Despre Buyuk Cakil Beach, una dintre cele mai apropiate plaje de centrul oraselului Kas Antalya

Plaja Buyuk Cakil (cu denumirea locala de Büyük Çakıl Beach) este una dintre cele mai cunoscute plaje din zona micului oras Kas din Antalya. 

Desi are dimensiuni destul de reduse si nu este considerata tocmai confortabila pentru anumite categorii de turisti, Buyuk Cakil are avantajul de a fi localizata la doar 2 kilometri departare de centrul statiunii de coasta. 

Te invitam sa descoperi in continuare mai multe amanunte utile despre aceasta plaja, iar la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya.

Localizare Buyuk Cakil si cum ajungi aici 

Plaja se afla in imediata apropiere a statiunii de coasta Kas, respectiv la un drum cu masina de doar 8-10 minute pornind din centru. 

Poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Büyükçakıl Plajı”, iar aici se poate ajunge destul de usor cu masina, in zona din spate existand posibilitatea de a parca gratuit.

Totusi, in miez de vara, locurile de parcare pot deveni insuficiente, iar mai multe detalii despre cea mai potrivita perioada pentru o vizita aici vom oferi in urmatoarele capitole. 

Buyuk Cakil este o plaja la indemana celor care aleg sa se cazeze in zona Kas Antalya sau sa tranziteze drumul principal D400 pentru a ajunge in statiunile mai indepartate precum Kemer, Lara si altele. 

Desi aceasta zona nu are neaparat cele mai late plaje si nici prea multe variante de fasii cu nisip, realitatea este ca plajele din apropierea oraselului Kas au un aspect aparte si in general acea nuanta de turcoaz a apei. 

Distante catre Buyuk Cakil din alte statiuni:

  • distanta Oludeniz – Buyuk Cakil: 113 kilometri
  • distanta Kalkan – Buyuk Cakil: 33 kilometri
  • distanta Finike – Buyuk Cakil: 73 kilometri
  • distanta Kemer – Buyuk Cakil: 142 kilometri

Cum arata Buyuk Cakil si ce servicii sunt disponibile la plaja 

Numele plajei Buyuk Cakil inseamna, in traducere, “Pietris mare”, asadar asteapta-te sa gasesti o plaja formata din pietricele, marginita de stanci, mai putin confortabila pentru cei care vor sa simta nisipul fin sub talpi.  

Buyuk Cakil Beach are dimensiuni micute, iar la intrarea in apa se intalnesc de asemenea pietre, motiv pentru care acele incaltari speciale sunt mai mult decat binevenite. 

Apa marii are o temperatura usor mai scazuta in zona plajei Buyuk Cakil. 

Plaja este organizata cu sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate, iar in zona din spate exista beach bar, toalete si cabine de schimb. Cei care intentioneaza sa ia masa aici vor avea la indemana vreo 4 restaurante  (Mermaid beach, Ada Beach, Omur Restorant si Memedin Yeri). 

Turistii care au vizitat locul in ultimii ani spun ca preturile practicate sunt acceptabile, iar daca te numeri printre cei care au in plan sa faca snorkeling, Buyuk Cakil poate fi cat se poate de potrivita. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Buyuk Cakil

Pentru ca are dimensiuni reduse, dar si pentru ca este destul de apropiata de centrul statiunii Kas, Buyuk Cakil poate sa devina aglomerata in miez de vara. 

Daca se intampla sa fii aici in intervalul iulie-august, iti recomandam sa vizitezi aceasta plaja fie dimineata cat mai devreme, fie in preajma apusului. Daca ajungi spre orele pranzului, sunt sanse destul de mari sa nu gasesti unde sa lasi masina. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade in care poti veni in Antalya si implicit in zona Kas – Buyuk Cakil sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Vei intalni o plaja mai degajata, cu mai putini turisti, dar si preturi mai avantajoase la cazare. 

Alte plaje apropiate de Buyuk Cakil 

La distante rezonabile fata de Buyuk Cakil se afla si alte plaje interesante, numai bune de explorat in cazul in care ti-ai propus sa te bucuri de mare si de soare in cat mai multe locuri diferite.

Kucuk Cakil este localizata la doar 1 kilometru distanta de Buyuk, mai aproape de Kas, insa este extrem de micuta si cu un acces relativ greoi.

Este genul de plaja potrivita pentru cei care vor sa testeze marea dupa ce au facut o plimbare prin centrul statiunii. 

Accesul la malul marii se face dupa ce cobori o serie de trepte, iar in partea de sus te asteapta mai multe restaurante. 

Kaş Belediyesi Halk Beach este mai incapatoare si se afla la 4 kilometri departare de Buyuk Cakil, fiind formata tot din pietris. 

In zona gasesti o parcare generoasa, dar si un loc de joaca pentru copii si restaurant. In vestul acestei plaje se afla Hidayet Bay Beach (in forma de semicerc, amenajata cu sezlonguri si umbrele amplasate pe platforma de lemn), iar in est te asteapta plaja publica Incebogaz, care are dubla deschidere la mare, pe ambele parti ale micutei peninsule. 

Plaja Seyrek Cakil este localizata la circa 15 kilometri departare de Buyuk Cakil, intr-un golfulet retras. Este amenajata in trepte, are sezlonguri si umbrele de inchiriat, dar si beach bar, dusuri, toalete si cabine de schimb in zona din spate. 

Plaja Kaputas este poate cea mai faimoasa din zona. O gasesti la 22 kilometri distanta de Buyuk Cakil, in directia Kalkan, are un fundal stancos de exceptie, insa poate deveni foarte aglomerata in plin sezon. 

Desi are o intrare lina in mare, apa se adanceste destul de repede, la circa 8-10 metri de tarm. 

In loc de concluzie

Buyuk Cakil este una dintre plajele aflate la indemana celor cazati in zona orasului Kas, frumoasa din punct de vedere al peisajului, insa usor neincapatoare in miez de vara. 

Daca ai ajuns deja aici si simti ca informatiile de mai sus merita completate si cu alte date actualizate, asteptam cu interes sugestiile tale. 

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?