Saranda rent a car. De unde inchiriezi masina, acte necesare si starea drumurilor in zona acestui oras de coasta din Albania

Desi majoritatea turistilor romani care aleg sa-si faca vacantele pe Riviera Albaneza si in mod special in zona Saranda-Ksamil vin aici cu masina personala, exista si cazuri in care subiectul inchirierii unei masini prezinta interes. 

Spre exemplu, sunt turisti care vin aici din insula Corfu, cu feribotul, si care vor sa exploreze zona de coasta presarata cu statiuni si plaje superbe, in timp ce altii se pot deplasa in Albania cu autocarul, urmand ca ulterior sa aleaga varianta inchirierii unei masini. 

Fiind un oras mare, bine pregatit la capitolul turism, cu foarte multe optiuni de cazare si cu numeroase atractii in imprejurimi, Saranda nu duce lipsa nici de astfel de servicii de tip rent a car, pe care le vom aborda punctual in cele ce urmeaza. 

Acte necesare si varsta minima pentru a inchiria o masina in Saranda

Daca ai decis ca este cazul sa inchiriezi o masina in timpul vacantei tale in zona Saranda Albania, primul act de care vei avea nevoie este un permis de conducere valabil, alaturi de buletin/pasaport si, in unele cazuri, un card de credit. Sunt unele firme care solicita cardul de credit pentru depozit, in timp ce altele pot accepta si carduri de debit sau chiar depozit platit in numerar. 

Pentru a conduce in Albania, trebuie sa ai minimum 18 ani, insa pentru a inchiria o masina, e nevoie sa ai minimum 21 de ani impliniti. Exista unele companii de rent a car Saranda care solicita o taxa suplimentara pentru soferii care nu au implinit inca varsta de 25 de ani, asadar, daca aceasta situatie te priveste, iti recomandam sa verifici conditiile inainte de a inchiria o masina de la o anumita firma.  

Daca vrei sa iesi cu masina inchiriata de pe teritoriul Albaniei, pentru a vizita alte tari vecine, e important sa te asiguri ca firma de inchirieri permite acest lucru si ca-ti poate emite un document necesar la granita (cel mai probabil o procura), alaturi de cartea verde a masinii. Nu toate companiile pot oferi acest serviciu, iar in cazul in care acest lucru este posibil, sunt sanse sa fii nevoit sa achiti o taxa suplimentara. 

Intereseaza-te si care este tipul de asigurare de care beneficiezi. In general, firmele de inchirieri iti vor oferi asigurarea standard, care insa nu acopera toate posibilele daune si situatii, asadar, discuta si pune toate intrebarile de care ai nevoie pentru a alege asigurarea potrivita. 

Unde gasesti servicii rent a car in Saranda si preturi practicate 

Majoritatea companiilor rent a car Saranda se afla in zona terminalului de feriboturi, ceea ce-ti va usura foarte mult procesul in cazul in care vii in acest oras cu feribotul, din Corfu. Sigur, vei gasi astfel de servicii si online, iar unele companii pot oferi si serviciu de pick-up de la hotelul tau sau din centrul orasului. 

Daca ajungi in Tirana cu avionul si urmeaza ca mai apoi sa vizitezi Saranda, e bine sa stii ca exista si unele companii care ofera serviciu rent a car one-way (adica poti lua masina din Tirana si o poti lasa in Saranda). 

Preturile pentru rent a car Saranda pot sa difere mult de la un sezon la altul, dar si de la o firma la alta. Pot incepe de la 30 euro/zi pentru o masina micuta si pot ajunge si la 100 euro/zi pentru SUV-uri sau variante mai pretentioase. 

In general, vei prinde cele mai mari preturi in intervalul iulie-august, atunci cand este cea mai mare cerere si cea mai scazuta disponibilitate. De aceea, se recomanda sa-ti rezervi o masina din timp, eventual online, pentru a nu te trezi la fata locului fara prea multe variante sau cu preturi peste bugetul tau. 

Cum se conduce in Albania si care este starea drumurilor in zona Saranda 

In Albania, regulile de circulatie sunt similare cu cele din Romania. Cu toate acestea, este posibil sa remarci unii localnici care nu respecta acordarea de prioritate sau culoarea semaforului, motiv pentru care iti recomandam sa sofezi cu prudenta. 

Regulile de circulatie trebuie respectate, poarta centura de siguranta si in nicio circumstanta nu te urca la volan daca ai consumat alcool. In caz de accident, asteapta ca politia sa ajunga la fata locului.

Mai multe informatii despre numere de urgenta si comportament in traficul din Albania gasesti la noi pe blog in articolul: Conditii de calatorie si sfaturi practice pentru o vacanta in Albania. Ce sa ai in vedere

Starea drumurilor din zona Saranda este in general una buna, mai ales ca in zona au fost facute investitii importante in acest sens. Exista chiar si unele drumuri catre sate care au fost recent asfaltate, insa daca vrei sa explorezi anumite plaje sau atractii, e posibil sa intalnesti si drumuri secundare de pamant, unde e bine sa reduci viteza si sa fii precaut, mai ales in cazul in care conduci o masina cu garda joasa. 

Alte lucruri pe care sa le ai in vedere cand inchiriezi o masina in Saranda 

Printre aspectele de care trebuie sa mai tii cont atunci cand inchiriezi o masina in Saranda se numara si urmatoarele:

  • Verifica intotdeauna starea masinii atunci cand o preiei. In cazul in care exista eventuale stricaciuni, zgarieturi pe caroserie, e bine sa-i faci si cateva poze pe care sa le pastrezi in telefon. 
  • In cazul in care aceste daune nu sunt specificate in contractul pe care urmeaza sa-l semnezi pentru a inchiria masina, comunica reprezentantului firmei eventualele probleme pe care le-ai observat. 
  • Returneaza masina cu aceeasi cantitate de combustibil cu care ai preluat-o. Aceasta este o regula de bun simt, practicata in mai toate destinatiile, care te va scuti de eventuale taxe suplimentare sau de plata la suprapret a combustibilului. 
  • Intreaba daca exista anumite taxe suplimentare pe care trebuie sa le achiti, in diferite situatii precum returnarea masinii in alta locatie sau dupa incheierea programului de lucru a angajatilor firmei respective, solicitarea unui scaun pentru copil, etc. 

In loc de concluzie

Poti inchiria relativ usor si la preturi rezonabile o masina in Saranda, mai ales daca alegi sa faci aceasta rezervare din timp si nu in plin sezon, cand costurile pot fi semnificativ mai ridicate. Respecta intotdeauna regulile de circulatie, comporta-te civilizat in trafic si bucura-te de locurile frumoase pe care urmeaza sa le vizitezi 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?