Cum recunosti o oferta all inclusive buna?

Daca te numeri printre cei nerabdatori sa plece intr-o vacanta si daca te-ai apucat de research din timp, tocmai pentru a putea studia toate ofertele bune la all inclusive, cu siguranta vei fi interesat si de informatiile de mai jos, mai ales daca ai anumite indoieli sau intrebari cu privire la viitorul tau concediu. 

Iar daca nu ai prea multa experienta in rezervarea vacantelor, insa intentionezi sa mergi alaturi de cei dragi intr-o vacanta cu regim de cazare all inclusive, mai mult ca sigur ti-ai pus macar o data intrebarea “Cum imi dau seama daca oferta all inclusive pe care vreau sa o aleg este buna?”. 

Vei gasi cateva raspunsuri in acest articol, iar la noi pe site o multime de oferte tentante la peste 200 de hoteluri all inclusive litoral Bulgaria, carora li se adauga si alte propuneri pentru Turcia sau Grecia.

De ce sa alegi cazarea in regim all inclusive? 

In mod special pentru familiile cu copii, dar si pentru seniori si pentru acei turisti care vor sa se relaxeze si sa se bucure de comoditate, vacantele all inclusive pe litoral presupun cat mai putine griji: nu vei mai avea grija meselor in oras, grija rezervarilor la restaurante, vei avea parte de o multime de servicii intr-un singur loc, programe de animatie la care poti participa daca simti nevoia, diversitate in ceea ce priveste meniul regasit in cadrul tuturor celor 3 mese principale incluse, dar si alte beneficii, in functie de oferta respectivului resort. 

Mai mult, desi in prima instanta, persoanele care nu au mai incercat acest regim de cazare au tendinta sa perceapa all inclusive-ul ca fiind un tip de vacanta scumpa, realitatea se dovedeste a fi total diferita. De ce? Prin simplul fapt ca ai toate mesele incluse (mancare si bautura), eventuale gustari intre mese, dar si alte servicii gratuite la dispozitie (de la caz la caz si in functie de oferta hotelului: acces la piscine (adulti/copii/bebelusi), sala de fitness, animatie, sezlonguri si umbrele gratuite la plaja, etc. 

Daca ai opta pentru un regim de cazare de baza (eventual cu mic dejun inclus), in mod evident, cele mai importante mese dar si o parte dintre serviciile de mai sus nu ar fi incluse, ceea ce presupune de la sine si costuri suplimentare. Iar daca vei sta sa calculezi care sunt sumele pe care va trebui sa le aloci pentru o intreaga familie, daca iesiti sa mancati in oras de minimum 2 ori pe zi, vei constata ca regimul all inclusive este cu mult, mult mai prietenos cu bugetul tau. 

Daca simti ca ai nevoie de si mai multa motivatie pentru a alege o vacanta cu cazare in regim all inclusive, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: 12 motive pentru o vacanta all inclusive. Care sunt principalele argumente pro ale acestui regim de cazare. Il vei gasi la noi pe blog, alaturi de multe alte articole care ar putea fi utile in pregatirea vacantei tale. 

Ce ar trebui sa includa o oferta all inclusive buna?

Atunci cand facem alegeri in graba sau fara sa ne pricepem prea bine, suntem mai expusi riscului de a comite greseli, iar acest lucru se poate intampla si atunci cand vine vorba de alegerea unei oferte potrivite pentru o vacanta all inclusive.

Ce este important de stiut in ceea ce priveste oferta pentru o vacanta all inclusive este ca aceasta trebuie sa provina dintr-o sursa sigura. Alege sa rezervi o vacanta dintr-un loc cu recomandari, fie ca vorbim de o agentie de turism sau de o platforma online de rezervari. 

In mod cert, un all inclusive trebuie sa includa, prin definitie, cele 3 mese principale, in general servite in stil bufet suedez, bauturile alcoolice si non alcoolice (de regula locale), programe de animatie si alte servicii si facilitati, in functie de hotel si numar de stele. 

In general, hotelurile cu all inclusive sunt de 4 si de 5 stele si se intind pe suprafete mai mari, insa pot exista si exceptii, respectiv hoteluri de 3 stele, unde serviciile pot fi mai slabe sau mesele mai putin variate. In orice caz, o vacanta all inclusive presupune aceste 3 mese incluse, alaturi de o camera cel putin decenta si curata, dotata cu televizor, aer conditionat si minibar. 

Prin urmare, daca din oferta pe care o studiezi pare sa lipseasca vreun detaliu din cele enumerate mai sus, poate ar fi bine sa te reorientezi catre altceva. 

