Ghid statiuni Corfu si care dintre acestea ti se potriveste mai bine in functie de profilul vacantei tale

Cunoscuta si cu numele de Kerkyra, insula Corfu este una dintre cele mai complexe si fermecatoare insule grecesti din Marea Ionica, gazduind o combinatie bine proportionata de istorie, cadre naturale de exceptie, plaje si, bineinteles, statiuni potrivite pentru toate tipurile de turisti. 

Daca ai in plan sa vizitezi insula Corfu pentru prima data, este util sa cunosti de la bun inceput care sunt statiunile adaptate preferintelor tale, astfel incat sa te poti indrepta catre un loc in care sa te simti peste asteptari. 

Incepand cu farmecul vibrantului oras Corfu Town, continuand cu freamatul si viata de noapte activa din statiunile animate, trecand in revista si statiunile populare care abunda in peisaje rapitoare, vom incerca sa punctam unele dintre cele mai interesante locuri in care ti-ai putea petrece vacanta in insula Corfu. 

Si pentru ca ne-am obisnuit sa organizam concedii reusite de mai bine de 15 ani, la noi pe site am pregatit si unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu.

Capitala insulei Corfu si micile statiuni invecinate

Incepem, in mod categoric, cu o scurta descriere a celui mai mare oras de pe insula – Corfu Town, cu rol de capitala a Insulelor Ionice, vizitat anual de sute de mii de turisti din intreaga lume. 

Corfu Town se afla pe coasta de vest si gazuieste principalul port de legatura al insulei cu Grecia continentala, dar si legatura cu 3 porturi din Italia si cu portul Saranda din Albania. 

Aici intalnim totodata si unul dintre cele mai bine conservate centre istorice din intreaga Grecie, cu o multitudine de atractii precum Fortareata Veche, Fortareata Noua, Biserica Sfantul Spridon, alaturi de numeroase muzee (Muzeul de Arheologie, Muzeul Bizantin, Muzeul de Arta Asiatica), Piata Spianada, Piata Dimarchiou, Gradina Poporului si altele. 

Este potrivit ca si locatie de cazare pentru acei turisti care vor sa-si axeze vacanta pe vizitarea atractiilor istorice, deloc putine la numar. Hotelurile din Corfu Town sunt de toate tipurile si pentru toate buzunarele, o parte dintre ele de tip boutique, altele cu arhitectura traditionala, in zona centrului vechi, alaturi de apartamente de inchiriat, etc. 

Poti sa descoperi informatii mai detaliate despre Corfu Town in acest articol publicat la noi pe blog: Aproape totul despre Corfu Town, capitala insulei Corfu

Daca ai in plan sa te cazezi intr-o statiune cat mai apropiata de Corfu Town, respectiv la o distanta rezonabila, care sa-ti permita sa vii oricand in oras (inclusiv cu autobuzele locale) pentru a vizita atractiile sau pentru a te bucura de viata de noapte vibranta, te poti orienta catre una dintre urmatoarele:

Statiuni la nord de Corfu Town 

Kontokali, o suburbie a orasului Corfu Town, se distinge prin plaja sa premiata Blue Flag (administrata de un resort de 5 stele), careia i se alatura si un segment public, dar si prin atmosfera relativ linistita, cu o selectie de restaurante, taverne si mici magazine. 

Este urmat de statiunea Gouvia (la 9 km de Corfu Town) si de a sa marina (prima marina privata din Grecia), care se remarca printr-o atmosfera ceva mai animata, cu o paleta generoasa de unitati de cazare, alaturi de multe servicii si facilitati la indemana. 

Aici gasesti mai multe amanunte despre Gouvia: Despre vacantele in Gouvia, una dintre statiunile animate din apropiere de Corfu Town

Dassia se desfasoara de-a lungul urmatorului golf dupa Gouvia (la 12,5 km distanta de Corfu Town), fiind caracterizata de un aer mai cosmopolit si de multitudinea de activitati centrate pe zona de plaja. 

