Top 10 asteptari de vacanta in timpul pandemiei. Ce sa iei in calcul pentru concediul din 2021

Postat de

Coronavirusul nu a disparut, dar acest lucru nu inseamna ca nu ne putem bucura de concedii in siguranta. Vacanta in timpul pandemiei este posibila, daca  respectam cu strictete masurile impuse de autoritati, de distantare sociala si igiena.  Avem sperante mari pentru 2021. pentru ca stim cum sa ne protejam si care sunt masurile pe care le-au luat hotelierii anul trecut. 

Cu toate acestea, nu trebuie sa ne setam asteptari nerealiste, ci sa luam in calcul toate lucrurile care se pot intampla inainte de inceperea sezonului, dar si dupa. 

Destinatiile preferate de vacanta ale romanilor, Bulgaria, Grecia si Turcia au impus si anul acesta cateva restrictii de calatorie care, respectate cu strictete, ii vor ajuta pe turisti sa aiba concedii relaxante. Citeste care sunt conditiile de calatorie in contextul actual COVID si ce restrictii sunt impuse pentru cele trei destinatii turistice din oferta Travel Planner in acest moment. 

Pentru ca vrem sa ai o vacanta linistita si relaxata, ne-am gandit sa-ti spunem care ar trebui sa fie asteptarile tale pentru concediile din acest sezon.

1. Pentru sezonul de vara 2021, in general, serviciile pot suferi o usoara scadere, din cauza ca anumite facilitati nu vor mai putea fi oferite in continuare.

Hotelierii vor fi nevoiti sa isi ajusteze o parte din servicii in functie de gradul de ocupare. Animatia, accesul la SPA, restaurantele a la carte, incalzirea piscinelor si ocuparea anumitor corpuri de cladire ar putea suferi modificari. 

Cu toate acestea, exista si unele hoteluri, de exemplu: HVD Reina Del Mar si Melia, care aleg sa isi pastreze serviciile bune si in 2021. De altfel, consultantii de turism chiar recomanda aceste resorturi de 4 si 5 stele.

2. Hotelierii care au implementat masurile de siguranta de anul trecut vor avea un plus in calitatea serviciilor oferite in acest sezon, avand deja experienta. Stiu la ce sa se astepte si sunt flexibili in a oferi servicii personalizate turistilor. 

3. Daca, in mod normal, un sezon se rezerva cu pana la 10 luni inainte, acum totul se condenseaza in doar trei luni. 

Aceasta noua abordare are, insa, consecinte asupra personalului si asupra aprovizionarii. Pentru un hotel, este nevoie de timp si organizare pentru implementarea acestor servicii. Este foarte greu ca totul sa se planifice atat de repede si este posibil ca totul sa se reflecte chiar si in calitatea serviciilor oferite. 

4. Chiar daca ofertele last-minute raman o optiune buna, este nevoie in continuare de flexibilitate in ceea ce priveste destinatia, hotelul, conditiile de calatorie si tariful. 

De aceea, iti recomandam sa alegi sistemul early booking, ce iti ofera conditii superflexibile de rezervare in acest moment. 

5. Este foarte posibil ca anumite conditii de calatorie sa fie dinamice si sa apara modificari de la o zi/saptamana la alta. De aceea, este important sa apelezi la un consultant de turism sau la o agentie de turism de incredere, care sa te poata ajuta cu organizarea si update-ul in timp util. Am scris si un alt articol despre cum alegi cea mai buna agentie de turism.

6. In 2021, o parte dintre destinatii ar putea solicita test negativ PCR la intrarea in tara. Insa aceste conditii se pot schimba de la o zi la alta. Daca iti doresti sa ajungi intr-o anumita destinatie de vacanta in timpul pandemiei, ia legatura cu agentia de turism si afla care sunt conditiile de intrare in tara pe care ai ales-o pentru concediu.  Fii mereu la curent cu tot ceea ce tine de conditiile de calatorie. Flexibilitatea te poate ajuta sa te orientezi usor spre o alta destinatie, daca cea pe care ai ales-o devine restrictiva.

