Aproape totul despre Ouranoupolis Beach si al sau turn bizantin cu o istorie impresionanta

Intre plajele celui de-al treilea brat al peninsulei Halkidiki, Athos, se remarca in mod evident Ouranoupolis Beach, plaja micului oras-port situat pe coasta de nord-vest a bratului, aproape de granita cu Muntele Athos. 

Ouranoupolis Beach este genul de plaja care are de oferit cate ceva pentru fiecare tip de turist in parte, fiind de altfel si una dintre cele mai cunoscute de pe brat si automat una dintre cele mai vizitate. Poate fi locul in care sa te relaxezi sub umbrela la malul marii, locul din care poti pleca in excursii pe mare catre alte atractii ale zonei, locul in care sa vizitezi obiective istorice si multe altele. 

Te invitam sa descoperi in continuare mai multe detalii legate de vizita la Ouranoupolis Beach, iar la noi pe site si unele dintre cele mai tentante oferte vacante Athos.

Localizare Ouranoupolis Beach si cum se poate ajunge aici

Plajele din zona Ouranoupoli incep, teoretic, dupa plaja din Tripiti (locul din care se ia ferry pentru Ammouliani) si continua pana aproape de granita cu Muntele Athos. Asta inseamna ca vorbim despre o linie de coasta de circa 5-6 kilometri, care gazduieste mai multe segmente, unele amenajate, altele cu aspect fragmentat, cu mici golfulete ferite, insa ceea ce vei intalni pe Harti drept “Ouranoupolis Beach” face referire la partea centrala a acestei plaje, care se desfasoara in dreptul oraselului-statiune cu acelasi nume. 

Asadar, din Tripiti si pana in centrul Ouranoupolis Beach sunt in jur de 7 kilometri de strabatut cu masina, drum care se face in aproximativ 10 minute. 

De la intrarea pe bratul Athos, adica de undeva din zona Develiki, pana la Ouranoupolis Beach sunt 22 kilometri, iar din orasul Salonic si pana aici vorbim deja despre o distanta de 129 kilometri, asadar aproximativ 2 ore petrecute pe drum cu masina. 

Distante catre Ouranoupolis Beach din alte statiuni Halkidiki 

  • distanta Ierissos – Ouranoupolis Beach: 15 kilometri
  • distanta Nea Roda – Ouranoupolis Beach: 10 kilometri
  • distanta Nikiti – Ouranoupolis Beach: 64 kilometri
  • distanta Nea Moudania – Ouranoupolis Beach: 89 kilometri
  • distanta Kallithea – Ouranoupolis Beach:  114 kilometri

Daca vii in vacanta cu masina si este pentru prima data cand faci drumul pana in Halkidiki, ti-ar putea fi utile informatiile din acest articol: Traseu auto Bucuresti Halkidiki. Care este cel mai bun drum pana in peninsula greceasca

Iar daca nu vei veni aici cu masina, e bine de stiut ca la Ouranoupolis Beach poti ajunge si cu autobuzele locale KTEL, care circula intre statiunile mari din Halkidiki si catre/dinspre Salonic. 

Programul si tarifele curselor pot fi verificate pe acest site, cu mentiunea ca in campul destinatiei sa selectezi denumirea de “Oyranoypolis”. 

Cum arata Ouranoupolis Beach si ce poti sa faci la aceasta plaja 

Plaja Ouranoupolis este formata dintr-un amestec de nisip auriu cu pietricele, iar linia de coasta este inconjurata de dealuri cu vegetatie bogata catre extremitati, respectiv unitati de cazare, diferite cladiri, terase si taverne in zona din spate a segmentului central. 

Intrarea in apa are o panta lina spre medie la Ouranoupolis Beach, iar foarte aproape de portul orasului si in zona din dreapta a plajei centrale cum te uiti la mare se afla Turnul din Ouranoupolis (Prosforios), amplasat chiar pe fasia de nisip. 

