Hurghada Marina si ce trebuie sa stii despre aceasta zona turistica populara a orasului de la Marea Rosie

Orasul-statiune Hurghada, una dintre cele mai cunoscute destinatii de vacanta de pe coasta egipteana a Marii Rosii, isi bucura vizitatorii cu o multitudine de atractii, printre care si Hurghada Marina, o zona populara potrivita celor vor sa gaseasca un loc numai bun pentru o plimbare, pentru shopping sau pentru o cina la malul marii. 

Un bulevard pietonal, brazdat de palmieri si cu o multime de ambarcatiuni mai mici si mai mari de admirat in micul port, este locul in care atat turistii, cat si localnici din Hurghada se aduna pentru socializare, masa si relaxare sau, cum ar spune unii dintre cei care au vizitat zona – un loc ideal in care sa te plimbi la ceas de seara si in care sa-ti exersezi zambetul, bucurandu-te de briza marii.

Unde se afla Hurghada Marina si cum sa ajungi aici 

Hurghada Marina este localizata la o distanta de circa 10 kilometri de aeroport si la aproximativ 5 kilometri de centrul orasului, destul de aproape de cunoscuta moschee Al Mina (550 metri distanta intre cele doua). 

Hurghada Marina se afla la capatul bulevardului Sheraton cand vii din directia Mamsha.

Poti ajunge aici fie prin intermediul unui tur organizat (sunt excursii de genul Hurghada city-tour, care au opriri si in Marina), fie cu un taxi, fie pe jos daca esti cazat intr-unul dintre hotelurile din apropiere. 

Este recomandat sa faci comanda de taxi la receptia hotelului daca vrei sa ajungi in Hurghada Marina, iar daca urmeaza sa pleci de acolo pe cont propriu inapoi catre hotel, cei care au mai fost spun ca nu e indicat sa iei o masina chiar din Marina (caci iti vor propune tarife mai mari), ci sa mergi putin pe jos catre bulevardul Sheraton, unde vei gasi taxiuri la preturi mai scazute.  Poti comanda si un Uber, caci acest serviciu este disponibil in Hurghada.  

Daca alegi sa vii aici printr-o excursie organizata, e bine sa intrebi operatorul inainte sa achizitionezi experienta cat timp vei avea la dispozitie pentru a te plimba in fiecare dintre locatiile in care te vei opri.

In general, excursiile de tip city tour in Hurghada dureaza in jur de 3-4 ore si au opriri la moscheea Al Mina, Hurghada Church, piata de peste, Hurghada Marina, eventual si la Hurghada Museum. Tururile de acest gen difera de la un operator la altul, la fel si pretul, care in unele cazuri poate fi negociat. 

Ce sa stii despre Hurghada Marina

Hurghada Marina, zona de port pentru iahturi si alte ambarcatiuni, este diferita de portul maritim al orasului, localizat la o distanta de aproximativ 1 kilometru. 

Marina a fost deschisa in 2008, are rol de centru de agrement al cunoscutei statiuni de la Marea Rosie si este traversata de un bulevard cu cladiri rezidentiale vopsite in nuante de rosu-brun, parculete, palmieri, magazine si restaurante. 

Accesul in Hurghada Marina este gratuit si se poate face pe la fiecare dintre cele doua intrari, localizate la extremitatile bulevardului care traverseaza micul port. Vei trece printr-o poarta dotata cu detectoare de metale, procedura folosita de catre autoritati pentru a securiza mai bine zona. 

Locul este frecventat de catre turisti, dar si de catre localnici, care vin aici sa se relaxeze cel mai des pe timp de seara. 

Preturile in Hurghada Marina pot fi ceva mai ridicate comparativ cu alte zone comerciale din orasul-statiune, atat la cafenele si restaurante, cat si la magazine, insa chiriile mai piperate si faptul ca zona este una bine amenajata justifica preturile mai mari. 

La fiecare dintre intrari vei gasi si o harta a locului, cu pozitia numerotata a fiecarui magazin, restaurant, bar si alte facilitati si servicii regasite aici. 

Sunt multe restaurante unde se mananca bine, iar la capitolul magazine, vei gasi branduri precum Nike, Timberland, Dokers, Adidas, Levis, dar si branduri de lux. 

Zona de souk din Hurghada Marina se afla in partea stanga cum te uiti la mare.

Exista si tot felul de activitati organizate pentru copii (trenulet, etc), dar si un hotel de tip boutique, recent deschis.  

Ce poti sa faci in Hurghada Marina si in imediata apropiere 

Zona este in mod special frecventata de catre cei care vor sa se relaxeze intr-un cadru mai linistit, caci nu vei gasi aici agitatia specifica bazarurilor si nici comercianti care sa strige dupa potentiali clienti.

In principal, ce poti sa faci este sa te bucuri alaturi de cei dragi de o plimbare la malul Marii Rosii, admirand iahturile si ambarcatiunile din port si sa iei masa sau sa bei o cafea la unul dintre restaurantele/barurile de aici (printre cele cu recomandari se numara Grill&Chill, Che Guevara, Red Dragon, Mr. Greek, The Heaven sau Stone Restaurant&Bar). 

Desigur, poti sa te aventurezi si la o sesiune de shopping, insa, din nou, preturile vor fi putin mai ridicate comparativ cu alte zone comerciale ale Hurghadei. 

Moscheea Al Mina este un obiectiv important al zonei, care se afla la doar cateva sute de metri distanta de Hurghada Marina. Fie si in treacat, merita vazuta, caci are o arhitectura impresionanta. 

Piata de peste din Hurghada este un adevarat spectacol de culoare si de arome. Daca esti mai sensibil la miros, nu va fi neaparat spatiul ideal in care sa faci o plimbare, insa daca-ti plac locurile de genul, ii poti da o sansa, insa pe timp de zi. Foarte aproape vei gasi si unul dintre cele mai apreciate restaurante cu specific pescaresc – Al Halaka Fish Restaurant. 

In loc de concluzie

Hurghada Marina este un loc potrivit in care sa vii pe timp de seara, alaturi de familie, de copii, pentru a admira peisajul si pentru a te bucura fie de o masa buna, fie de o sesiune de cumparaturi, fie pur si simplu doar de o plimbare adulmecand briza marii. Nu vei gasi aici o agitatie iesita din comun, ci mai degraba o zona curata, civilizata, bine amenajata, cu toate facilitatile si serviciile la indemana si cu multi turisti dornici de relaxare.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?