Pe acest subiect, te mai poate interesa si articolul: Ce inseamna all inclusive si ce sa ai in vedere daca n-ai mai fost niciodata intr-o astfel de vacanta

Pretul unei oferte bune in ceea ce priveste o vacanta all inclusive ar trebui sa reflecte calitatea serviciilor de la fata locului. Si cum ai putea afla mai bine acest lucru decat consultand fotografii reale cu camerele hotelului, respectiv recenzii/comentarii reale ale turistilor care i-au calcat anterior pragul. 

Pe site-ul travelplanner.ro, fiecare hotel are disponibila o galerie foto, o lista cu informatii detaliate despre unitatea de cazare, dar si recenzii/impresii reale primite din partea clientilor agentiei. 

Iti mai poti da seama daca o oferta la all inclusive este buna si daca aceasta contine informatii cu privire la ce anume este inclus sau nu in pretul final. 

In ceea ce priveste rezervarile pe care le poti face direct pe travelplanner.ro, vei observa ca in fiecare pagina de hotel, exista o sectiune care detaliaza ce anume include oferta hotelului respectiv, dar si care sunt serviciile contra cost de care mai poti beneficia cat te vei afla la cazare. 

Oferta pe care o vei alege pentru vacanta ta ideala ar trebui sa contina totodata si detalii foarte clare despre tipul camerelor, despre orientarea acestora (vedere frontala catre mare, vedere laterala catre mare, vedere la parc, etc.) despre dotarile hotelului (internet, parcare, telefon) dar si despre accesul la restaurantele din hotel si alte activitati pe care le ai la dispozitie (programe de animatie, piscina, sauna, sala de fitness, etc). 

Nu in ultimul rand, o oferta buna iti va pune la dispozitie si conditii flexibile si superflexibile in ceea ce priveste reprogramarea sau anularea gratuita in anumite situatii, asadar nu uita sa arunci un ochi si asupra acestor detalii!

Cum e mai bine sa rezervi o vacanta all inclusive?

Intai de toate, cel mai indicat este sa apelezi la o agentie de turism. Nu poti sti niciodata unde se afla ceea ce se potriveste la fix nevoilor si asteptarilor tale decat daca…apelezi la o agentie de turism cu experienta in domeniu si mai ales specializata pe vacantele all inclusive. 

Un agent de turism va sti care este cel mai potrivit hotel pentru tine, caci face asta de mult timp, cunoaste feedback-ul altor clienti, stie exact care sunt serviciile oferite de respectiva unitate de cazare, prin urmare, cea mai safe si recomandata modalitate prin care ai putea face o rezervare la all inclusive este printr-o agentie de turism. 

Avantajul unei agentii de turism specializate pe astfel de vacante va fi si acela ca e posibil sa aiba preturi mai bune decat daca ai rezerva cazarea prin alte platforme online de rezervari. 

Travel Planner este o agentie de turism cu peste 14 ani de experienta, specializata pe vacantele in Bulgaria, Grecia si Turcia, cu peste 200 de hoteluri all inclusive in oferta actuala numai pentru litoralul bulgaresc si cu peste 21000 de recenzii reale din partea clientilor. 

Pentru a alege un pachet potrivit pentru tine si pentru cei dragi alaturi de care urmeaza sa calatoresti, e important sa nu grabesti procesul de selectie si sa studiezi cu atentie mai multe oferte, respectiv mai multe hoteluri, poate mai multe statiuni. 

Te poti apuca de planificarea vacantei tale cu luni bune inainte, mai ales ca in acest mod poti profita si de diferite oferte precum cele din perioadele early booking – in care ai sanse sa beneficiezi de reduceri importante. 

Daca mergi in vacanta la all inclusive cu copiii 

Vacantele all inclusive sunt preferatele familiilor cu copii si asta pentru ca vin la pachet cu mult mai mult confort pentru parinti, dar si distractie pentru cei mici. Sa fim seriosi, o vacanta alaturi de cei mici poate deveni solicitanta, mai ales daca nu ai la indemana o serie de facilitati si servicii, aspect ce va reduce intr-un mod considerabil posibilitatea de relaxare a parintilor. 

Prin urmare, daca intentionezi sa pleci la all inclusive cu micutii tai, e bine sa alegi un hotel intr-o statiune potrivita, caci e posibil ca o statiune prea animata sau cu o viata de noapte activa sa nu fie ceea ce cauti. 

Animatia de la hotel este un alt aspect care e posibil sa te intereseze – mai ales daca vrei sa petreci mult timp alaturi de cel mic in resort. Daca exista programe de animatie pe grupe de varsta, piscina incalzita pentru copii, piscina incalzita pentru bebelusi – toate aceste elemente pot completa o vacanta reusita alaturi de cei mici. Nu uita nici de camera potrivita familiei tale. 

