Vizita la Matemwe Beach Zanzibar, o oaza de relaxare incojurata de peisaje superbe

Zanzibar nu duce lipsa de plaje pentru toate preferintele, atat locuri vibrante, animate si cu o multime de facilitati la indemana, cat si locuri mai retrase, unde natura are aproape singurul cuvant de spus. Matemwe Beach face parte din randul celor din urma, asadar, daca tot ce vrei de la vacanta ta in Zanzibar este sa te bucuri de imprejurimi cat se poate de frumoase, in toata linistea de care ai nevoie, aceasta plaja trebuie inclusa pe lista opririlor tale. 

Spre deosebire de alte plaje din Zanzibar, precum Nungwi, la Matemwe vei gasi oameni mai putini, indiferent de perioada in care mergi, fiind descrisa drept unul dintre cele mai bune locuri in care poti sa mergi pentru a te deconecta de la tot si a te bucura de ce te inconjoara si de cei pe care-i ai alaturi.

Localizare Matemwe Beach si cum ajungi aici 

Aceasta plaja apartine de satul cu acelasi nume, localizat pe coasta de nord-est a insulei mari Zanzibar, intre asezarile Kilimajuu si Kigomani. 

Din Stone Town, centrul istoric al Zanzibarului, si pana la Matemwe Beach ar trebui sa faci, cu masina, in jur de o ora. Drumul cel mai scurt intre cele doua are 43 de kilometri. 

Daca pleci din Nungwi vei face pana aici aproximativ 35 de minute, pentru ca vorbim despre o distanta mai scurta, de doar 26 kilometri. 

Satele Paje, Bwejuu si Jambiani, sunt ceva mai indepartate, ceea ce inseamna ca ar trebui sa iei in calcul o distanta de 75-80 kilometri daca se intampla sa fii cazat in aceasta zona si sa vrei sa ajungi la Matemwe. 

Poti ajunge in Matemwe cu un taxi, cu dala dala sau prin intermediul unei excursii organizate. Daca vrei varianta cea mai prietenoasa cu bugetul, aceea va fi transportul cu dala dala, insa asteapta-te sa nu fie tocmai confortabil. In situatia in care pleci din Stone Town ar trebui sa mergi la statia de la Darajani market, unde te vei urca in dala dala nr. 118. Te sfatuim totusi sa intrebi la fata locului daca te-ai urcat in minibusul potrivit. 

Daca alegi varianta cu taxi, e bine sa cazi de acord asupra pretului inainte sa pornesti la drum. 

Una dintre cele mai confortabile modalitati prin care poti vedea aceasta plaja ar fi totusi sa aranjezi un tur privat, la unul dintre operatorii locali. Sigur ca pretul va fi unul mai ridicat, insa vei avea posibilitatea sa te plimbi la mai multe atractii din zona in aceeasi zi, ceea ce din start reprezinta un avantaj. 

Cum arata Matemwe Beach si ce poti sa faci la aceasta plaja 

Plaja Matemwe este cea mai lunga din Zanzibar si desi este afectata de fenomenul flux-reflux destul de serios, peisajul este cat se poate de frumos. Apa are nuanta specifica Zanzibarului – cea de albastru turcoaz in degrade, nisipul are o culoare aproape alba si este extrem de fin, iar zona din spate este brazdata de palmieri inalti. 

Mai mult, Matemwe Beach are avantajul de a se numara printre putinele plaje in care sansele sa fii asaltat de vanzatori ambulanti sunt destul de mici, asadar, la capitolul liniste si relaxare – poate fi considerata una dintre castigatoare 🙂 

Locul este unul bun pentru snorkeling pe timp de flux (poti observa aici snapperi, pesti-trompeta, treval urias) si indiferent de perioada zilei in care alegi sa vii, nu uita sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa, caci talpile tale vor fi ferite astfel de intalnirea cu mici fragmente de corali si alte vietuitoare marine. 

Nu sunt multe zone organizate pe aceasta plaja, asadar, te vei aseza la liber, insa exista cateva unitati de cazare, unele chiar pretentioase, in partea din spate a plajei. Ia cu tine totusi crema cu factor de protectie ridicat, un tricou si o sapca, pentru ca e posibil sa fii tentat sa te plimbi prin soare destul de mult odata ajuns pe aceasta plaja care pare interminabila. 

In apropiere se afla si satul linistit care poarta acelasi nume, iar nu de putine ori se intampla sa poti observa si barcile localnicilor, ancorate la mal.

Unii turisti au semnalat si prezenta algelor la mal in anumite perioade, insa peisajul care te asteapta aici ramane la fel de incantator, mai ales ca poti observa si felul in care acestea sunt culese.

Ce mai poti sa faci in zona Matemwe Beach 

Satul Matemwe este in principal vizitat de catre turisti pentru plaja sa deosebit de frumoasa, insa daca ajungi aici prin intermediul unui tur organizat, poti discuta cu operatorul tau sa includeti si alte atractii in experienta ta de o zi. Astfel, daca ai transportul asigurat si, mai mult, un ghid care sa-ti explice tot ce vezi, poti da si o tura prin zona de sat, poti merge la snorkeling cu barca sau sa inoti pe langa delfini. 

Apropo, daca se intampla sa fii cazat chiar in aceasta zona, stai linistit, exista mai multe variante de operatori excursii, dar si centre de diving in apropiere, catre care sa te indrepti usor. Vei gasi probabil si la receptia hotelului tau informatii si directii catre organizatorii de tururi.

Daca pornesti catre nord, la un drum de circa 35 minute cu un taxi vei ajunge in Nungwi, unde optiunile in materie de divertisment sunt cu mult mai numeroase. 

Sigur, asta in cazul in care simti nevoia de mai multa animatie, caci Nungwi si a sa plaja se numara printre cele mai populare si animate locuri din intreaga insula. 

Insula Mnemba se afla destul de aproape de plaja Matemwe, fiind un loc cunoscut pentru frumusetea recifului de corali din imprejurimi. Sunt organizate frecvent tururi pentru snorkeling in zona recifului de la Mnemba, insa pe insula se pare ca au acces doar cei cazati in cadrul resortului de lux de aici. 

Barcile spre Mnemba se iau din portul Muyuni, aflat la o distanta de 8 kilometri de Matemwe, insa nu uita sa intrebi toate detaliile experientei inainte sa platesti excursia, care poate include de altfel si masa de pranz. 

In loc de concluzie

Matemwe Beach este un loc potrivit pentru tine daca vrei sa stai cat mai ferit de aglomeratie si de galagie, un loc in care te poti conecta cu natura si poti sa explorezi in voie pe timp de reflux tot ce scoate oceanul la suprafata. Daca ai fost deja pe aceasta plaja sau ai in plan sa o vizitezi in viitorul apropiat, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?