la barurile/terasele asezate in zona din spate. Tot aici gasesti si o alee pietonala pe care te poti plimba relaxat la ceas de seara sau la orele pranzului, descoperind meniurile tavernelor din zona. 

Si despre plaja Ierissos am pregatit la noi pe blog un articol mai detaliat: Despre Ierissos Beach, una dintre cele mai bune plaje ale bratului Athos

Plaja Nea Roda este o alta plaja destul de populara a bratului Athos. Se afla in vecinatatea statiunii Ierissos si la vreo 10 kilometri distanta de Ouranoupolis. 

Nea Roda Beach este formata din nisip si are segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, in general pe zonele sale mai late. Exista vreo 3-4 beach baruri in zona din spate si cateva taverne, iar intrarea in apa este in general lina. 

Si in acest caz vei intalni in zona de plaja o serie de pontoane care segmenteaza fasia de nisip. Unul dintre acestea este ceva mai lung si potrivit pentru o plimbare la apus, cand te vei putea bucura de peisaje absolut superbe. 

Citeste mai multe informatii despre acest loc aici: Nea Roda Beach, una dintre plajele bine amenajate din cel mai ingust punct al bratului Athos Halkidiki

Plaje cu aspect mai salbatic ale bratului Athos

Daca preferi locurile mai putin calcate de turisti si cat mai putin schimbate de mana omului, in Athos gasesti si o serie de astfel de plaje: 

Plaja Xiropotamos este una dintre cele mai apropiate de intrarea pe brat si se afla in imediata apropiere a portului Tripiti (locul din care se pleaca spre Ammouliani cu ferry). 

Intre portul din Tripiti si Xiropotamos sunt doar 3,6 kilometri (drum care se parcurge cu masina in aproximativ 10 minute). 

Xiropotamos este o plaja lunga, in cea mai mare parte libera, cu doar cateva segmente organizate cu sezlonguri si umbrele. 

In zona din spatele plajei exista cateva unitati de cazare, insa Xiropotamos este descrisa ca fiind una dintre cele mai linistite din aceasta zona, cu o apa limpede, un nisip grosier si o priveliste incantatoare catre bratul Sithonia. 

Daca esti tentat sa o vizitezi, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Xiropotamos, locul din Athos Halkidiki in care linistea si marea se intalnesc

Plaja Kakoudia se afla in continuarea plajei Ierissos, mai exact in stanga acesteia cum te uiti la mare, la vreo 2 kilometri de zona sa centrala.   

Kakoudia este o plaja mai linistita, lipsita de organizare si de servicii. Este una dintre cele mai apreciate plaje din Halkidiki din punct de vedere al aspectului salbatic si a atmosferei calme pe care o vei regasi aici, iar stancile sale in nuante deschise ofera si mai multa unicitate locului. 

Nu uita insa ca la aceasta plaja ar cam trebui sa vii pregatit cu mai tot ce inseamna apa, bauturi racoritoare, gustari si umbrela. 

Mai multe informatii aici: Kakoudia Beach, plaja salbatica din apropierea statiunii Ierissos Halkidiki

Alte plaje Athos pe care sa le ai in vedere 

Alaturi de plajele mai sus mentionate, care si-au capatat popularitatea fie gratie bunei organizari, fie gratie faptului ca sunt cat se poate de linistite si potrivite celor care vor sa se bucure de mare si de soare intr-un cadru cat mai natural, bratul Athos mai gazduieste si alte plaje, mai putin cunoscute. 

Plaja Komitsa se remarca printr-o apa a marii cat se poate de limpede si de cristalina, in aceleasi nuante de albastru turcoaz, fiind localizata aproape de granita bratului cu Muntele Athos si la circa 5-6 kilometri departare de statiunea Nea Roda. 

Vei avea de parcurs un drum secundar de pamant lung de cativa kilometri, destul de incofortabil dupa cum povestesc cei care au fost aici recent, insa la fata locului vei gasi o plaja in mare parte libera, alaturi de cateva segmente organizate, beach bar si restaurant. 

Nu uita sa arunci o privire si pe acest articol: Komitsa Beach, plaja lunga de 4 kilometri de la granita cu Muntele Athos

Plaja Voulitsa de langa Nea Roda este una dintre plajele amenajate ale bratului si poate fi potrivita pentru tine daca vrei sa ai la indemana diferite servicii cat te relaxezi la malul marii.

Este localizata intr-un golfulet retras si este formata din nisip si organizata cu sezlonguri si umbrele. 

Gasesti parcare in zona din spatele plajei care se afla intre satul Nеа Rοdа și plaja Kоmitsа.

Plaja Tripiti este plaja care se continua in directia Ouranoupolis incepand cu portul Tripiti. Este o plaja partial organizata cu sezlonguri si umbrele, comoda pentru cei care se cazeaza aproape de intrarea pe brat.

Poate fi confundata usor cu plaja din Thassos care poarta aceeasi denumire, motiv pentru care, daca vrei sa vizualizezi mai multe imagini de aici, te sfatuim sa alaturi cautarii tale si cuvantul “Athos”. 

Mai multe informatii despre aceasta plaja gasesti aici: Tripiti Beach Halkidiki, una dintre plajele apropiate de intrarea pe bratul Athos

Plajele insulei Ammouliani, din vecinatatea bratului Athos 

Sigur ca daca ajungi pe bratul Athos si mai ales in zona portului Tripiti, ar fi pacat sa nu dai o fuga si pana in insula Ammouliani, considerata o nestemata a peninsulei Halkidiki si, de altfel, singura insula locuita din aceasta zona.

Daca nu intentionezi sa ajungi pe Ammouliani cu ferry, e bine de stiut ca din Ouranoupolis se pleaca si in diferite croaziere organizate, catre plajele acestei insule. 

Aici te asteapta plaje precum Alykes (cea mai cunoscuta dintre toate), Agios Georgios, Megali Ammos, Karagatsia, carora li se alatura si alte locuri mai putin populare precum Kalopigado, Faka sau Banana Beach. Sa nu uitam nici de plajele insulelor Drenia, localizate in imediata apropiere a insulei Ammouliani, in partea de sud-est. 

Iti recomandam sa citesti si: Ghid plaje Ammouliani. Care sunt cele mai frumoase plaje de pe aceasta insula din Halkidiki

In loc de concluzie

Bratul Athos gazduieste o serie de plaje cat se poate de frumoase, in general mai libere comparativ cu plajele statiunilor din Kassandra si din Sithonia, fiecare dintre acestea cu atuurile si particularitatile sale. 

Daca ai fost deja pe bratul Athos si ai o plaja preferata sau simti nevoia sa completezi lista de mai sus si cu alte sugestii, asteptam cu interes feedback-ul tau.

Iar daca intentionezi sa mergi, insa nu ai gasit inca locul potrivit in care sa te cazezi, te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Athos!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?