Cea mai apropiată insulă din Grecia de România – Thassos

Postat de

Te numeri printre cei care ar da orice sa se bucure de minunatele plaje ale Greciei in sezonul cald care urmeaza, insa ai prefera ca drumul pana la destinatie sa fie unul scurt si sa nu implice si alte nopti de cazare pe traseu? Daca n-ai apucat sa-ti faci planuri, insa iti doresti sa incerci si altceva in afara de Marea Neagra, cu conditia sa fie aproape de casa, nu e cazul sa te dai batut. 

Apele albastre din Grecia nu sunt asa de indepartate precum ai crede. Cea mai apropiata insula greceasca de Romania este Thassos, supranumita, nu degeaba, Insula de Smarald, si este una din cele mai populare destinatii grecesti alaturi de Halkidiki. 

Daca esti tentat sa-ti planifici urmatoarea vacanta in cea mai apropiata insula greceasca de Bucuresti, nu uita ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte cazare Thassos, cu o multime de variante din care sa poti selecta ce corespunde cerintelor tale. Nu ignora nici ofertele last minute: poti prinde o super-vacanta la un mini-pret.

Cat dureaza drumul cu masina pana in cea mai apropiata insula greceasca de Romania? 

Vei parcurge aproximativ noua ore pe drum, distanta intre Bucuresti si capitala sa, Limenas, fiind de 600km. Daca mergi cu familia si totusi simti nevoia de odihna pe traseu, poti imparti drumul in doua, ocazie cu care iti recomandam sa te odihnesti putin si in Veliko Tarnovo, un orasel pitoresc al vecinilor bulgari. Iti spunem doar ca face parte din patrimoniul UNESCO. Asadar, daca vrei sa lasi odihna pentru plajele din Thassos, ii poti aloca o zi pentru a-i explora toate atractiile. 

Daca pleci spre exemplu din Bucuresti catre Thassos, la primele ore ale diminetii (05.00-06.00), si vrei sa faci drumul dintr-o singura bucata, ai destul de multe sanse ca dupamasa sa poti prinde apusul pe o plaja din Thassos. Desigur, aici intervine si o chestiune de noroc in ceea ce priveste traficul din punctele de trecere frontiera. 

Cel mai des folosit traseu de catre turistii romani care se indreapta cu masina catre Thassos este cel cu iesire din tara pe la Giurgiu-Ruse, traversand Bulgaria mai apoi in directia Veliko Tarnovo – Tulovo – Stara Zagora – Dimitrovgrad – Haskovo – Kardjali – Makaza (BG) – Nimfea (GR). Dupa ce ai trecut la greci, vei merge in directia  Komotini, urmand ca la Keramoti sa iei feribotul pentru Thassos. 

Nu uita ca mai exista si un alt punct de trecere cu feribotul catre Thassos (pe la Kavala), dar si ca in plin sezon e bine sa-ti faci rezervare la biletele de feribot, pentru ca fluxul de turisti este unul mare.

Vrei sa afli mai multe despre drumul pana in aceasta destinatie? Iti recomandam sa citesti si articolul: Drumul spre Thassos. Distanta Bucuresti Thassos si cel mai scurt drum pana in aceasta insula greceasca

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Ce e bine sa stii despre cea mai apropiata insula greceasca de Romania 

Thassos se afla in golful Kavala, in nordul Marii Egee si are o circumferinta de aproximativ 100 km, tarmul fiind fidel urmarit de o sosea care inconjoara insula. Iti recomandam cu drag sa dai o tura: drumul e un obiectiv turistic in sine. Fiind o insula muntoasa si impadurita, vei vedea adesea valurile de la inaltime, printre conifere si/ sau maslini, care cresc de-a lungul litoralului. 

Poti sa faci drumul acesta si cu autobuzele de pe insula:  transportul costa cativa euro, iar autobuzele opresc si in unele orasele si sate din insula, deci poti vizita si alte locuri decat cel in care te-ai cazat. Apropo de cazare in Thassos, gasesti hoteluri si pensiuni, de la o stea pana la cinci stele, in mai toate localitatile de pe tarm. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Unde ne cazam in Thassos. Ce statiune sa alegi in functie de profilul vacantei tale

Cea mai apropiata statiune din Thassos de Romania este capitala Limenas, care e si cea mai animata. Aici vei gasi foarte multe restaurante, baruri, dar si optiuni multiple in ceea ce priveste shopping-ul. 