Descopera mai multe detalii despre aceasta statiune la noi pe blog: Concediu in Dassia Corfu. Ce sa ai in vedere daca vrei sa-ti faci vacanta in aceasta zona a insulei

Ipsos mai poate fi considerata una dintre statiunile apropiate de Corfu Town (14,5 km), frecventata in general de turisti mai tineri, cu o plaja premiata Blue Flag si multe unitati de cazare de diferite tipuri. 

Mai multe info aici: Ipsos Corfu si ce sa stii daca mergi in aceasta statiune animata de pe coasta de est a insulei

Statiuni la sud de Corfu Town 

Tot in apropierea capitalei, insa in directia sudului, exista alte cateva variante de statiuni care-ti pot asigura o experienta relaxanta. In plus, in aceasta zona poti vizita si alte atractii istorice de referinta, precum Palatul Achilleion, Insula Pontikonisi si Biserica Vlacherna

Perama se afla la doar 9 kilometri de Corfu Town si chiar mai aproape de Aeroportul International din Corfu. Este considerata un soi de oaza a relaxarii si chiar daca nu are cea mai lata si mai bine organizata plaja din insula, poate fi ideala pentru un concediu linistit, intr-un cadru idilic.

Citeste mai multe aici: Descopera Perama, oaza de liniste de langa Corfu Town

Vechiul sat pescaresc Benitses este localizat la 14,5 kilometri distanta de cel mai mare oras al insulei. Si aici, plaja are un aspect relativ ingust, insa atmosfera este de-a dreptul incantatoare, tipic greceasca. Exista si variante de cazare cu preturi mai modeste, un mic port si cateva cafenele si taverne traditionale. 

Aici gasesti informatii utile despre Benitses: Benitses Corfu, vechiul sat pescaresc de la malul marii care inca-si pastreaza stilul traditional

Cele mai populare statiuni din Corfu

Trecem la cele mai cunoscute statiuni ale Kerkyrei si pornim calatoria noastra virtuala din partea de sud, unde intalnim Kavos, de departe, cea mai animata asezare in care ti-ai putea face vacanta. 

Kavos se afla la 48 kilometri departare de Corfu Town, ceea ce inseamna ca poate fi mai convenabil sa vii aici din portul Lefkimmi (al doilea port de ferry din insula). 

Statiunea se distinge printr-o atmosfera efervescenta, cu multe baruri, cluburi – unde distractia tine pana la orele diminetii. Este frecventata, in mod evident, de catre turistii tineri si are o plaja lunga, bine amenajata si pregatita pentru practicarea unei palete largi de sporturi acvatice. 

Aici gasesti mai multe info despre Kavos: Kavos, cea mai animata statiune a insulei Corfu. Ce sa stii despre vacantele aici 

Lefkimmi este, asa cum spuneam, asezarea cu cel de-al doilea port de feriboturi din insula Corfu. Se afla la doar 6 kilometri departare de Kavos, insa partea superioara, de sat, are o arhitectura traditionala si un aer boem, al vremurilor apuse. Asadar, o putem plasa diametral opus din punct de vedere al profilului, fata de Kavos. 

Bineinteles, si despre acest loc avem mai multe amanunte sintetizate aici: Lefkimmi, cea mai importanta asezare din sudul insulei Corfu

Urcand spre est, intalnim Moraitika, o statiune mai linistita, insa destul de cunoscuta, gratie dezvoltarii sale si a plajei cu buna organizare. 

Pune la dispozitia vizitatorilor multe servicii, multe variante de unitati de cazare, fiind aleasa atat de catre turistii mai tineri, de catre cupluri, cat si de catre familiile cu copii. 

Descopera particularitatile acestei statiuni aici: Moraitika Corfu, un adevarat magnet pentru turistii care-si fac vacantele pe coasta de sud-est a insulei

Ne mutam rapid in nordul insulei, unde se afla Kassiopi, o alta statiune relativ cunoscuta, care atrage vizitatori gratie plajelor sale, a atractiilor istorice si a satelor traditionale din apropiere. In Kassiopi poti vizita ruinele unui castel bizantin si te poti bucura in acelasi timp de o atmosfera mai cosmopolita, cu multe taverne, restaurante si baruri la indemana. 

