Cum faci o reclamatie la hotel daca ai parte de un inconvenient si cum e mai bine sa reactionezi

Cu siguranta toti hotelierii isi doresc ca turistii care le calca pragul sa fie multumiti de conditiile si de experienta pe care o au in respectiva unitate de cazare, cu atat mai mult cu cat pentru acestia sunt extrem de importante review-urile si feedback-ul turistilor, insa, cateodata, exista situatii in care fie asteptarile nu corespund cu realitatea, fie clientul este nemultumit de anumite detalii. 

Daca se intampla sa te confrunti cu o situatie de acest gen, in prima instanta este important sa nu te enervezi, caci se va gasi in cele mai multe dintre cazuri o rezolvare, mai ales daca tratezi problema intr-un mod pasnic. 

Indiferent ca hotelul este unul mai slab cotat sau poate chiar unul de top, astfel de probleme pot aparea, chiar daca unele dintre acestea pot fi subiective. Regasesti mai jos cateva sfaturi pentru a reusi sa gestionezi mai bine o asemenea situatie dar si de ce e important sa nu te adresezi agentiei de turism pentru fiecare problema marunta pe care ai putea sa o intampini la cazare.

P.S. Daca esti pe punctul de a face o rezervare, nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, caci te asteapta unele dintre cele mai bune oferte sejur litoral Bulgaria, completate de propuneri de vacante in Grecia si vacante in Turcia.

Cand sa te adresezi agentiei de turism si de ce nu e recomandat sa o faci in orice circumstanta 

Daca ti-ai achizitionat pachetul de vacanta printr-o agentie de turism, iar atunci cand ajungi la hotel constati ca ai o nemultumire cu privire la camera ta, la locul de parcare sau alte inconveniente, este indicat sa te adresezi intai de toate receptiei hotelului. 

De ce? Pentru ca agentii de turism dintr-o agentie, aflata poate la sute sau mii de kilometri departare, nu vor avea o rezolvare cu privire la problema dusului din camera ta sau alte situatii similare in respectivul moment. Pe de alta parte, daca tratezi problema la fata locului, cu personalul hotelier, lucrurile si-ar putea gasi mai rapid solutionarea. 

Desigur, in cazul in care ai facut o reclamatie la receptia hotelului, iar problema ta nu si-a gasit o rezolvare si discutiile nu ajung la un numitor comun, atunci poti suna si la agentie, astfel incat agentii sa incerce sa medieze situatia. 

Spre exemplu, in cazul Travel Planner, daca turistii nu au gasit o solutie in urma discutiilor cu personalul hotelier, pot contacta agentia la numarul de urgenta inscris pe voucherul de cazare. 

Citeste si: Rezervarea unei vacante si lucruri importante de stiut in interactiunea cu agentia de turism

Analizeaza, cu calm, gravitatea reala a situatiei 

Pentru ca problema ta sa aiba o rezolvare, e necesar totusi sa analizezi si tipul de situatie in care te afli si daca plangerea ta are un motiv bine intemeiat sau este mai degraba o chestiune relativa. Spre exemplu, exista situatii rare in care dusul din camera nu este functional sau apa nu curge, caz in care o sesizare este, in mod evident, mai mult decat explicabila. 

Pe de alta parte, exista situatii in care unii clienti nu sunt multumiti de asezarea in spatiu a mobilierului din camera, de felul in care bate lumina sau de faptul ca aerul conditionat bate intr-o anumita directie. 

Daca iti doresti ca receptionerul/managerul hotelului sa inteleaga pe deplin nemultumirea ta, e limpede ca aceasta ar trebui sa fie catusi de putin fondata si explicata intr-un mod rational, calm.

Incearca sa fii totusi rezonabil. Daca vei cere spre exemplu anumite servicii gratuite in compensatie, care insa nu au nicio legatura cu faptul ca zen-ul camerei tale nu este asa cum te-ai asteptat, sigur ca oamenii de la receptie se vor simti luati peste picior si ai toate sansele sa nu obtii ce vrei. 