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre Limenas, iti recomandam sa citesti la noi pe blog si articolul: Vacanta in Limenas, capitala insulei Thassos. Ce trebuie sa stii despre acest oras si care sunt principalele obiective turistice de aici

Thassos, insula in care vei gasi plaje pentru toate gusturile

Cea mai apropiata insula greceasca de Romania isi bucura vizitatorii cu plaje stancoase in est si vest, dar si cu plaje nisipoase in nord si sud. 

Dintre ele, cele mai frumoase sunt Golden Beach, aflata in localitatea cu acelasi nume, plaja Metalia, Aliki, Paradise, insa lista poate continua lejer cu cel putin inca 10 propuneri. 

Golden Beach e renumita pentru nisipul fin si pentru apa clara si prietenoasa cu inotatorii, motive pentru care a si obtinut Steagul Albastru. Ai la dispozitie sezlonguri si umbrele contra-cost, iar in vecinatate sunt minunatele taverne grecesti care imbie turistii cu preparate traditionale. 

Gasesti la noi pe blog un articol dedicat exclusiv acestei plaje: Golden Beach Thassos. Ce trebuie sa stii despre cea mai populara plaja din insula Thassos

Plaja Metalia isi trage numele de la culoarea pamantului din jurul sau, care a devenit rosiatic din cauza unei vechi fabrici de fier aflata pe vremuri in zona. Plaja se afla langa localitatea Limenaria, iar in imediata apropiere este un sat unde vei gasi si alte atractii inedite: ateliere de prelucrare a fierului, o mina de fier si expozitii de obiecte de arta din acelasi material. Metalia este cu nisip si pietris, iar apa este de cele mai multe ori limpede. E o plaja amenajata, asa ca te poti intinde si pe sezlong sub umbrela cu un frape in mana. 

HINT: Te-ar putea interesa si detalii referitoare la conditiile meteo din aceasta insula: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Plaja Aliki este printre cele mai spectaculoase de pe insula, aflandu-se in apropierea unei cariere de marmura alba, care imprumuta culoarea si nisipului fin care-ti va rasfata simturile. E compusa din doua plaje: una mai animata, alta mai linistita, deci ai de unde alege. Sigur ca si aici ai tot ce iti trebuie la plaja; grecii au experienta in turism si se gandesc la toate pentru ca tu sa te simti bine si sa revii cu drag. 

Poti gasi mai multe informatii despre Aliki in articolul: Despre Aliki Beach Thassos, locul in care gasesti doua plaje total diferite, separate de o fasie de pamant, iar daca vrei sa te pregatesti cu detalii despre majoritatea plajelor din aceasta insula, iti recomandam sa arunci o privire pe articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Ce mai poti vedea in Thassos, in afara de plaje 

Daca te parjoleste soarele sau doar vrei sa schimbi aerul, du-te spre interiorul insulei, in munti. Te indrumam spre satul Potamia aflat la poalele Muntelui Ipsarion, care e incununat de cel mai inalt varf al insulei, cu o altitudine de 1.208 metri. Satul este unul traditional si liniștit, numai bun sa iti auzi gandurile si sa iti incarci plamanii cu aer racoros. 

Daca iti arde si de vizitat si cutreierat, poti vedea Amfiteatrul Antic si Agora (piata veche) din Limenas, dar si cateva dintre cele peste 60 de capele și manastiri de pe insula. Un loc cu o priveliste superba in Limenas poate fi Karnagio Thassos, un beach bar potrivit pentru o cina romatica, dar si pentru plaja pe timp de zi.

Desigur, din lista cu locuri de bifat in Thassos nu lipseste nici Giola, frumoasa piscina naturala care ascunde o multime de legende in spate. Tine cont totusi ca nu e un loc prea safe daca te afli alaturi de copii mici. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Top taverne Thassos. Care sunt cele mai renumite restaurante de pe insula

giola thassos

Vei gasi mai multe informatii despre obiectivele insulei in articolul: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

Concluzionand, speram ca ti-am deschis apetitul pentru vacanta si ca ai citit articolul despre cea mai apropiata insula greceasca de Romania impachetand deja. Daca nu te-am convins cu aceasta locatie si simti nevoia sa-ti mai calculezi optiunile, poti vedea la noi pe site oferte din numeroase alte destinatii din Grecia, astfel incat sa te ajute sa selectezi exact ce ti se potriveste mai bine!

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?