Relaxare si distractie la Akcagerme, una dintre plajele din vestul orasului Kas

Orasul de coasta Kas din Antalya gazduieste unele dintre cele mai aspectuoase plaje ale provinciei, iar printre aceste locuri idilice in care poti sa te bucuri asa cum se cuvine de mare si de soare se numara si Akçagerme.

Aceasta plaja de dimensiuni reduse este pozitionata la mica distanta fata de oras, fiind una dintre preferatele familiilor cu copii si a celor care se cazeaza chiar in Kas. 

Mai jos te asteapta o serie de amanunte interesante despre Akçagerme, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya 🙂

Localizare Akçagerme Beach si cum ajungi aici

Akçagerme se afla la doar 3,9 kilometri vest departare de centrul orasului Kas, ceea ce inseamna ca intre cele doua poti face in jur de 6-7 minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Din Kalkan si pana aici sunt 27 kilometri, iar plaja are avantajul de a fi pozitionata foarte aproape de drumul principal D400 care traverseaza Antalya. 

Poti ajunge la Akçagerme si cu microbuzele locale care circula intre Kas – Kalkan. 

Plaja poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Akçagerme Plajı”, iar daca vii aici cu masina, vei gasi parcare in imediata apropiere. Unii dintre vizitatori mai parcheaza si la marginea drumului care trece prin spatele plajei. 

Distante catre Akçagerme din alte statiuni: 

  • distanta Oludeniz – Akçagerme: 108 kilometri
  • distanta Demre – Akçagerme: 47 kilometri
  • distanta Finike – Akçagerme: 76 kilometri
  • distanta Tekirova – Akçagerme: 132 kilometri

Cum arata Akçagerme Beach si ce servicii gasesti la plaja

Akçagerme este o plaja de dimensiuni reduse, formata dintr-un pietris deschis la culoare, care accentueaza acel efect albastru-turcoaz al apei. 

Este preferata si de catre familiile cu copii, pentru ca este restransa si are o intrare relativ lina in apa, cel putin pentru 15-20 de metri pornind de la mal. 

Daca alegi sa vii la Akçagerme, e bine sa iei cu tine si cipicii speciali pentru apa, caci exista pietre atat pe uscat, cat si la intrarea in mare. 

Plaja este amenajata cu sezlonguri si umbrele, care pot fi inchiriate cu aproximativ 50 lire turcesti/unitate (pret valabil in vara lui 2023).

Alte facilitati precum toalete, dusuri si cabine de schimb sunt disponibile aici, precum si serviciul de salvamar. 

In zona din spatele plajei exista un camping, dar si 1-2 baruri/restaurante de unde te poti aproviziona cu racoritoare si gustari. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Akçagerme

Avand in vedere ca numai pe Google plaja a primit pana la ora actuala (februarie 2024) peste 3200 de recenzii, putem spune ca Akçagerme este un loc destul de popular. 

Prin urmare, asteapta-te sa o gasesti cam aglomerata in intervalul iulie-august, pentru ca in aceasta perioada, intreaga provincie Antalya si implicit orasul Kas primesc cel mai ridicat numar de turisti. 

Daca ai ales totusi sa-ti faci vacanta in zona in miez de vara, te sfatuim sa vii la Akçagerme la primele ore ale diminetii sau chiar si seara, catre apus. Spatiul de desfasurare este unul micut, iar sezlongurile se ocupa repede. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade in care poti veni aici sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Temperaturile sunt mai placute, iar preturile la cazare ceva mai avantajoase. 

Alte plaje apropiate de Akçagerme

La distante rezonabile fata de aceasta plaja mai gasesti si alte locuri interesante unde sa te bucuri de mare. In cazul in care prinzi prea multa aglomeratie la Akçagerme sau vrei sa mergi in fiecare zi in alt loc de la malul marii, poti avea in vedere urmatoarele:

Plaja Kucuk Cakil este cea mai apropiata plaja de centrul orasului Kas, insa este deosebit de micuta. Se afla intr-un golfulet cu o forma ascutita, nu are amenajare de niciun fel, insa pe stancile laterale exista doua restaurante care ofera sezlonguri si umbrele de inchiriat, amplasate pe platforme de lemn. 

Poate fi foarte aglomerata in miez de vara, insa este cat se poate de instagramabila. 

Intre Kucuk Cakil si Akçagerme sunt 4,5 kilometri. 

Plaja Buyuk Cakil este localizata la 5,6 kilometri de Akçagerme. Are dimensiuni relativ similare, poate ceva mai multe sezlonguri si umbrele disponibile pentru inchiriat. 

Este marginita de stanci si formata din pietris, iar in zona din spate sunt deschise vreo 4 restaurante. 

Plaja Seyrek Cakil se afla in directia opusa, catre Kalkan, la 9 kilometri departare de Akçagerme. Nici aceasta nu exceleaza in dimensiuni, insa poate fi potrivita pentru snorkeling, caci este localizata intr-o zona stancoasa, cu o apa limpede a marii. 

Si Seyrek Cakil devine aglomerata in miez de vara, mai ales in weekenduri, cand este vizitata si de catre localnici. 

In loc de concluzie

Akçagerme este una dintre plajele populare din zona orasului Kas, potrivita pentru familiile cu copii si pentru cei care nu vor sa se indeparteze prea mult de cazare.

Daca ai vizitat deja aceasta plaja, asteptam si impresiile tale, iar daca simti ca ai nevoie de mai multa inspiratie in ceea ce priveste cazarea in aceasta parte a litoralului turcesc, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?