O oferta all inclusive buna pentru o familie cu copii implica asadar un hotel recomandat familiilor, aflat intr-o statiune potrivita acestui tip de vacanta si care sa aiba o serie de facilitati centrate pe nevoiele clientilor care-i calca pragul. Unele dintre aceste hoteluri au chiar si gradinita, iar in ceea ce priveste locurile de joaca pentru copii si animatia dedicata celor mici, acestea nu trebuie sa lipseasca. 

La ce sa mai fii atent inainte sa rezervi o vacanta all inclusive 

Indiferent care este modalitatea prin care alegi sa-ti rezervi vacanta la all inclusive, iti reamintim o serie de aspecte la care este bine sa fii atent inainte sa achiti pachetul, caci multe dintre acestea pot reprezenta factori decizionali in ceea ce priveste reusita experientei tale.

Mai ales daca ai copii mici, dar si daca esti senior sau ai certitudinea ca vei vrea sa petreci majoritatea timpului in resortul respectiv – ia in considerare ca acesta chiar trebuie sa fie conform asteptarilor tale. 

In acest sens, te sfatuim din nou sa citesti foarte atent descrierea hotelului, dar si sa vezi daca pozitionarea cladirii (pe plaja, la 1 km de plaja, in varful unei coline) este ce-ti trebuie. Desi sunt detalii pentru care poate nu ai fi tentat sa acorzi atentie in prima instanta, acestea pot face diferenta intre o vacanta reusita si o experienta mai putin ok.

Daca stii ca ai nevoie de un anumit meniu – meniu potrivit pentru bebelusi, meniu pentru persoane cu diferite intolerante alimentare, meniu pentru diabetici – intereseaza-te din start daca in oferta hotelului tau se regaseste si asa ceva. In general, resorturile cu servicii superioare au organizate in restaurante si astfel de sectiuni, insa e important sa stii acest aspect inainte sa faci rezervarea, mai ales daca stii ca vei petrece mult timp in resort. 

Locul in care mergi este potrivit stilului tau – hotelul tau all inclusive se afla intr-o statiune puternic animata sau una foarte linistita? Cauti o viata de noapte activa sau cat mai multa liniste? Nu uita sa-ti raspunzi si la aceste intrebari inainte sa rezervi hotelul. 

Hotelul este apropiat de centrul statiunii, de zona de promenada, sau se afla intr-o zona mai izolata? Ai vrea sa fii mai aproape de centru sau iti convine sa fii intr-o zona mai bogata in vegetatie si mai putin aglomerata? O alta intrebare la care merita sa-ti dai raspuns inainte de a achizitiona oferta respective. 

Plaja hotelului tau – este departe, este privata, este amenajata? Intrarea in apa este lina sau abrupta? Poate fi o plaja potrivita pentru o vacanta alaturi de copii, daca te numeri printre cei care isi organizeaza urmatorul concediu cu micutii? Te sfatuim sa nu uiti sa citesti informatii si despre acest aspect. 

Te-ar putea interesa si: Rezervarea unei vacante si lucruri importante de stiut in interactiunea cu agentia de turism

Mai este important de stiut si ca regimul de cazare all inclusive poate cunoaste anumite variatii, de care e bine sa tii cont atunci cand alegi oferta potrivita pentru tine. Exista all inclusive light (care in general nu are bauturi si gustari intre mese), ultra all inclusive (in cadrul caruia te vei putea bucura de unele bauturi de import sau de alte servicii suplimentare) sau ultra all inclusive (denumire care in general indica o calitate superioara a serviciilor, in special in zona de mancaruri si bauturi). 

Cu toate acestea, e bine de luat in considerare si ca in ultima vreme o parte dintre aceste denumiri au si rol de instrument de marketing, astfel incat hotelierii sa creeze oportunitatea de a evidentia ceva mai deosebit. Le vei gasi cu precadere la resorturile din Turcia, unde exista denumiri precum ultra, mega, premium, diamond all inclusive. 

In loc de concluzie

O vacanta la all inclusive are toate sansele sa se transforme intr-o experienta 100% reusita, relaxanta si de neuitat, daca este aleasa asa cum trebuie si tinand cont de cateva aspecte esentiale. Speram ca informatiile din acest articol ti-au fost utile si ca-ti vei aduce aminte de ele atunci cand vei face rezervarea pentru vacanta ta all inclusive. 

Totodata, iti reamintim ca te asteptam pe site cu unele dintre cele mai bune oferte de vacante all inclusive, cu accent pe statiunile litoralului bulgaresc, respectiv cu peste 200 de hoteluri din care sa-l poti selecta pe cel potrivit asteptarilor tale!

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?