Cea mai apropiată insulă din Grecia de România – Thassos

Postat de

E acea perioadă a anului când facebookul și instagramul gem de poze cu plaje, cu ape clare, cu iz de voie bună și de vacanță.

Dacă n-ai apucat să-ți faci planuri și ți s-a cam urât de Marea Neagră, nu e cazul să te panichezi. Apele albastre din Grecia nu sunt așa îndepărtate precum ai crede. Cea mai apropiata insula de România este Thassos, supranumită, nu degeaba, Insula de Smarald si este una din cele mai populare destinatii grecesti alaturi din Halkidiki.

Vei parcurge aproximativ nouă ore pe drum, distanța între București și capitala sa, Limenas, fiind de 600km. Dacă mergi cu familia, poți împărți drumul în două, ocazie cu care îți recomandăm să te odihnești puțin și în Veliko Tarnovo, un orășel pitoresc al vecinilor bulgari. Îți spunem doar că face parte din patrimoniul UNESCO.

Înainte să te pui pe drum, aruncă un ochi pe ofertele noastre de cazare în Thassos – sunt de neratat. Nu ignora nici ofertele last minute: poți prinde o super-vacanță la un mini-preț.

Iată ce e bine să știi despre destinația ta de vacanță.

Thassos se află în golful Kavala, in nordul Mării Egee și are circumferință de aproximativ 100 km, țărmul fiind fidel urmărit de o șosea ce înconjoară insula. Îți recomandăm cu drag să dai o tură: drumul e un obiectiv turistic în sine. Fiind o insulă muntoasă și împădurită, vei vedea adesea valurile de la înățime, printre conifere și/ sau măslini, care cresc de-a lungul litoralului.

Thassos, cea mai apropiată insulă din Grecia de România

Poți să faci drumul acesta și cu autobuzele de pe insulă: costa câțiva euro și opresc și în unele orășele și sate din insulă, deci poți vizita și alte locuri decât cel în care te-ai cazat.

Apropos de cazare, găsești hoteluri și pensiuni, de la o stea pana la cinci stele, în mai toate localitățile de pe țărm. Cea mai apropiată stațiune de România este capitala Limenas, care e și cea mai animată.

Plajele insulei sunt stâncoase în est și vest și nisipoase in nord si sud. Dintre ele, cele mai frumoase sunt Golden Beach, aflată în localitatea cu același nume, plaja Metalia și Aliki.

Golden Beach e renumită pentru nisipul fin si pentru apa clară și prietenoasă cu înotătorii, motive pentru care a și obținut Steagul Albastru. Ai la dispoziție șezlonguri și umbrele contra-cost, iar în vecinătate sunt minunatele taverne grecești care îmbie turiștii cu preparate tradiționale.

Metalia își trage numele de la culoarea pământului din jurul său, care a devenit roșiatic din cauza unei vechi fabrici de fier aflata pe vremuri în zonă. Plaja se află lângă localitatea Limenaria, iar în imediata apropiere este un sat unde vei găsi și alte atracții inedite: ateliere de prelucrare a fierului, o mină de fier și expoziții de obiecte de artă din același material.

Plaja e cu nisip și pietris, iar apa este clară. E o plaja amenajată, așa că te poți întinde și pe șezlong sub umbrelă cu un frape în mână.

Plaja Aliki este cea mai spectaculoasă de pe insulă, aflându-se în apropierea unei cariere de marmură albă, care împrumută culoarea și nisipului fin care-ți va răsfăța simțurile. E compusă din două plaje: una mai animată, alta mai liniștită, deci ai de-ales. Sigur că și aici ai tot ce îți trebuie la plajă; grecii au experiență în turism și se gândesc la toate pentru ca tu sa te simți de vis și să revii cu drag iar și iar.

Dacă te pârjolește soarele sau doar vrei să schimbi aerul, du-te spre interiorul insulei, în munți. Te îndrumăm spre satul Potamia aflat la poalele Muntelui Ipsarion, care e încununat de cel mai înalt varf al insulei, cu o altitudine de 1.208 m. Satul este unul tradițional și liniștit, numai bun să îți auzi gândurile și să îți încarci plamânii cu aer răcoros.

Dacă îți arde și de vizitat și cutreierat, poți vizita Amfiteatrul Antic și Agora (piața veche) din Limenas, dar și câteva dintre cele peste 60 de capele și mănăstiri de pe insulă.

Sperăm că ți-am deschis apetitul și că ai citit articolul împachetând deja. Daca nu te-am convins vezi aici alte insule in Grecia sau alte destinatii de vacanta in Grecia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>
Rezerva mai usor
Autentifica-te in aplicatia Travel Planner pentru a rezerva mai repede si pentru a primi pentru cele mai bune oferte.
Login cu Facebook Login cu Google
sau
Continuand, inseamna ca este de acord cu Termenii si Conditiile