Aici sunt disponibile mai multe detalii: Aproape totul despre statiunea Kassiopi din Corfu si ce poti face in timpul unei vacante aici

Printre cele mai cunoscute statiuni din nord se numara si Acharavi, care detine cea mai lunga plaja din insula Corfu, alaturi de o sumedenie de unitati de cazare (vile, hoteluri, apartamente) pentru toate preferintele si toate buzunarele. 

Citeste mai multe despre aceasta asezare aici: Vacanta in Acharavi, una dintre statiunile bine dezvoltate din nordul insulei Corfu

Sidari este considerata “regina” nordului. Se afla la doar 12,5 kilometri departare de Acharavi si este celebra pentru plaja sa premiata Blue Flag si mai ales pentru faimoasa atractie naturala Canal D’Amour

Daca te afli in cautarea unor peisaje spectaculoase, Sidari poate fi unul dintre locurile perfecte in care sa vii. Tine cont ca statiunea poate deveni destul de aglomerata in plina vara. 

Nu uita sa arunci o privire si pe articolul: Vacanta in Sidari Corfu, statiunea cu plaje frumoase din nordul insulei

In ceea ce priveste coasta de vest, trebuie sa ne indreptam atentia catre Paleokastritsa. In acest caz, daca ne-am permite sa fim putin subiectivi, am putea spune ca vorbim despre cea mai frumoasa statiune din Corfu

Cadrul natural, aspectul fragmentat al coastei, multitudinea de plaje si mici golfuri retrase, alaturi de numeroasele atractii istorice, fac ca zona Paleokastritsa sa merite pe deplin aceasta titulatura. 

La noi pe blog te asteapta un articol cuprinzator, despre toate atractiile si plajele pe care le poti vedea in zona acestei statiuni superbe: Aproape totul despre Paleokastritsa, una dintre cele mai populare statiuni ale insulei Corfu

Coboram putin mai jos si ne oprim in dreptul golfului Agios Gordios, considerat unul dintre cele mai aspectuoase din insula. Statiunea cu acelasi nume are dimensiuni medii, este bine dezvoltata, o plaja de circa 1,5 km lungime si mai multe unitati de cazare, inclusiv resorturi. 

Pe dealurile din apropiere exista cateva trasee de hiking, dar si o serie de view point-uri magnifice. 

Descopera Agios Gordios mai pe indelete aici: Vacanta in Agios Gordios, una dintre cele mai frumoase statiuni de pe coasta de vest a insulei Corfu

Alte statiuni din Corfu potrivite pentru vacantele linistite 

Din aceasta insula greceasca nu lipsesc locurile ideale pentru vacantele relaxante, pentru cei care nu au nevoie de prea mult freamat atunci cand se relaxeaza la malul marii. Unele dintre aceste statiuni au plaje mai inguste, formate din pietricele, in timp ce altele au plaje foarte late, nisipoase, cu mult spatiu de desfasurare. 

Pornim aceasta insiruire din partea de nord-est a insulei, unde ne atrage atentia Petriti, satul cu cel mai mare port pescaresc din insula. Locul este cat se poate de potrivit pentru cei care doresc liniste in concediu si, in egala masura, ideal pentru cei care vor sa se rasfete la masa cu preparate din peste si fructe de mare. 

Citeste mai multe amanunte aici: Petriti, satul cu cel mai mare port pescaresc din insula Corfu

Facem un scurt popas si in Agios Ioannis Peristeron, localizat la doar 12 kilometri departare de Petriti, dupa statiunea Moraitika, unde intalnim o plaja cat se poate de linistita, cu o apa a marii in nuante turcoaz. In zona gasesti cateva unitati de cazare (vile cu apartamente), o bisericuta si o taverna cu specific pescaresc. 

Pe coasta de nord-est a insulei, odata ce ai trecut de statiunile din apropierea marelui oras Corfu Town, mai poti lua in considerare asezari precum Barbati, Nisaki, Kalami sau Agios Stefanos Kassiopi, toate caracterizate in general de o atmosfera mai boema, mai relaxanta, cu mici portulete, taverne traditionale. 

