Cum alegi o oferta de vacanta potrivita pentru tine? Opt trucuri pe care trebuie sa le stii

cum aleg o oferta

Stim ca planificarea concediului de vara este una dintre activitatile pe care le iubesti cel mai mult, de aceea este important sa alegi o oferta de vacanta care sa se potriveasca nevoilor tale.

Sunt o multime de oferte de tip city break pe care ai putea sa le iei in considerare, insa o vacanta all inclusive, in Bulgaria, Grecia si Turcia, ti-ar oferi relaxare si distractie in acelasi timp.

La Travel Planner ti-am pregatit oferte speciale pentru aceasta vara, in statiunile tale preferate si pachete de vacanta inclusive si ultra all inclusive.

Dar, inainte sa te gandesti sa pleci in vacanta, iti recomandam sa citesti lista pe care ti-am pregatit-o, in care vei gasi opt pasi pe care trebuie sa ii urmezi .

1. Cand rezervi vacanta?

Ai o multime de avantaje daca stilul tau de viata iti permite sa iti stabilesti planurile de vacanta din timp:

Ofertele early booking sunt, de regula, cele mai rentabile financiar, reducerile ajungand si la 40-50% din tariful standard. Citeste aici mai multe despre avantajele early booking.

  • Poti alege dintr-o varietate mare de oferte, deoarece nu intervine inca problema disponibilitatii.
  • Poti plati in rate si ai timp sa strangi toate sumele de care ai nevoie pentru a-ti achita concediu. Verifica ce modalitati de plata exista.
  • Iti asiguri vacanta si anunti din timp la job.
  • Iti oferi ceva frumos la care sa visezi, la care sa speri, iar timpul pana la vacanta va trece mai usor.
  • Ai mult timp sa iti planifici activitatile extra si sa te documentezi despre ce este de vizitat in zona unde mergi, pentru a nu rata nimic din ce este important.
  • Ai ragaz destul sa organizezi totul, astfel incat sa poti pleca linistit (cu cine lasi animalele de companie).

Nu sunt de refuzat nici ofertele last minute pentru vacanta de vara, dar pentru a le rezerva, trebuie sa fii foarte flexibil: sa poti pleca imediat, sa accepti ceea ce se ofera, alegand din foarte putine variante, sa agreezi si perioadele extra-sezon, sa iti faci documentarea despre plecare si organizarea prelabila foarte rapid. In plus, nu te poti baza niciodata ca o oferta last minute va exista sau nu pentru destinatia care te-ar putea interesa. Este pana la urma, un fel de loterie.

2. La ce trebuie sa fii atent cand alegi un pachet turistic?

Atunci cand alegi un pachet turistic, asigura-te ca sunt toate taxele incluse: costul cazarii, taxa statiune, TVA. Daca vei calatori in Turcia sau pentru vacante in Grecia cu avionul in sistem charter, toate taxele de aeroport si transferul de la/la hotel trebuie sa fie incluse in tariful final. Asigura-te ca sunt detaliate toate informatiile si serviciile unui pachet turistic: ce este inclus in oferta, ce nu este inclus, care sunt costurile aferente serviciilor neincluse. Biletele de avion ar trebui sa fie incluse in pretul pachetului pe care il platesti. Intereseaza-te si daca destinatia ta iti cere un pasaport de vaccinare.

3. Care sunt conditiile de plata/anulare pentru oferta turistica?

Poate cel mai important aspect atunci cand alegi oferta de vacanta este legat de conditiile de plata si anulare. Oferta trebuie sa includa clar si cu date concrete toate aceste conditii.

Tine cont de faptul ca unele hoteluri pot retrage ofertele de early booking sau chiar ofertele speciale mai devreme decat scadenta initiala. Aceasta practica este mai intalnita la hotelurile din Turcia, deoarece numarul camerelor vandute pentru o anumita oferta speciala sau oferta early booking este limitat, iar odata atins maximul se poate retrage mai devreme.

