Vacantele pentru seniori si aspectele care merita luate in considerare inainte de a face o rezervare

In mod special in cazul unei vacante pentru seniori, unde grija pentru confort, destinatia potrivita, hotelul ideal si modalitatea de transport optima ar trebui sa primeze, felul in care este facuta o rezervare poate influenta notabil calitatea experientei din destinatia respectiva. 

Prin urmare, indiferent daca planuiti urmatoarea vacanta de unul singur, alaturi de partener, alaturi de familie sau alaturi de prieteni, este important sa luati in considerare o serie de aspecte inainte de a lua decizia finala, caci trebuie sa recunoastem, in cele mai multe dintre cazuri, un senior are nevoie de ceva mai mult confort pentru a se bucura asa cum trebuie de experienta sa intr-o calatorie. 

Veti regasi asadar in cele ce urmeaza o serie de sfaturi utile si detalii care merita luate in considerare atunci cand pregatiti o vacanta, fie din postura de senior, fie alaturi de un senior. Totodata, la noi pe site gasiti si unele dintre cele mai tentante oferte pentru vacante Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia.

Modalitatea prin care este facuta rezervarea

Mai ales in cazul in care un senior intentioneaza sa-si rezerve de unul singur o vacanta intr-o anumita destinatie, cea mai sigura si mai confortabila metoda prin care poate face acest lucru este sa apeleze la o agentie de turism, evident cu experienta in domeniu si recomandari. 

In cazul agentiilor de turism specializate pe anumite destinatii, preturile pot fi mai convenabile, plus ca exista perioadele de early booking, cand reducerile merita luate in calcul. 

Atunci cand trebuie sa rezervam o vacanta pentru seniori, sunt binevenite recomandarile unor persoane cu experienta, care stiu catre ce hotel sa ne indrepte atentia, care este cea mai buna perioada, cea mai potrivita statiune dintr-o anumita tara. 

Totodata, o agentie de turism se poate ocupa de toate aspectele: rezervarea hotelului, a transportului, asigurarile de sanatate, etc. 

Prin urmare, acesta ar fi un prim pas important de luat in considerare atunci cand planuim o vacanta pentru un senior: comoditatea rezervarii, alaturi de sfaturile primite de la experti in ceea ce priveste tipul si calitatea serviciilor de la destinatie. 

Alegerea destinatiei de vacanta si a modalitatii de transport ideale 

Un alt factor important atunci cand vine vorba de vacantele pentru seniori este reprezentat de alegerea unei destinatii potrivite. Desigur, titularul vacantei este in acest caz cel care decide ce anume si-ar dori sa faca atunci cand se afla in vacanta: sa exploreze frumusetea si atractiile unui oras nou, sa se odihneasca, sa stea la plaja si la SPA-ul hotelului, etc. 

Odata ce a fost stabilit profilul vacantei, mai ramane si orientarea catre cel mai potrivit loc, iar in acest caz, sfatul unui agent de turism cu experienta poate face diferenta. 

Spre exemplu, daca clientul isi doreste mai multa liniste in vacanta si vrea sa se indrepte catre litoralul bulgaresc, poate ar fi mai bine sa aleaga statiunile Albena sau Obzor, in locul unei vacantei in Sunny Beach. 

Transportul este, de asemenea, un alt element important de luat in calcul atunci cand vine vorba de rezervarea unei vacante pentru seniori, caci, trebuie sa recunoastem, acesta trebuie sa fie cat mai confortabil. Prin urmare, daca pentru un senior, a sta 10 ore intr-un avion, cu 2 escale si alte cateva ore petrecute prin aeroporturi poate insemna ceva foarte obositor, este limpede ca o destinatie apropiata de casa poate fi o alegere mai potrivita. 

La fel, poate un senior nu se simte confortabil sa conduca 4-5 ore sau mai mult pana in destinatia de vacanta, ceea ce ar insemna ca o solutie mai buna si mai relaxanta poate fi transportul cu autocarul. Asistenta in limba romana, disponibila in autocar sau la destinatie, poate fi iarasi de ajutor.  

Odata stabilite si aceste detalii, vacanta ideala pentru un senior incepe sa prinda contur.

Te-ar putea interesa si articolul: Rezervarea unei vacante si lucruri importante de stiut in interactiunea cu agentia de turism 

Temperaturile in destinatia de vacanta si fluxul de turisti 

Vremea din respectiva destinatie si perioada in care un senior alege sa plece in vacanta pot fi alte lucruri importante de care merita tinut cont. De ce? Pentru ca in general, temperaturile foarte ridicate sunt mai greu de suportat de catre seniori, dar si de catre copiii mici, iar aglomeratiile de turisti din varf de sezon pot fi la fel de neplacute. 

In acest sens, recomandarea noastra este sa va orientati catre o perioada in care temperaturile sunt mai placute, consultand prognoza meteo si media temperaturilor anuale din respectiva destinatie de vacanta. 

Totodata, pentru cei care-si doresc mai multa liniste si relaxare atunci cand se afla in concediu, trebuie luat in considerare ca spre final de sezon, hotelurile nu vor mai fi la capacitate maxima si respectiv statiunile vor fi mai aerisite. 