In partea de nord se remarca Roda, care se desfasoara intre Acharavi si Sidari si care are, de asemenea, un profil usor mai linistit. Roda are o plaja lunga, ce se uneste cu fasia de nisip din Acharavi, bine organizata si cu o intrare lina in apa. In zona din spate sunt unitati de cazare, de ordinul zecilor, cu vile, dar si cateva variante de hoteluri. 

Aici sunt disponibile mai multe amanunte despre statiunea Roda: Concediu in Roda Corfu, una dintre statiunile linistite din nordul insulei

Ajungem in nord-vest, unde statiunea Agios Stefanos Avliotes (a nu se confunda cu Agios Stefanos din nord-est) isi intampina turistii cu o plaja generoasa formata din nisip si cu oportunitatea de a face excursii cu barca spre Insulele Diapontia Ereikousa, Othonoi si Mathraki. 

Este o statiune mai putin expusa turismului in masa, cu o selectie buna de taverne si restaurante, cazare pentru toate buzunarele si alte servicii si facilitati menite sa-ti faca vacanta cat mai relaxanta.

Arunca o privire si pe articolul: Agios Stefanos Avliotes, o statiune cu plaja nisipoasa din partea de nord-vest a insulei Corfu

Este urmata de statiunea Arillas (cunoscuta si drept Arillas Agios Georgios), localizata in golful cu acelasi nume. 

Acest loc se distinge printr-o comunitate locala foarte activa, implicata in diferite actiuni (curatarea plajei, organizarea evenimentelor si festivalurilor, etc.). Plaja are un aspect usor mai ingust, insa este formata din nisip auriu si are o amenajare buna. La extremitati, plaja este marginita de stanci din argila. 

Citeste mai multe despre Arillas aici: Despre micuta statiune Arillas Agios Georgios Corfu si detaliile unei vacante aici

Ne oprim si in Agios Georgios de Nord (atentie, in Corfu exista si statiunea Agios Georgios de Sud, pe care o vom mentiona ulterior). 

Poate fi un loc bun in care sa te cazezi daca ai in plan sa vizitezi atractiile din imprejurimi (inclusiv zona Paleokastritsa), insa e bine de stiut ca si aici te asteapta o plaja lunga si foarte bine organizata, alaturi de tot felul de oportunitati pentru sporturi acvatice sau diferite excursii cu barca, inclusiv pana la celebra plaja cu dubla deschidere la mare – Porto Timoni

Evident, ne-am pregatit cu si mai multe informatii despre acest subiect aici: Ce sa stii despre statiunea Agios Georgios Pagon Corfu

Ocolim superba Paleokastritsa pentru a evita agitatia turistica de aici si facem o scurta oprire si in Liapades, un sat localizat intr-o zona mai inalta, care ofera insa acces rapid si in zona de coasta, unde se desfasoara plaja Liapades, alaturi de cateva unitati de cazare si taverne. 

Daca partea superioara te va face sa te bucuri de tot ce inseamna atmosfera pitoreasca, partea de plaja (care se afla la circa 1,8 kilometri fata de satul vechi) este echipata cu tot ce ai putea avea nevoie pentru o experienta zen la malul marii. 

Descopera farmecul satului Liapades aici: Despre Liapades Corfu, satul pitoresc din nord-vestul insulei, inconjurat de plaje superbe

Ajunsi in vestul insulei, ne indreptam atentia catre Ermones, o alta varianta de loc care sa-ti permita sa te bucuri de atmosfera autentica greceasca asa cum se cuvine. 

Ermones a fost ridicat intr-o zona cu vegetatie abundenta si se remarca printr-o plaja ingusta, dar bine organizata, si printr-o serie de hoteluri mai mari, unele cotate chiar si cu 5 stele. In apropiere exista si terenuri de golf. 

Mai multe amanunte aici: Despre Ermones, o statiune restransa si linistita de pe coasta de vest a insulei Corfu

Nu putem incheia aceasta insiruire a statiunilor mai linistite din Corfu pana nu mentionam si locuri precum Paramonas, Halikounas si Agios Georgios de Sud, in sud-vestul insulei. 

