Ce asteptari sa ai de la agentia de turism intr-o perioada aglomerata

Intr-o perioada de varf a concediilor, respectiv in lunile iulie si august, cand aproape toata lumea vrea sa plece undeva la mare, cererea pentru ofertele de vacante si respectiv fluxul de achizitionare a pachetelor turistice creste intr-un mod exponential.   

Situatia pandemiei ne-a tinut intr-o oarecare maniera departe de concediile pe care ni le-am fi dorit, ceea ce reprezinta un motiv in plus pentru care oamenii vor fi tentati sa plece in numar cat mai mare in vacante, in special in sezonul cald. Prin urmare, agentiile de turism vor resimti aceasta cerere ridicata si vor incerca sa raspunda tuturor solicitarilor primite. 

Din acest punct de vedere, noi, cei de la Travel Planner, ne-am gandit sa impartasim o serie de situatii cu care ne-am confruntat in ultimii 14 ani de activitate, si in mod particular in anul 2021, astfel incat experienta ta cu o agentie de turism intr-o perioada aglomerata sa fie una cat se poate de placuta. 

Care sunt, asadar, situatiile cu care te-ai putea intalni atunci cand iti rezervi vacanta printr-o agentie de turism in varf de sezon si ce poti face pentru a le gestiona mai bine? 

E posibil sa nu ti se raspunda la telefon din prima

In perioadele foarte aglomerate, agentii de turism raspund in mod continuu la apelurile si solicitarile clientilor, astfel incat e posibil ca mai multe telefoane sa fie ocupate simultan. Mai ales in cazul unui apel pe telefonul fix, e posibil sa nu fii sunat inapoi, caci in agentie nu va figura numarul de telefon de pe care ai sunat. 

De aceea, cea mai buna modalitate prin care poti lua legatura cu un agent de turism si prin care poti cere o oferta este sa completezi formularul de contact pe care-l vei regasi pe site. Un agent iti va raspunde cat de repede posibil. 

P.S: Pe site-ul travelplanner.ro poti face si o rezervare directa intr-un mod rapid (selectand hotelul favorit si trecand printr-o serie de pasi extrem de simpli) urmand ca ulterior sa fii contactat de un agent pentru confirmarea acesteia. 

Sunt sanse ca solicitarile tale sa fie confirmate cu o mica intarziere

Tot in perioadele aglomerate, din cauza numarului foarte mare de solicitari, exista posibilitatea ca raspunsul pentru confirmarea rezervarii tale sa intarzie putin. 

In mod normal, agentii reusesc sa trimita confirmarea unei rezervari in doar cateva ore de la plasarea acesteia pe site.

Cu toate acestea, daca este varf de sezon, iar solicitarile sunt extrem de numeroase, poti primi confirmarea si a doua zi. Ia in considerare faptul ca nicio solicitare nu ramane neprocesata. Agentii de turism fac tot posibilul pentru a raspunde tuturor cererilor in ordinea primirii si prioritatii acestora. 

Unii clienti vin in agentie, crezand ca vor solutiona cererile mai rapid in acest mod 

Desi inca suntem tentati sa credem ca lucrurile se rezolva mai prompt atunci cand suntem la fata locului, in ceea ce priveste o agentie de turism aflata in varf de sezon, prezenta fizica a clientilor in birourile agentiei n-ar putea fi neaparat si cea mai buna solutie. Nici pentru agentie, nici pentru client. 

De ce? Pentru ca agentii de turism sunt solicitati intr-un mod continuu, iar prezenta mai multor clienti in agentie ar putea ingreuna procesul rezervarilor. Mai mult, este bine ca datele necesare pentru a face o rezervare sa nu fie preluate telefonic sau in agentie, ci doar pe mail, pentru a evita posibilele neconcordante sau greseli. 

Totodata, este mai mult decat recomandat ca termenii si conditiile de rezervare, date pe care le vei regasi in contract, sa fie citite, intelese si acceptate, iar agitatia din agentie e posibil sa nu fie de partea ta in aceasta situatie. 

E bine sa iei in considerare si faptul ca, in multe dintre cazuri, a procesa o rezervare presupune si un raspuns din partea respectivei unitati de cazare, ceea ce inseamna ca intreg procesul poate dura putin mai mult decat esti dispus sa astepti fizic, in agentie. 

Preturile de pe site vor fi intotodeauna aceleasi cu cele pe care le vei regasi in agentie. 

De aceea, pentru o experienta mai buna, Travel Planner recomanda clientilor sai sa se indrepte catre rezervarile efectuate pe site. 

Pe acelasi subiect, iti recomandam si articolul: Rezervarea unei vacante si lucruri importante de stiut in interactiunea cu agentia de turism

Alte lucruri de care sa tii cont atunci cand vrei sa faci o rezervare intr-o perioada aglomerata 

Asigura-te ca ai citit cu atentie informatiile de pe site. In ceea ce priveste site-ul travelplanner.ro, acesta este actualizat constant si contine atat un motor de rezervare cat se poate de simplu, cat si raspunsuri la cele mai des intalnite intrebari sau situatii cu care te-ai putea confrunta. Le poti gasi pe toate aici

Daca nu ai o situatie urgenta (te afli la fata locului in vacanta si ai nevoie de interventia agentiei, vrei sa programezi o plecare foarte din scurt, vrei sa faci modificari din scurt asupra unei rezervari cu plecare imediata), trimite solicitarile tale pe mail. Un agent iti va raspunde cat de curand. 

Nu in ultimul rand, daca nu esti genul de turist care sa-si rezerve vacanta pe ultima suta de metri sau daca vrei sa eviti toate aceste mici poteniale inconveniente, poti profita de perioadele de early booking, cand rezervarile sunt mai putine, iar preturile mai convenabile. Ia in considerare si ca agentiile de turism pregatesc din ce in ce mai multe oferte cu conditii de anulare flexibile. 

In loc de concluzie

Travel Planner este o agentie de turism specializata pe vacantele in Bulgaria, Grecia si Turcia, cu peste 14 ani de experienta in domeniu si cu peste 150.000 de clienti in portofoliu. 

Pe site-ul nostru vei regasi peste 21000 de impresii reale ale clientilor care au ales sa-si lase planificarea vacantelor in mainile noastre si cu un procent de 97% al acestora care ne recomanda. 

In acest sens, ne bucuram ca eforturile si masurile luate de noi din punct de vedere al eficientizarii procesului de rezervare au dat rezultate bune, au generat recenzii bune si nu ne ferim sa spunem ca ne-ar placea sa crestem si mai mult eficienta acestora cu ajutorul turistilor, cautand un parteneriat de incredere si intelegere reciproca. 

Te asteptam pe site cu oferte tentante pentru Bulgaria, Grecia si Turcia si o multime de variante de hoteluri din care sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine!

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?