4. Cum alegi un hotel pentru vacanta de vara?

Citeste ultimele review-uri despre hotelul ales si, mai ales, incepe cu cele negative. Vezi ce anume i-a nemultumit pe ceilalti, este posibil ca unele aspecte sa conteze mai putin pentru tine (de exemplu, daca un hotel este la o distanta mai mare de plaja, este posibil ca tie sa nu ti se para un inconvenient foarte mare).

Daca un hotel are o nota mai mica, descopera care sunt motivele pentru care a primit aceasta nota. De asemenea, un hotel mai scump, nu inseamna neaparat ca are si servicii mai bune. De altfel, consultantii in turism iti pot oferi cele mai bune solutii pentru vacanta de vara, astfel incat sa gasesti cel mai bun raport calitate/pret pentru vacanta ta.

Daca ai intrebari despre vacantele in Bulgaria, Grecia si Turcia de la Travel Planner, cere-le detalii agentilor de turism. Consultantii nostri iti stau la dispozitie la numarul de telefon 037-44-33-999 sau la adresa de e-mail office@travelplanner.ro.

5. Care sunt diferentele dintre hoteluri si de ce trebuie sa tii cont?

Pentru vacante incredibile, iti recomandam sa te documentezi pe acest subiect.

In general, hotelurile situate in statiunile mai aglomerate sunt mai mici ca dimensiune si au mai putine facilitati. Insa, daca un resort mai mare este situat in statiune, atunci cu siguranta va fi mai scump decat unul amplasat in afara statiunii.

De altfel, pentru a mentine un raport calitate/pret bun, majoritatea resorturilor, in special cele in sistem all inclusive, sunt situate la aproximativ 20-30 chiar si 50 km distanta fata de o statiune mai mare. Vei gasi acest tip de amplasare in Turcia si in Grecia in special.

Distanta pana la plaja este un alt criteriu important. Unele hoteluri pot fi mai apropiate fata de plaja, insa distanta se poate parcurge in linie dreapta, in alte cazuri trebuie sa cobori scari, pante sau sa ocolesti anumite zone, astfel ca distanta pana la plaja se poate mari considerabil.

Atat in Bulgaria, cat si in Grecia, unele hoteluri se pot afla la 100-200 metri distanta fata de plaja, insa pot fi amplasate pe coline sau dealuri mai inalte, distanta de parcurs fiind mult mai mare. In cazul resorturilor mari din Turcia, unele corpuri de cazare se afla si la 300-400 m distanta fata de restaurantul principal, piscinele exterioare sau plaja hotelului.

Hotelurile aflate mult mai departe de plaja pot fi foarte avantajoase din punct de vedere calitate/pret, deoarece pun la dispozitie un shuttle bus gratuit pana la plaja si servicii incluse pe plaja (beach bar, restaurant).

Family clubs vs kids friendly hotels. Unele hoteluri au facilitati multiple pentru familiile cu copii, toate serviciile fiind adaptate diferitelor categorii de copii (prescolari, scolari sau adolescenti). Alte hoteluri ofera doar o sectiune de piscina pentru copii si un loc de joaca exterior, avand doar cateva facilitati pentru cei mici. Cele mai multe family clubs sunt in Turcia, insa se gasesc si cateva variante foarte convenabile pentru vacante in Bulgaria (hotelurile din lantul HVDGrifid sau Sol Melia).

6. Ce trebuie sa stii despre cazare/gradul de ocupare in camera atunci cand iti alegi oferta de vacanta?

In general, politica hotelurilor privind copiii permite cazarea gratuita pana la varsta de 12 ani, insa sunt hoteluri care cresc varsta pana la 13-14 ani. Acestea sunt cluburile de familie, care ofera multiple facilitati pentru cei mici.

Fata de litoralul romanesc, in Bulgaria, Grecia si Turcia copiii beneficiaza de pat separat (nu dorm in acelasi pat cu parintii). Acesta poate fi un fotoliu extensibil, o canapea sau chiar un pat single (in special in resorturile din Turcia).

