12 motive pentru o vacanta all inclusive. Care sunt principalele argumente pro ale acestui regim de cazare

Simti ca este timpul sa-ti rezervi o vacanta, insa ai vrea ca de aceasta data sa incerci si regimul all inclusive? Daca nu ai mai fost niciodata la all inclusive si cauti cateva argumente pro ale acestui tip de cazare, le vei gasi explicate punctual in cele ce urmeaza. 

Totodata, in cazul in care simti nevoia sa afli mai multe informatii cu privire la ce presupune all inclusive, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Ce inseamna all inclusive si ce sa ai in vedere daca n-ai mai fost niciodata intr-o astfel de vacanta. Il vei gasi pe blogul nostru, alaturi de multe alte informatii si sfaturi utile despre vacante. 

Nu in ultimul rand, pe site-ul nostru poti descoperi o multime de oferte pentru vacante all inclusive, cu precadere pe litoralul bulgaresc, pe care mai mult ca sigur le vei gasi tentante, mai ales ca poti alege dintr-o lista cu peste 200 de hoteluri 🙂

Iata, asadar, care sunt motivele principale pentru care ai alege o vacanta all inclusive: 

1.Castigi timp cu procesul rezervarii, mai ales daca apelezi la o agentie de turism cu experienta 

O vacanta all inclusive vine in principal cu avantajul de a le include pe toate. Prin urmare, nu ar trebui sa-ti faci griji cu privire la rezervari separate pentru fiecare particica din vacanta ta (rezervari la restaurante, rezervari din timp pentru excursii optionale), respectiv sa stai sa pui la punct piesa cu piesa pana cand vei avea linistea ca vacanta ta va fi ce trebuie. 

Sa fim seriosi, organizarea unei vacante presupune destul de mult research inainte, iar daca nu esti o persoana care sa se priceapa la asta, intreg procesul poate implica si stres. Nu mai vorbim de situatiile in care trebuie sa faci rezervarile pentru un intreg grup. 

Tocmai din acest motiv, dar si pentru ca un agent de turism cu experienta va stii sa-ti recomande un loc potrivit cerintelor si asteptarilor tale, e indicat sa apelezi la o agentie de turism. 

Alege o agentie de turism cu review-uri/impresii reale din partea clientilor si cu o oferta variata in ceea ce priveste regimul de cazare all inclusive. 

Travel Planner are peste 21000 de recenzii reale din partea turistilor care au ales sa-si lase organizarea vacantelor in mainile agentiei noastre, peste 14 ani de experienta in domeniu, dar si peste 210 hoteluri cu regim de cazare all inclusive disponibile pentru rezervari, si asta numai pe litoralul bulgaresc. Acestora li se adauga oferte tentante si pentru Turcia sau Grecia. 

2.Hotelurile all inclusive sunt in mare majoritate de 4 si 5 stele 

In general, regimul all inclusive implica de la sine si conditii bune sau foarte bune de cazare. Astfel, e important de luat in calcul ca resorturile cu regim all inclusive sunt cotate cu 4 sau 5 stele, desi in unele cazuri mai rare, exista si hoteluri de 3 stele, cu un all inclusive ceva mai slabut. 

Practic, nu ar trebui sa intalnesti un hotel cu all inclusive care sa nu aiba o camera decenta, curata, tv, aer conditionat si minibar. 

Cu toate acestea, e important totusi sa tii cont de recomandari atunci cand faci rezervarea pentru o experienta all inclusive si sa studiezi cu atentie oferta aleasa, pentru ca serviciile difera de la un hotel la altul si de la o zona la alta, iar ceea ce alegi trebuie sa corespunda cu asteptarile tale. 

3.Mancarea si bautura sunt la discretie, iar varietatea preparatelor este una considerabila

Poate una dintre cele mai evidente “probleme” ale regimului all inclusive este faptul ca risti sa te intorci acasa cu cateva kilograme in plus 🙂

In spirit de gluma sau nu, e limpede ca la all inclusive vei avea asigurate cele 3 mese principale, alaturi de bauturi alcoolice si non alcoolice, in unele cazuri chiar si gustarile dintre mese (ultra all inclusive sau oferta unor hoteluri cu servicii mai bune), toate in sistem tip bufet suedez. 

Practic, grija ca nu vei avea de unde alege ce sa mananci ar trebui sa dispara, mai ales daca optezi pentru un hotel cu servicii superioare, unde poti avea la dispozitie chiar si food corner pentru bebelusi si pentru persoane cu diferite intolerante alimentare. 