Intereseaza-te cate cazuri au fost in ultima perioada, care sunt restrictiile impuse de autoritati si ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a putea intra. De asemenea, afla si ce reglementari au impus tarile de tranzit.

Nu uita sa consulti si lista galbena a Romaniei, pentru a afla daca intri in carantina atunci cand revii din vacanta si ce restrictii sunt impuse.

In acest moment, Bulgaria si Turcia se afla pe lista galbena a Romaniei. Ce inseamna acest lucru? 

La intrarea in Romania, persoanele care sosesc din tarile/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat, au obligatia prezentarii certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de data intrarii in tara. Automat se va impune carantina de 14 zile cu posibilitatea efectuarii unui al doilea test RT-PCR dupa 8 zile. Exceptie de la masura carantinei sunt persoanele vaccinate (minimum 10 zile de la rapel) si cele care fac dovada unui test de anticorpi.

7. Este posibil ca in varf de sezon agentii sa raspunda mai greu sau sa nu-ti raspunda in timp util la telefon. Apeleaza, asadar, la variantele alternative: Facebook, Instagram sau blog pentru a fi la curent cu toate noutatile.

O agentie care comunica transparent si usor pe aceste canale va oferi un plus de valoare calatoriei tale. 

Noua, de exemplu, ne poti scrie pe Facebook, pe Instagram si in Comunitatea Travel Planner. In plus, pe blog gasesti informatii actualizate despre destinatii si vacante.

8. Te poti astepta ca autoritatile fiecarui stat sa faca tot posibilul pentru a avea cat mai putine cazuri locale de COVID-19, astfel incat sa poata deschide granitele pentru turisti. Totul pentru ca tu sa iti poti petrece condediul relaxat.

Grecia, Turcia si Bulgaria au anuntat deja masuri de siguranta pentru sezonul de vara 2021, pentru vacanta in timpul pandemiei.

9. Este posibil ca pentru unele destinatii sa creasca interesul in ultimul moment, mai ales in vacanta de vara. Prin urmare, este important sa cunosti gradul de ocupare si interesul celorlalti turisti, pentru a gasi varianta optima pentru vacanta ta. De aceea, nu uita sa tii mereu legatura cu agentul tau de turism, care stie deja ultimele stiri despre destinatiile tale preferate si te poate ajuta sa iei cea mai buna decizie.

In aceasta perioada, cu atat de multe schimbari, este recomandat sa apelezi la o agentie de turism pentru o vacanta de vara sigura in timpul pandemiei. Increderea in agentul tau de turism va reprezenta un adevarat beneficiu al calatoriei tale. 

10. Si, nu il ultimul rand, pentru binele tau, seteaza-ti corect asteptarile pentru vacantele din acest an. Informeaza-te, porneste in vacanta cu un mindset pozitiv si bucura-te de toate momentele de relaxare alaturi de familie si prieteni. 

Chiar daca trebuie sa respecti cateva reguli, acestea sunt luate pentru siguranta ta si nu te impiedica sa te bucuri de concediu. Vei avea o vacanta relaxata, in conditii bune, fara sa-ti fie teama ca te vei imbolnavi. In plus, s-a dovedit stiintific ca persoanele care calatoresc mai mult sunt mai fericite. 

Daca mai ai intrebari legate de vacanta ta, te rugam sa ni le trimiti intr-un mesaj privat pe Facebook si promitem sa iti raspundem.

Consultatii nostri iti stau la dispozitie pentru raspunsuri, mai multe detalii si ultimele stiri, de luni pana vineri, intre 10:00 si 18:00.  

In oferta Travel Planner am inclus vacante in Bulgaria, Turcia si Grecia pentru vara 2021, perfecte pentru intreaga familie.  Trebuie sa stii ca, indiferent de ce tip de vacanta ai alege, banii tai nu se pierd. Pachetele superflexibile au fost concepute cu gandul la tine si la concediul tau, tinand cont de restrictiile de calatorie. Am rambursat deja toti banii clientilor care ne-au cerut acest lucru.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?