Agios Georgios de Sud mai este cunoscut si cu denumirea de Agios Georgios Argyradon si este in general frecventat de catre acei turisti care cauta odihna, plimbari in natura, o plaja mai degajata. 

Statiunea este traversata de o strada principala cu o lungume de circa 3 kilometri, care se intinde paralel cu marea si din care pornesc alte cateva stradute laterale inguste, cu vile si gradini frumos amenajate. 

Mai multe amanunte sunt disponibile aici: Concediu in Agios Georgios Argyradon, o statiune linistita din sudul insulei Corfu

Sate traditionale de vizitat in insula Corfu 

In linii generale, iti putem spune din start ca numarul satelor traditionale din aceasta insula greceasca este de ordinul zecilor, asadar, iti va imposibil sa le poti bifa in majoritate daca nu petreci aici cel putin cateva saptamani :). Intre acestea, se remarca o serie de asezari micute cu adevarat speciale, cu o incarcatura istorica foarte bogata si peisaje fabuloase. 

Pornind din partea central – nordica a insulei, vei putea vizita Skripero (cunoscut si cu denumirea de “Satul broastelor”), dar si Sokraki, al carui drum de acces dinspre Corfu Town este cu adevarat spectaculos, gratie insiruirii de serpentine si a aspectului ingust (atentie, se recomanda sa conduci cu prudenta). 

Mai apoi, daca alegi sa te cazezi in statiuni precum Acharavi sau Kassiopi, vei avea acces mai usor la Old Perithia – cel mai vechi sat din insula, care in ultimii ani pare sa renasca din cenusa, intrucat din ce in ce mai multe case au fost reconditionate sau se afla in acest proces. 

Pe coasta de nord-vest, in apropierea statiunilor Agios Georgios de Nord si Arillas, te asteapta Afionas, un alt sat absolut fermecator. Piesajele de aici sunt incantatoare, iar din centrul satului poti ajunge pe jos (pe un traseu de circa 20-25 minute, destul de solicitant), la plaja Porto Timoni. 

Daca vrei sa admiri golfurile Paleokastritsei de la inaltime, poti merge in Lakones, ridicat pe versantul Muntelui Araki, la o altitudine de 182 de metri. Aici poti face un scurt popas la o patiserie traditionala sau la una dintre tavernele de tip afacere de familie – cu preparate locale, deosebite. 

In cazul in care ai optat pentru cazare in zona Ermones, la mica distanta te asteapta satul Vatos (inconjurat de superba Vale Ropa), iar daca mai esti dispus sa conduci inca 6 kilometri pornind din Vatos, poti sa vizitezi si Pelekas, alaturi de observatorul “Kaiser’s Throne”, care-ti va oferi o priveliste 360 asupra intregii insule. 

Nici zona de sud-vest a insulei Corfu nu este lipsita de sate traditionale, Agios Mattheos fiind unul dintre cele mai frumoase astfel de locuri. In apropiere poti vizita si diferite alte atractii, precum ruinele Castelului Gardiki, dar si Pestera Grava Gardiki

Sa nu uitam nici de Chlomos, care este localizat relativ aproape de Lefkimmi, pe coasta de sud-est a insulei. A fost numit “Balconul insulei Corfu” si nu se remarca numai prin privelistea minunata pe care o ofera catre mare, ci si prin arhitectura traditionala bine conservata. 

La noi pe blog am pregatit mai multe amanunte despre satele pitoresti pe care le-ai putea vedea in timpul vacantei tale in Corfu: Top cele mai frumoase sate traditionale de vizitat in Corfu

In loc de concluzie

Indiferent daca ai in plan sa explorezi statiuni vibrante, plaje cu aspect mai salbatic sau locuri puternic incarcate de istorie si cultura, insula Corfu le gazduieste pe toate si are de oferit cate ceva fiecarui tip de turist in parte.

Speram ca informatiile de mai sus iti vor fi folositoare in timpul escapadei tale in aceasta insula greceasca si iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?