Reteta de musaca bulgareasca traditionala. O poate prepara oricine 9 July 2020 Bulgaria Postat de Iulia Stanescu Reteta traditionala de musaca bulgareasca este diferita de reteta care se prepara in Romania, insa la fel de delicioasa. Daca ti-e dor de Bulgaria, o poti pregati acasa pentru intreaga familie. Cantitatile din reteta urmatoare sunt indeajuns pentru 10 portii de musaca. Timpul de preparare este scurt, asa ca iti recomandam sa o incerci chiar in weekend. Nu in ultimul rand, iti recomandam si sa o incerci la ea acasa, caci ti-am pregatit la noi pe site oferte de nerefuzat la hoteluri de pe intreg litoralul bulgaresc 🙂 Ingrediente 500g de carne tocata de vita (sau mix de vita cu porc)1 kilogram de cartofi1 ceapa medie140g de ardei gras rosu tocat in cubulete1 morcov mare, tocat marunt1 tulpina de telina apio, tocata marunt1 catel de usturoi zdrobit1 rosie medieulei de masline pentru prajit2 lingurite de paprikasare si piper negru dupa gust2 linguri de cimbru macinat dupa gustchimen macinat dupa gust Pentru topping 250g iaurt60ml lapte4 albusuri de ou si 4 galbenusuri4 linguri de apajumatate de lingurita de bicarbonat de sodiuun praf de sarepiper proaspat macinat120g branza sau cascaval Mod de preparare Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Adauga ceapa tocata si soteaz-o pana cand devine usor translucida (2 minute). Adauga morcovii tocati, telina si ardeiul gras, asezoneaza cu sare si piper si soteaza pana cand legumele sunt moi (aproximativ 3 minute). Adauga rosia tocata marunt si usturoiul si mai gateste pana cand totul arata ca un sos. Adauga piper, paprika si cimbru si amesteca bine. Transfera legumele pe o farfurie. Adauga carnea in tigaie si gateste timp de 6 minute, pana cand devine maronie. Asezoneaza cu sare, piper, paprika, cimbru si chimen. Asigura-te ca o maruntesti bine cu ajutorul unei linguri. Amesteca legumele si carnea, apoi transfera totul intr-un vas de copt. In aceeasi tigaie in care ai gatit carnea si legumele, adauga jumatate din cartofii taiati in cubulete. Gateste-i in transe pentru a fi sigur ca s-au prajit complet. Asezoneaza cu sare, paprika, piper si cimbru. Lasa cartofii sa se gateasca timp de 10 minute cu capac, pana cand sunt usor moi (se vor mai gati si in cuptor). Amesteca de cateva ori. Atunci cand toti cartofii sunt gata, pune-i in tava de copt peste carne si legume. Adauga 350 ml de apa peste musaka. Apa nu ar trebui sa acopere cartofii, ci sa fie chiar sub ei. Pune tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade si coace timp de 50 de minute sau pana cand cea mai mare parte a apei s-a evaporat si cartofii sunt moi. Cand mai sunt 10 minute pana la finalul procesului de gatire, prepara toppingul. Bate cele patru albusuri cu un mixer pana cand devin pufoase. Intr-un vas separat, bate cele patru galbenusuri si cele patru linguri de apa. Intr-un alt vas, combina iaurtul, laptele si bicarbonatul de sodiu, apoi incorporeaza usor albusurile si galbenusurile. Adauga sare si piper macinat. Pune deasupra cartofilor si presara branza rasa sau cascaval. Coace pentru inca 10-15 minute. Lasa preparatul sa se raceasca 15 minute inainte de a-l taia. Serveste cu iaurt gras, Iti recomandam sa parcurgi si aceasta lista cu mancare traditionala bulgareasca si sa-ti alegi toate preparatele pe care iti doresti sa le incerci atunci cand mergi in vacanta. Alte articole care te-ar putea interesa Mancaruri traditionale bulgaresti. Care sunt preparatele pe care trebuie sa le incerci cand mergi in vacanta Gastronomia bulgareasca si obiceiuri culinare din Bulgaria. Cum si ce se mananca in aceasta tara Reteta de Mish Mash exact ca in Bulgaria, sa-ti aminteasca de vacanta Cum se prepara celebra reteta de patatnik, placinta de cartofi din Bulgaria Cea mai simpla de reteta de Banitsa, placinta bulgareasca traditionala Reteta traditionala din Bulgaria: ghiveci manastiresc cu carne si orez Reteta de musaca bulgareasca traditionala. O poate prepara oricine Reteta de paine bulgareasca de Craciun. Cum se prepara Koledna Pitka Cum e vinul in Bulgaria. Principalele regiuni viticole si cele mai bune vinuri bulgaresti Rețetă Kyufte – chifteluțe bulgărești Kavarma, celebra tocanita bulgareasca. Reteta originala si modul de preparare Reteta traditionala de garash, tortul bulgaresc de ciocolata cu un gust exceptional Ce feluri de peste si fructe de mare din Marea Neagra poti manca pe litoralul bulgaresc Reteta originala de Tikvenik, placinta bulgareasca de dovleac