In orice caz, felurile de mancare la un all inclusive al unui resort de 4-5 stele sunt foarte variate – incepand cu salate, supe, feluri principale, deserturi – vei avea de ales din zeci, poate chiar sute de preparate disponibile la o singura masa. 

4.O vacanta all inclusive este avantajoasa din punct de vedere al bugetului alocat

Desi poate ai fi tentat sa nu crezi asta in prima instanta, realitatea este ca vacantele all inclusive se dovedesc a fi, per total, mult mai prietenoase cu bugetul comparativ cu o vacanta in care turistii nu au incluse mesele la cazare. 

Atunci cand ai doar cazarea asigurata sau eventual doar micul dejun inclus, esti nevoit sa iei minimum doua mese in oras, iar inmultit cu numarul persoanelor alaturi de care esti in vacanta, costurile cresc destul de mult. 

Totodata, la all inclusive poti avea, dupa caz, si alte servicii incluse, cum ar fi accesul la piscina, locuri de joaca pentru copii, gradinita pentru copii, sezlonguri gratuite, accesul la sala de fitness a hotelului – servicii pe care poate, in alte circumstante, ar trebui sa le platesti. 

5.Stii din timp care va fi costul vacantei tale 

Un alt aspect care tine de partea financiara atunci cand vorbim de o vacanta all inclusive este si faptul ca vei stii din start care vor fi costurile totale ale concediului tau. 

Exceptand situatiile in care vei vrea sa te inscrii la excursii optionale sau situatiile in care vei iesi la shopping sau la alte restaurante din imprejurimi, vei avea in vedere de la inceput care sunt costurile cazarii+meselor tale de la all inclusive. 

Acesta este un alt avantaj al regimului all inclusive, caci, sa fim seriosi, de cate ori nu ne-am propus sa plecam intr-o vacanta cu un anumit buget, pe care la intoarcere am constatat ca l-am depasit considerabil? 

6.Pentru familiile cu copii, vacantele all inclusive reprezinta un motiv in minus de stres si unul in plus de relaxare 

Din proprie experienta si din relatarile clientilor Travel Planner, vacantele all inclusive reprezinta o adevarata mana de ajutor data parintilor care planuiesc sa plece in concediu alaturi de copii mici. Acest lucru se intampla in mod special pentru ca acestia beneficiaza de toate serviciile intr-un singur loc. 

Pentru parintii cu copii mici, a avea la indemana restaurantul si mancarea gata preparata la orele meselor, totul la doar cativa pasi de camera de hotel, chiar reprezinta un plus, pentru ca stim cu totii ca vacantele alaturi de micuti pot deveni destul de solicitante. 

Mai mult, asa cum mentionam anterior, exista o serie de resorturi cu servicii superioare, care au la restaurant o sectiune amenajata special cu mancare pentru bebelusi, dar si cu dispozitive de pregatire a mancarurilor sau pentru incalzirea laptelui – ceea ce, din nou, reprezinta un plus de confort pentru parinti. 

Toate activitatile centrate pe copii – animatia de la piscina, in unele cazuri – gradinita, locurile de joaca pentru copii, programele de animatie pe timp de seara (minidisco pentru cei mici), reprezinta un motiv in plus pentru cei care aleg sa-si faca vacantele alaturi de copii in resorturile all inclusive. Practic, un moment de respiro pentru parinti, un motiv de distractie pentru micuti. 

7.Ai parte de animatie si excursii optionale la indemana

Animatia din resorturile all inclusive nu se rezuma doar la cei mici, ci si la oaspetii adulti. In timpul zilei, echipa de animatori invita turistii sa participe la diferite activitati – jocuri, concursuri, ore de sport, etc. Asadar, zero sanse sa te plictisesti daca ti-ai propus sa ai parte de o vacanta mai activa, chiar si la all inclusive. 

Majoritatea hotelurilor au disponibile la receptie si oferte pentru excursii optionale contra cost, iar in unele cazuri, anumite terenuri de sport, teren de volei pe plaja, etc. 

Ceea ce, din nou, ar insemna ca in cazul in care ti-ai propus sa faci miscare, nimic nu te poate opri, chiar daca vei fi cazat intr-un loc care la prima vedere exprima comoditate si relaxare. 

8.Nu trebuie sa te stresezi cu o planificare riguroasa

Vacantele all inclusive implica si mai mult timp petrecut in acelasi loc, iar daca esti ok cu asta, avand in vedere toate serviciile si facilitatile pe care le vei avea disponibile la cazare, e posibil sa simti ca nu mai ai nevoie de altceva. 

