Incebogaz Beach, plaja dubla din cel mai ingust punct al peninsulei Cukurbag Antalya

Incebogaz este numele unei plaje cu aspect inedit, localizata aproape de intrarea pe peninsula Çukurbağ din zona Kas Antalya. Ce o face diferita in raport cu alte plaje din imprejurimi este faptul ca Incebogaz are deschidere dubla la mare, asa cum probabil ai remarcat deja din fotografii. 

Te invitam sa descoperi in continuare mai multe detalii interesante despre aceasta plaja din Kas, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya.

Unde este Incebogaz Beach si distante din alte statiuni

Plaja Incebogaz se afla in cel mai ingust punct al peninsulei Çukurbağ, la doar 1,5 kilometri departare de centrul orasului de coasta Kas. Poti ajunge aici pe jos, cu masina, cu autobuzele locale sau cu un taxi. 

Un dezavantaj este faptul ca la fata locului nu gasesti prea multe locuri de parcare. In general, turistii care vin aici cu masina parcheaza pe marginea drumului care traverseaza peninsula, iar in miez de vara, locurile se ocupa relativ repede. 

Daca preferi varianta unei plimbari la pas, trebuie sa stii ca din centrul Kas si pana aici ar trebui sa faci in jur de 20-25 minute pe jos.

Plaja este marcata pe Google Maps in doua moduri: “İnceboğaz Çınar Beach”, respectiv “Incebogaz plaji”

Distante catre Incebogaz Beach din alte statiuni: 

  • distanta Kalkan – Incebogaz Beach: 32 kilometri
  • distanta Demre– Incebogaz Beach: 47 kilometri
  • distanta Finike – Incebogaz Beach: 77 kilometri
  • distanta Tekirova – Incebogaz Beach: 132 kilometri

Cum arata Incebogaz Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Plaja Incebogaz se desfasoara de-o parte si de alta a peninsulei Çukurbağ. Portiunea de plaja din partea dreapta cum te uiti la mare este mai generoasa, in timp ce plaja din stanga are dimensiuni mai micute, fiind mai slab amenajata. 

Ambele plaje sunt formate din pietricele deschise la culoare, ce ajuta la accentuarea nuantei de albastru-turcoaz a apei marii. Intrarea in mare are o panta lina spre medie la Incebogaz, insa iti vor fi de ajutor acei cipici speciali pentru apa, daca vrei sa-ti protejezi talpile. 

Locul poate fi potrivit pentru snorkeling, caci claritatea apei este in general foarte buna. 

Pe plaja din dreapta gasesti si restaurant, beach bar, toalete. 

Pentru a inchiria un sezlong trebuie sa platesti in jur de 75 lire turcesti (preturi din vara lui 2023), aceeasi suma fiind solicitata separat si pentru o umbrela. 

ATENTIE: Pentru a ajunge de la o plaja la alta trebuie sa traversezi drumul principal care strabate peninsula. Desi exista o trecere de pietoni marcata, te sfatuim sa te asiguri si sa fii prudent, mai ales daca vii aici alaturi de copii. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Incebogaz Beach

Chiar daca exista plaje cu mult mai populare in zona, si Incebogaz poate deveni aglomerata in plin sezon, in principal din cauza spatiului restrans. Aici pot veni atat turisti, cat si localnici, iar in intervalul iulie-august sezlongurile se ocupa destul de repede, la fel si locurile de parcare de pe marginea drumului. 

Unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta in zona si implicit pentru o oprire la Incebogaz pot fi sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Printre avantajele concediilor in aceste perioade se numara fluxul mai scazut de turisti, preturile mai avantajoase la cazare si temperaturile mai blande. 

Alte plaje apropiate de Incebogaz Beach 

Incebogaz are avantajul de a fi localizata intr-o zona care abunda in plaje frumoase. La distante rezonabile fata de aceasta plaja mai gasesti si urmatoarele:

Plaja Hidayet Bay se afla la 1,5 kilometri departare de Incebogaz. Aici intalnesti sezlonguri amplasate pe platforme de lemn, iar accesul in apa marii se poate face fie de pe scari, fie de pe micuta plaja formata din pietricele. 

Si aici vor fi binevenite acele incaltari speciale. Este o plaja usor mai incomoda pentru familiile cu copii, insa ideala pentru iubitorii de snorkeling. 

Plaja Akcagerme este localizata la 4,5 kilometri distant de Incebogaz Beach, pe drumul dintre Kas si Kalkan. Are dimensiuni relativ reduse, este formata din pietricele de culoare deschisa si are o buna amenajare.

Gasesti sezlonguri si umbrele de inchiriat (o parte dintre acestea sunt amplasate pe platforme de lemn/beton, altele pe plaja). 

Plaja Kaputas este considerata a fi cea mai fermecatoare din zona. Este inconjurata de stanci si poate deveni foarte aglomerata in miez de vara. 

Se desfasoara pe o lungime de circa 150-200 metri, are o apa a marii turcoaz si amenajare cu sezlonguri. 

Intre Incebogaz Beach si Kaputas ai de parcurs in jur de 20 de kilometri. 

In loc de concluzie

Incebogaz Beach este una dintre plajele interesante, atipice, din zona Kas Antalya. Poti ajunge destul de usor aici daca esti cazat in orasul Kas, iar faptul ca ai de ales intre doua segmente de plaja reprezinta un avantaj. 

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site daca vrei sa consulti unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?