Ce inseamna All Inclusive si ce sa ai in vedere daca n-ai mai fost niciodata intr-o astfel de vacanta

Ai inceput deja sa-ti faci planuri de vacanta, iar spre deosebire de alti ani, ai vrea ca de aceasta data sa incerci si cazarea la un hotel cu regim all inclusive? 

Din experienta acumulata in cei peste 14 ani de activitate in domeniu, noi, cei de la Travel Planner, iti putem spune ca sunt foarte multi oameni care in fiecare an opteaza pentru aceasta varianta pentru prima data, iar in urma experientei constata ca este una dintre cele mai avantajoase si relaxante alternative de cazare. 

In special pentru familiile cu copii, care gasesc acest regim de cazare ca fiind extrem de comod, dar si pentru cei care doresc sa se relaxeze si sa nu aiba grija meselor, a restaurantelor foarte aglomerate din statiuni sau a bugetului prea mare alocat meselor, putem spune ca interesul pentru vacantele all inclusive se afla in continuare pe o panta ascendenta. 

Vei regasi abordati punctual mai jos principalii termeni care definesc acest regim de cazare, dar si ce este important de stiut despre fiecare in parte si care sunt asteptarile pe care ar trebui sa le ai daca optezi pentru o vacanta all inclusive. 

Nu in ultimul rand, daca simti ca nu esti inca decis si ai nevoie de argumente suplimentare, ti-ar putea fi de ajutor sa arunci o privire si pe articolul: 12 motive pentru o vacanta all inclusive. Care sunt principalele argumente pro ale acestui regim de cazare 

P.S: Pe site-ul nostru gasesti unele dintre cele mai bune oferte de cazare in regim all inclusive litoral Bulgaria, cu peste 200 de hoteluri din care sa poti selecta exact ce ti se potriveste mai bine!

Ce inseamna All Inclusive si ce presupune acest regim de cazare 

Un regim de cazare All Inclusive contine pensiune completa, respectiv cele 3 mese principale asigurate in stil bufet suedez (mic dejun, pranz si cina), dar si bauturi alcoolice si non alcoolice locale, a caror servire se face, dupa caz, in intervalul orar 07.00 – 23.00 (program care poate sa difere putin de la un hotel la altul). 

Preparatele reflecta in general bucataria locala, asadar nu te astepta la preparate cu specific romanesc, daca te afli intr-o vacanta pe litoralul bulgaresc, in Turcia sau in alta destinatie. 

Acestora li se pot adauga, dupa caz, si alte servicii si facilitati care sunt incluse in pachet, respectiv locuri de joaca pentru copii, animatie pe timp de zi si pe timp de seara pentru copii si adulti, diferite programe pentru copii, in unele cazuri, gradinita pentru copii, acces la piscina, acces la sala de fitness sau altele, insa ce este important de retinut e faptul ca pachetul turistic all inclusive poate varia de la o zona la alta si, de multe ori, de la un hotel la altul. 

In ziua cazarii, odata ajuns la receptie, ti se va pune la mana o bratara fixa din plastic/cauciuc, care va sugera regimul cazarii tale si pe care ar trebui sa o porti pana cand faci check-out-ul.  

E bine sa ai in vedere si ca nu toate hotelurile care ofera regim de cazare all inclusive ofera neaparat si accesul gratuit la piscina interioara, la sauna sau la jacuzzi. La fel, de la caz la caz, aceste servicii pot fi gratuite sau pot fi contra cost. 

Cele mai multe dintre hotelurile cu regim de cazare all inclusive sunt de 4 sau de 5 stele, insa pot exista si hoteluri de 3 stele cu all-inclusive, dar cu o gama mai limitata de feluri de mancare, camere mai putin spatioase, servicii de animatie nu atat de bogate, etc.

Ce e important de stiut e faptul ca un hotel cu regim de cazare all inclusive prespune mancare si bautura la discretie, alaturi de o camera curata si decenta, cu tv, aer conditionat si minibar asigurate. Minibarul poate sa fie aprovizionat o singura data, la sosire, ulterior contra cost, sau zilnic, aspect care poate diferi, din nou, de la un hotel la altul.  

Iti recomandam si articolul: Rezervarea unei vacante si lucruri importante de stiut in interactiunea cu agentia de turism

Ce inseamna All Inclusive Light si Ultra All Inclusive 

Spre deosebire de clasicul All Inclusive, All Inclusive Light reprezinta o varianta mai ieftina, care include cele 3 mese principale (mic dejun, pranz, cina) si bauturi alcoolice/non alcoolice servite doar in cadrul acestor mese. Spre deosebire de un All Inclusive clasic, la All Inclusive Light, bauturile dintre mese sunt contra cost. 

