Statiuni bratul Athos. Care sunt locurile in care te poti caza pe cel de-al treilea brat al peninsulei Halkidiki

Desi nu este o destinatie de vacanta la fel de faimoasa comparativ cu bratele Kassandra si Sithonia, tocmai pentru ca multa lume il asociaza cu statutul de republica monahala a Muntelui Sfant, realitatea este ca bratul Athos are partea sa turistica deosebit de incantatoare si o serie de statiuni numai bune pentru cei care vor sa se relaxeze. 

Plaje nisipoase, mici golfulete ascunse, hoteluri prietenoase cu buzunarul sau, din contra, hoteluri de lux – toate isi asteapta an de an vizitatorii pe prima parte a bratului Athos. 

In cele ce urmeaza poti citi mai multe amanunte despre statiunile bratului Athos, iar daca ai luat decizia de a te caza aici, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Athos, pe care te invitam sa le descoperi 🙂

Cele mai cunoscute statiuni ale bratului Athos

Ierissos, Nea Roda si Ouranoupolis sunt cele mai populare si dezvoltate asezari in care te poti caza atunci cand vrei sa-ti faci vacanta pe bratul Athos. 

Fiecare dintre aceste trei statiuni are hoteluri bune si foarte bune, restaurante si taverne, plaja premiata Blue Flag, statie de autobuz, magazine, iar faptul ca distanta intre ele este destul de mica iti va permite sa le poti vizita pe toate intr-un singur sejur. 

Ierissos, cea mai apropiata statiune dezvoltata de intrarea pe brat

Se afla la 113 kilometri departare de Salonic, are o plaja bine organizata cu sezlonguri si umbrele, putin mai ingusta pe anumite segmente, dar si o alee pietonala lunga in zona din spatele fasiei de nisip. 

In Ierissos se afla si un mic parc acvatic cu atractii gonflabile, amplasate direct pe apa marii, iar in continuarea plajei Ierissos se desfasoara linistita plaja Kakoudia, cu aspect salbatic si stanci de culoare deschisa, ce fac obiectul unor fotografii extrem de reusite, mai ales daca vii aici la orele apusului. 

O abordare mai cuprinzatoare a acestei statiuni gasesti la noi pe blog, in articolul: Despre vacantele in Ierissos, una dintre cele mai populare statiuni ale bratului Athos

Nea Roda, o statiune linistita, potrivita pentru concediile in familie

Nea Roda este urmatoarea statiune dupa Ierissos in partea dreapta cum te uiti la mare, fiind localizata in cel mai ingust punct al bratului. 

Este presarata cu o istorie fascinanta, in aceasta zona fiind construit celebrul Canal al lui Xerxes (in jurul anului 480 i.Hr.), cu o lungime totala de aproximativ 2 kilometri. 

Nea Roda are, de asemenea, o plaja bine amenajata, restaurante si beach baruri (e drept, nu la fel de multe ca in Ierissos) si o paleta larga de unitati de cazare, pentru toate buzunarele. 

Plaja Nea Roda este segmentata de mai multe pontoane, iar in partea dreapta a acesteia se afla si micul port. 

Desigur, si despre aceasta statiune avem pe blog un articol cu informatii mai detaliate: Nea Roda Halkidiki, statiunea linistita din cel mai ingust punct al bratului Athos

Ouranoupoli, “poarta raiului” catre Sfantul Munte 

Poate cea mai faimoasa dintre asezarile acestui brat, Ouranoupoli, troneaza foarte aproape de granita cu republica monahala a Muntelui Sfant. 

Aici vin turistii care vor sa se bucure de peisajele de exceptie, de tavernele incarcate cu peste si fructe de mare, de excursiile cu barca prin apropierea Muntelui Athos sau catre insula Ammouliani localizata la mica distanta. 

Desigur, in Ouranoupoli vin si pelerinii (barbati) care urmeaza sa viziteze Muntele Athos, in centrul statiunii fiind deschis un birou de eliberari permise speciale pentru accesul pe munte (diamonitirion). 

Turnul din Ouranoupoli (care poarta si denumirea de Prosforios) este o alta atractie a locului, fiind ridicat chiar in apropierea portului si a plajei. 

Si in acest caz, exista variante de cazare pentru toate preferintele, incepand cu cele de 2-3 stele, budget friendly si pana la resorturi de 5 stele, multe dintre ele pe linia de coasta dintre Ouranoupoli si plaja Tripiti. 

Citeste mai multe informatii despre acest loc aici: Ouranoupoli, poarta catre Muntele Athos. Ce sa stii despre vacantele in aceasta statiune

Alte locuri in care te poti caza pe bratul Athos 

Desigur, daca vrei sa eviti statiunile mari si preferi sa te cazezi intr-un loc mai putin dezvoltat, pe bratul Athos vei avea la indemana si aceasta varianta.

Chiar inainte de intrarea pe brat te asteapta micuta statiune Develiki, cu doar cateva optiuni de cazare, de tip vile cu apartamente si regim self catering, dar si cu o plaja generoasa, ideala pentru cei care prefera linistea si relaxarea la malul marii. 

Unul dintre cele mai cunoscute restaurante din aceasta zona (printre putinele, de altfel) este Dionysos Restaurant Develiki, cu peste 800 recenzii pe Google, majoritatea pozitive, care-ti reaminteste cumva de Grecia veche, cu preparate traditionale si o priveliste frumoasa catre mare.

Zona plajei Xiropotamos, o alta fasie de nisip cu aspect mai salbatic, localizata aproape de intrarea pe brat, mai poate fi o varianta pentru cei care vor sa se cazeze intr-un loc mai putin dezvoltat.

Si in acest caz se gasesc, in spatele plajei, cateva mici unitati de cazare, mai putin pretentioase. 

Portiunea de plaja dintre portul Tripiti si Ouranoupoli gazduieste, de asemenea, o serie de unitati de cazare. In acest caz, vei intalni si resorturi de 4-5 stele, cu servicii foarte bune. 

Zona plajei Koumitsa, in mod special, primul dintre cele doua segmente ale acestei plaje, gazduieste alte cateva variante de cazare, respectiv un resort de lux, cateva apartamente de lux si o serie de vile mai micute, cotate mai slab. 

Insula Ammouliani mai poate fi o sugestie de loc in care sa stai 2-3 nopti, daca simti sa o explorezi mai amanuntit, ci nu doar pe parcursul unei singure zile, asa cum ai avea ocazia in cazul unei excursii cu barca. 

Poti ajunge in Ammouliani si cu masina, luand ferry din portul Tripiti. Calatoria pe mare dureaza maximum 15 minute, iar in Ammouliani gasesti variante de cazare, dar si unele dintre cele mai frumoase plaje din Halkidiki, alaturi de plajele ansamblului de insule Drenia, localizate in imediata apropiere. 

Mai multe despre calatoria cu ferry spre Ammouliani gasesti aici: Ce trebuie sa stii despre calatoria cu feribotul pe ruta Tripiti Ammouliani, iar la noi pe site si cateva propuneri de hoteluri din Ammouliani.

In loc de concluzie

Bratul Athos poate fi unul dintre cele mai potrivite locuri din Halkidiki pentru cei care prefera relaxarea si odihna in timpul vacantei, iar statiunile sale, alaturi de plajele bine amenajate si de cele cu aspect salbatic, stau la dispozitia ta 🙂 

In incheiere, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Athos, din care sa poti alege simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?