Pe de alta parte, daca ai o problema reala si daca te adresezi frumos, poate inclusiv managerului daca simti ca nu gasesti rezolvare in prima instanta la receptie, ai sanse mari ca lucrurile sa se indrepte. 

Ia in considerare si faptul ca daca-ti faci vacanta intr-o perioada aglomerata, exista sanse ca in cazul in care motivul nu este unul cat se poate de pertinent, camera sa nu-ti fie schimbata atat de usor, nu din rea-vointa, ci din lipsa de alte camere. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si articolul: Ce asteptari ar trebui sa aiba un client de la hotel intr-o perioada aglomerata

Cand faci reclamatia si cum e de preferat sa te adresezi 

Reclamatiile care au legatura cu calitatea serviciilor turistice de care beneficiezi in respectivul moment se fac la fata locului, pe durata sederii tale in unitatea de cazare. Asadar, e bine sa iei aminte ca o reclamatie facuta dupa ce sejurul tau s-a incheiat nu va fi luata in calcul, caci se va considera ca deja ai beneficiat de serviciile respective. 

Prin urmare, adreseaza-te receptiei in timpul cazarii, nu dupa ce faci check-out-ul. 

In cazurile foarte rare in care un client vrea sa reclame un prejudiciu cauzat prin deteriorarea, distrugerea sau furtul bunurilor personale, aceste sesizari trebuie facute in cel mult o ora de cand se constata respectivul eveniment. 

Oricare ar fi motivul reclamatiei tale, este important sa nu exagerezi atunci cand relatezi problema si sa explici receptionerului clar, insa pe un ton calm, natura situatiei. In mod evident, este ideal sa fii politicos, iar in cazul in care discursul tau are si o nota de blandete, de amabilitate, este limpede ca si raspunsul va veni tot in aceeasi nota si ca omul cu care interactionezi va fi mai motivat sa te ajute cu o rezolvare. 

E posibil sa nu obtii acelasi rezultat sau o reactie 100% pozitiva in cazul in care te duci la receptie si incepi sa tipi, caci in definitiv, suntem cu totii oameni, iar comportamentul tau negativ ar putea avea un efect de disconfort si asupra receptionerului, care pana la urma este acolo ca sa-si faca treaba, insa nu este de vina pentru ca in camera ta nu functioneaza aerul conditionat, nu-i asa? 

Cum procedezi daca vrei sa pleci de la hotel mai devreme decat figureaza in rezervare 

Daca esti nevoit sau intentionezi sa parasesti unitatea de cazare, din motive intemeiate, mai devreme decat la data trecuta in contract, trebuie sa iei in considerare ca iti vei putea recupera banii pentru noptile la care ai renuntat numai dupa ce conducerea unitatii de cazare isi da acordul. 

In acest sens, daca intentionezi sa-ti recuperezi banii, iar rezervarea ta a fost facuta printr-o agentie de turism, va trebui sa soliciti managerului de receptie un document prin care sa se confirme data check-out-ului, respectiv acceptul unitatii de cazare de a nu penaliza noptile neconsumate. 

Anunta la agentie decizia ta, caci aceasta va intocmi ulterior un dosar care va fi prezentat furnizorului de servicii, urmand ca unitatea hoteliera sa transmita decizia sa finala in ceea ce priveste inapoierea banilor ramasi sau refuzul acestei plati. 

In loc de concluzie

Desi speram ca in fiecare dintre vacantele tale, lucrurile sa mearga perfect, iar serviciile hotelului pentru care ai optat sa fie pe masura asteptarilor tale, in cazul in care te vei lovi de situatia in care vrei sa faci o reclamatie, ne dorim sa gasesti o solutionare a problemei cat mai rapida si cat mai pasnica. 

In acest sens, speram ca informatiile de mai sus ti-au fost de ajutor, iar daca ai nevoie de inspiratie si la capitolul destinatii de vacanta, te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai tentante propuneri pentru Bulgaria, Grecia si Turcia!

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?