Turnul are o istorie indelungata, fiind considerat cea mai mare si cea mai bine prezervata cladire din secolul al XIV-lea din Halkidiki. Datele istorice oficiale arata ca turnul era ridicat deja in anul 1344, insa unii istorici vorbesc despre o vechime si mai mare a acestei cladiri. Este deschis publicului pentru vizitare numai pe timp de vara, in intervalul orar 08:30–15:30, exceptand zilele de marti cand figureaza ca fiind inchis. 

Din apropierea turnului se poate pleca pe mare in diferite excursii organizate, fie cele catre Muntele Athos, fie catre insula Ammouliani si ale sale plaje sau catre plajele si atractiile bratului invecinat Sithonia. 

Asadar, spre deosebire de alte plaje din Halkidiki, Ouranoupolis Beach iti ofera o paleta mai larga de activitati la indemana. 

Revenind la aspectul plajei din Ouranoupolis, aceasta are mai multe segmente, unele premiate Blue Flag, despartite de o serie de pontoane. 

In miez de vara, cele mai multe dintre aceste segmente sunt amenajate cu sezlonguri si umbrele, care pot fi in general ocupate in schimbul consumatiei de la beach barurile din spate. 

In zona exista si cateva centre de sporturi acvatice, iar la capitolul taverne si restaurante, iti putem spune din start ca nu le vei duce lipsa, caci sunt destul de multe si cu recenzii bune (The Golden Hook, Zorbas Fish and Seafood Tavern, Restaurant Kokkinos, Ammos Bar Restaurant, Restaurant Pirgos, Waves Coffee and Food sunt cateva dintre acestea). 

Alte plaje de descoperit in apropiere de Ouranoupolis Beach

Daca planuiesti sa te cazezi in aceasta zona si sa explorezi in fiecare zi alta plaja, e bine de stiut ca la distante rezonabile fata de Ouranoupolis Beach se mai afla si urmatoarele: 

Plaja Nea Roda este localizata la 10 kilometri departare, este o plaja bine amenajata, cu o apa a marii in nuante de turcoaz si cu intrare relativ lina in mare. Gasesti restaurante si baruri in zona din spate, fiind in general descrisa drept o plaja potrivita pentru familii. 

Nea Roda are, la randu-i, cateva pontoane mai micute care segmenteaza plaja, dar si un ponton mai mare pe care te poti plimba admirand peisajul. 

Plaja Ierrisos, una dintre cele mai apreciate de pe bratul Athos, se afla la 15 kilometri departare de Ouranoupolis Beach. Are un aspect relativ ingust, este amenajata cu sezlonguri si umbrele, premiata cu distinctia Blue Flag si are un mic port in partea dreapta cum te uiti la mare. 

In zona din spatele fasiei de nisip exista o alee pietonala, restaurante, baruri, magazine. 

Plaja Xiropotamos, cu aspect mai salbatic si mai putina organizare, este localizata mai aproape de intrarea pe brat, la 11 kilometri departare de Ouranoupolis. Are si cateva segmente organizate cu sezlonguri, insa pe cea mai mare parte a sa este o plaja libera, potrivita celor care vor sa se relaxeze. Nu prea sunt cine stie ce servicii in zona. 

Plajele insulei Ammouliani, pe care le poti vizita prin intermediul excursiilor cu barca sau pe cont propriu daca alegi sa iei ferry din Tripiti, sunt o alta atractie importanta a zonei. 

La noi pe blog te asteapta un articol dedicat special acestora: Ghid plaje Ammouliani. Care sunt cele mai frumoase plaje de pe aceasta insula din Halkidiki

In loc de concluzie

Ouranoupolis Beach este una dintre cele mai populare plaje ale bratului Athos, poate deveni ceva mai aglomerata in varf de sezon, insa este una dintre putinele care-ti ofera acces la diferite atractii si activitati precum obiective istorice, excursii cu barca, alaturi desigur de tot ce inseamna relaxarea intr-un spatiu organizat, la malul marii.

Daca nu ai gasit inca locul potrivit in care sa te cazezi, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Athos, inclusiv cu hoteluri din zona Ouranoupolis.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?