Mai mult, daca te afli alaturi de cei mici si nu vrei sa te apuci sa explorezi prea tare imprejurimile, sunt toate sansele ca domeniul pe care se intinde resortul tau sa fie suficient. 

Asadar, o vacanta all inclusive, in masura in care vei avea intentia sa stai mai mult in resort, nu va implica si o planificare pe zile sau vreun itinerariu special, pentru ca vei fi acolo sa te relaxezi. 

9.Un resort all inclusive bun va avea cate ceva pentru fiecare tip de turist 

Fie ca faci parte din randul celor care au venit impreuna cu copiii, fie ca esti senior, in cuplu, cu gasca de prieteni sau singur, un resort all inclusive cu servicii bune va avea oportunitati de activitati pentru fiecare categorie a turistilor care-i calca pragul. 

Incepand cu animatia pe timp de zi si de seara, cu orele de sport (gimnastica, aerobic, aqua gym, volei pe plaja, fotbal pe plaja, etc), programele de entertainment pentru copii, concursurile de tip bingo organizate dupa cina – practic, cate ceva pentru fiecare. 

Evident, cheia unei experiente reusite este sa mergi intr-un loc care se potriveste cu nevoile si asteptarile tale, cu recomandari ale unor persoane specializate si review-uri pozitive din partea celor care si-au facut vacantele acolo. 

10.Ai sanse sa legi prietenii noi sau sa-ti faci o vacanta alaturi de gasca de prieteni, cu un program relativ comun

La un resort cu all inclusive, mai ales daca vei merge alaturi de familie si alaturi de copii, sansele ca micutul tau sa nu-si faca prieteni noi sunt aproape zero. 

La randul tau, si tu poti lega prietenii alaturi de alte persoane care impartasesc aceleasi interese – puteti juca un volei pe plaja, etc. 

Mai mult, daca iti faci vacanta alaturi de o gasca de prieteni, un regim de cazare all inclusive vine la pachet si cu un program comun mai compact, pentru ca veti luat cel mai probabil mesele impreuna si veti participa la aceleasi activitati. 

Daca ai mai fost in trecut alaturi de o gasca de prieteni in vacanta, insa ai observat ca fiecare isi indreapta activitatile catre o alta directie, la all inclusive, sansele sa stati impreuna mai mult timp cresc considerabil. 

11.Piscinele exterioare si plajele de la hotelurile all inclusive sunt, in general, foarte apreciate 

Cu mici exceptii, pe care de altfel trebuie sa le studiezi indeaproape atunci cand te pregatesti sa faci o rezervare (exemplu: hotel cu plaja pe ponton, hotel pozitionat in varful unui deal, cu un acces greoi la plaja, etc) – in linii generale, plajele si piscinele exterioare ale resorturilor all inclusive sunt foarte apreciate. 

Piscinele sunt destul de mari, sunt curatate zilnic, au sezlonguri si umbrele disponibile pe margine, cel mai probabil si piscina pentru copii – in unele cazuri, chiar si piscina pentru bebelusi. 

Plajele resorturilor all inclusive sunt, in cele mai multe dintre cazuri, destul de late si amenajate cu sezlonguri, umbrele, pot avea si beach bar si poate chiar acces la sporturi pe plaja sau sporturi nautice. 

12.Vacantele all inclusive sunt evaluate ca fiind mai safe 

Spre deosebire de vacantele pe care le organizezi pe cont propriu si unde nu ai asigurate la hotel cele 3 mese principale, vacantele all inclusive sunt considerate mai sigure – si asta pentru ca, in mod evident, petreci mai mult timp in hotel, iar sansele sa fii expus riscurilor sau pericolelor scad considerabil. 

Cu toate acestea, este recomandat sa iti inchei o asigurare de sanatate indiferent de tipul vacantei tale, pentru ca in caz de nevoie, aceasta iti poate garanta anumite servicii si te poate scuti de plata unor sume importante de bani. 

Concluzionand, speram ca motivele pentru care merita sa-ti faci o vacanta in regim all inclusive te-au inspirat suficient de tare cat sa treci la actiune, iar daca inca mai ai nevoie de inspiratie si la capitolul destinatii, iti reamintim ca te asteptam pe site cu unele dintre cele mai bune oferte pentru cele mai cunoscute statiuni de pe litoralul vecinilor bulgari.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?