Hotelul ales si facilitatile de care dispune 

Poate cel mai important aspect dintre toate, atunci cand vine vorba de o vacanta reusita pentru un senior, este reprezentat de hotelul ales, de serviciile de care poate beneficia acolo si de alte facilitati de care dispune. 

Spre exemplu, daca turistul senior isi doreste sa petreaca mai mult timp la plaja, este limpede ca ar trebui sa se orienteze catre un hotel cu plaja apropiata, asadar sa studieze in detaliu daca nu cumva la hotelul ales exista scari multe pana la plaja, daca hotelul se afla pozitionat pe un deal, etc. Astfel de detalii, care poate nu atrag atentia de la inceput, pot face o diferenta notabila in ceea ce priveste calitatea experientei unui senior in vacanta sa. 

In cazul meselor, regimul de cazare all inclusive poate fi un plus foarte important de luat in calcul in vacanta unui senior, caci vine la pachet cu o multime de beneficii legate de comoditate, acces facil, varietate de preparate, etc. Cele 3 mese asigurate zi de zi in restaurantul hotelului reprezinta un plus de confort categoric, comparativ cu situatia in care seniorul trebuie sa se deplaseze in fiecare zi pentru a gasi loc si pentru a lua masa la un restaurant din imprejurimi. 

Hotelul are si centru SPA? Exista si piscina interioara/exterioara? Exista animatie pe timp de seara? Hotelul este apropiat de zona de promenada? De magazinele cu suveniruri? In functie de dorintele si de asteptarile fiecarui senior de la vacanta in care urmeaza sa plece, toate aceste intrebari ar trebui sa-si gaseasca raspuns inainte ca rezervarea sa fie facuta. 

Posibilitatea de a face activitatile indragite  

De luat in considerare mai sunt si optiunile in ceea ce priveste posibilitatea de a pleca in excursii optionale, in tururi organizate – servicii de regula disponibile la receptia hotelului, despre care merita insa sa intrebati la agentie sau sa cititi in descrierea hotelului, inainte de a face rezervarea. 

O mica lectura cu privire la descrierea destinatiei in care doriti sa mergeti este binevenita, astfel incat sa stiti de la inceput daca locul se potriveste sau nu cu asteptarile si dorintele dumneavoastra. 

Exista o viata de noapte activa in respectiva destinatie? Ar reprezenta acest aspect un deranj sau nu? Exista o retea de transport in comun bine pusa la punct? Din nou, alte intrebari la care e posibil sa va doriti un raspuns inainte de a achita o vacanta intr-o anumita destinatie. 

Orientarea in destinatia de vacanta, comunicarea cu localnicii si personalul hotelier 

O destinatie in care turistii romani sunt extrem de prezenti nu va pune probleme unei persoane care nu cunoaste limba locala sau prea bine limba engleza, asadar si acesta poate fi un criteriu in functie de care poate fi aleasa o vacanta. 

Tehnologia poate fi un aliat de incredere in astfel de situatii, mai ales ca exista din ce in ce mai multi seniori atrasi de telefoanele inteligente si de aplicatiile care pot asigura mai mult confort. In acest sens, exista aplicatii de tip translator care pot fi instalate pe telefon sau se poate folosi Google Translate in cazul in care destinatia de vacanta este in spatiul UE, caci folosirea datelor mobile nu va genera costuri exorbitante. Acestea pot fi folosite si atunci cand exista acces la o retea wi-fi. 

De retinut ca pentru apelurile internationale si folosirea datelor mobile intr-o vacanta peste granite, trebuie activat serviciul de roaming. 

Masuri de siguranta pentru sanatate 

Nu in ultimul rand, atunci cand vine vorba de o vacanta, indiferent de varsta calatorului, grija pentru sanatate ar trebui sa reprezinte o prioritate. 

In acest sens, incheierea unei asigurari de sanatate este mai mult decat recomandata, pentru ca in caz de nevoie, aceasta va poate ajuta sa recuperati costuri substantiale ale serviciilor medicale. 

Trusa cu medicatia prescrisa, cu medicamente de rezerva pentru diferite situatii, contactul medicului care va supravegheaza – sunt alte aspecte si obiecte importante care ar trebui sa fie prezente, mai ales in ceea ce priveste vacanta unui senior. 

Mai mult, in cazul in care calatorul stie ca are anumite afectiuni, iar medicul nu-i recomanda o serie de activitati, in mod evident, este de preferat ca acesta sa fie precaut si sa nu ignore monitorizarea sanatatii, chiar si atunci cand se afla in vacanta. 

In loc de concluzie

Vacantele inseamna relaxare, bucurie, implinire si entuziasmul de a descoperi locuri si noi, si chiar daca implica putin mai multa grija si atentie la detalii si la felul in care sunt organizate atunci cand vine vorba de calatorii seniori – acestea au toate sansele sa se materializeze intr-o experienta reusita. 

Speram ca sfaturile regasite mai sus sa va fie de ajutor, iar in cazul in care aveti nevoie de inspiratie si la capitolul destinatii apropiate de casa, va asteptam la noi pe site cu o multime de propuneri si oferte tentante pentru Bulgaria, Grecia si Turcia.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?