In functie de hotel, acest regim de cazare light mai poate include sau nu si o gustare intre mese. 

Ultra All Inclusive reprezinta varianta mai bogata si mai variata a clasicului All Inclusive. In acest caz, bauturile alcoolice si non alcoolice sunt de import, nu locale, asadar pentru turistii care vor sa serveasca un anumit tip de racoritoare sau alcool, optiunile vor fi mai variate. 

Totodata, un Ultra All Inclusive mai poate include, dupa caz, si gratuitate la alte servicii ale hotelului, respectiv acces la SPA, room-service 24 din 24, gratuitate la mini bar, etc. 

Alte denumiri care mai pot fi intalnite pentru a descrie diferite tipuri de cazare in regim All Inclusive mai sunt si Diamond All Inclusive, VIP All Inclusive, Special All Inclusive, Ultimate All Inclusive – de regula aceste denumiri au in mare parte legatura si cu strategia de vanzari a respectivului hotel si pot fi remarcate cu precadere la unele hoteluri din Turcia si din alte destinatii. 

Alte lucruri de stiut despre All Inclusive

Inainte sa faci o rezervare la un hotel cu All Inclusive, e bine sa te informezi cu atentie asupra conditiilor si serviciilor incluse in pachet si sa nu te lasi influentat de preturile ireal de atractive, caci acestea sunt fie situatii absolut exceptionale, fie presupun servicii destul de slabe. 

Pentru ca este nevoie de o planificare amanuntita si pentru ca o persoana cu experienta in domeniu te poate ghida astfel incat sa faci cea mai buna alegere in ceea ce priveste un hotel bun cu regim de cazare all inclusive, sfatul nostru este sa apelezi la o agentie de turism. 

DE RETINUT: Pachetele All Inclusive se refera la activitatile care au loc in cadrul hotelului, si, de regula, activitatile desfasurate in afara hotelului atrage dupa sine si costuri suplimentare (excursiile optionale, diferite tururi/activitati in oras, etc). Si in acest caz pot exista mici exceptii, ca de exemplu accesul gratuit la un waterpark daca esti cazat la un anumit hotel, insa, la fel, toate aceste servicii si facilitati trebuie studiate cu atentie inainte de a face rezervarea. 

Scurt istoric al regimului de cazare All Inclusive  

Conceptul de All Inclusive ar fi aparut pentru prima data la initiativa antreprenorului belgian Gérard Blitz, care a infiintat agentia de turism Club Med. Printre destinatiile de vacanta ofertate de agentia sa se numarau atunci insula Mallorca sau insula Djerba din Tunisia – locuri in care turistii erau cazati in cabane simple acoperite cu paie, cu un sistem unic de plata pentru toate serviciile de care beneficiau (folosirea unor jetoane colorate). 

Scopul infiintarii acestui tip de regim de cazare era acela de a “elimina taxele suplimentare care pot acri cele mai dulci clipe de vacanta”. Afacerea belgianului a trecut printr-un moment de cumpana in anii 60, insa a fost salvata de la faliment de catre un bancher cu origini franco-elvetiene. 

Ulterior, agentia a introdus in oferta sa destinatii noi din Caraibe, Tahiti, Florida. Modelul a fost preluat si in Jamaica, iar incepand cu anii 80 si de catre germani (un popor cunoscut ca fiind de altfel foarte echilibrat atunci cand vine vorba de cheltuieli), dar si de englezi. 

In prezent, regimul de cazare all inclusive reprezinta o directie importanta in turism, mai ales ca in ultimii ani se remarca din ce in ce mai multe trenduri aflate pe o panta ascendenta: calatoriile in familie alaturi de copii mici sunt din ce in ce mai des intalnite pentru ca multi parinti isi fac curaj mai usor sa plece intr-o vacanta daca au la dispozitie confortul acestor servicii, la fel si turismul de wellness, dar si turismul sportiv, etc. 

In loc de concluzie

Regimul de cazare All Inclusive este fara doar si poate una dintre cele mai relaxante si avantajoase alternative de cazare, iar daca simti ca esti tentat sa-l incerci, speram ca informatiile de mai sus iti vor fi cu adevarat utile. 

Nu in ultimul rand, iti reamintim ca pe site-ul travelplanner.ro ti-am pregatit unele dintre cele mai bune oferte de vacante all inclusive pe litoralul bulgaresc, la hoteluri bine cotate din toate statiunile cunoscute, astfel incat sa poti alege ce se potriveste mai bine cu dorintele tale!

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?