Unele dintre hoteluri ofera camere interconectate, insa solicita o taxa suplimentara pentru acest tip de cazare. In alte cazuri, se poate solicita la rezervarea vacantei interconectarea camerelor, insa se garanteaza doar in functie de disponibilitate. Verifica bine oferta de vacanta.

In majoritatea hotelurilor din zona de litoral, nu se garanteaza tipul de pat. Cele mai multe hoteluri au paturi de o persoana ce pot fi unite, paturile matrimoniale fiind mai putin intalnite. Acest lucru se intampla si din cauza tipului de sejur, leisure, care implica vacantele cu mai multi membri iar paturile trebuie sa fie usor mutate intre ele.

De asemenea, daca te gandesti sa calatoresti intr-un grup de mai multe familii, nu ti se garanteaza alaturarea camerelor, deoarece distributia propiu-zisa se efectueaza la receptie, in functie de disponibilitate.

Atunci cand calatoresti cu avionul si depinzi de un orar de zbor, unele dintre hoteluri ofera serviciul de early check-in sau late check-out contra cost, in functie de disponibilitate. Tine cont de acest aspect daca ajungi la ore diferite fata de cele standard. Verifica bine biletele de avion.

Unele hoteluri nu permit utilizarea minibarului pe post de frigider, iar altele ofera aceasta facilitate contra cost. Este important sa cunosti acest aspect, mai ales daca vei calatori cu copii mici pentru care este necesara pastrarea alimentelor la rece.

Majoritatea hotelurilor au aer conditionat in camera, insa unele studiouri sau hoteluri de familie mai mici din Grecia solicita o taxa suplimentara pentru utilizarea AC.

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

7. Care este cea mai buna perioada de calatorie si cand gasesti cele mai bune oferte?

Desi lunile de vara raman in topul preferintelor, tine cont ca cele mai bune oferte de vacanta le poti gasi in perioadele de extrasezon.

In general, in extrasezon tarifele pot fi cu 40-50% mai mici decat cele din sezon. Sunt oferte speciale de vacanta de care trebuie sa profiti.

De altfel, destinatii precum Turcia si Grecia se bucura de un extrasezon extins, care incepe de la sfarsit de aprilie/inceput de mai, pana la inceput de iunie, si de la jumatatea lui septembrie, pana la final de octombrie. 

In ultima perioada, luna septembrie a devenit extrem de populara si pentru Bulgaria, pentru ca locatia este mai aproape, clima este buna si, statistic, este cea mai secetoasa perioada a anului. In luna septembrie sunt cele mai bune preturi la cazare.  Ai atatea variante sa-ti alegi oferta de vacanta potrivita.

Iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Rezervarea unei vacante si lucruri importante de stiut in interactiunea cu agentia de turism

8. Ce perioade de calatorie sunt mai solicitate?

In general, sfarsitul lunii iunie si finalul lunii august sunt perioadele de vacante foarte cerute, deoarece tarifele sunt de midle-season, deci nu atat de mari ca in sezon. La finalul lunii iunie, copiii iau vacanta, iar parintii prefera o calatorie la mare, iar la final de august/inceput de septembrie, inainte de inceperea scolii, parintii isi mai duc inca o data copii la mare.

Daca esti in cautarea ofertelor speciale, intre 5 si 15 iulie exista o perioada in care pot aparea ofertele speciale, deoarece cererea este usor mai mica.

Atunci cand iti alegi oferta de vacanta, fie ca alegi un city break sau un concediu mai lung, ia in calcul toate aceste aspecte, pentru a fi sigur ca alegi varianta cea mai buna pentru tine. Gandeste-te si cati euro pe noapte esti dispus sa aloci pentru concediu si care este perioada ideala in care poti pleca. Vezi toate ofertele Travel Planner pe site si spune-ne ce alegi pentru concediu.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?