Unde ne cazam in Thassos. Ce statiune sa alegi in functie de profilul vacantei tale

Insula Thassos este una dintre destinatiile apropiate de casa preferate de catre romani, din motive relativ evidente: distanta rezonabila fata de Romania, atractiile insulei (plaje frumoase si multe locuri de vizitat), mancare foarte buna, dar si o paleta larga de unitati de cazare, pentru toate preferintele si buzunarele. 

Mai mult, insula de smarald a Greciei mai are si avantajul de a fi potrivita tuturor categoriilor de turisti: familiilor cu copii, celor exploratori care vor sa viziteze, tinerilor petrecareri sau seniorilor care cauta liniste si relaxare – in Thassos se vor gasi mereu variante de locuri potrivite pentru fiecare tip de turist in parte. 

Cu toate acestea, e bine ca inainte sa-ti rezervi cazarea, sa te pui totusi la curent cu zonele care ti s-ar potrivi cel mai bine, pentru este limpede ca o statiune destinata in mod special petrecaretilor nu ar fi cea mai inteleapta alegere daca tot ce vrei de la aceasta vacanta este sa te relaxezi. 

Descopera in cele ce urmeaza unde anume te poti caza in aceasta destinatie in functie de profilul vacantei tale, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu propuneri de hoteluri din toate colturile insulei!

Statiuni si zone in Thassos potrivite pentru familiile cu copii 

In general, familiile care merg cu copiii la mare cauta intai de toate o unitate de cazare care sa le ofere cat mai mult confort si/sau facilitati la indemana. In acest sens, acestia se orienteaza fie catre studio-uri sau apartamente cu chicineta inclusa, in regim de cazare self catering, fie catre o varianta de hotel/resort cu regim demipensiune sau chiar all inclusive. Acestea din urma nu sunt foarte dese in Thassos, insa e bine sa stii de la inceput ca ele exista. 

Thassos Grand Resort

Hoteluri precum Royal Paradise Beach Resort Spa, Thassos Grand Resort, Astir Notos Hotel, Blue Dream Palace Hotel, Notos Deluxe Suites, A for Art Hotel, The Dome Luxury Hotel, Makryammos Bungalows, Zoe Hotel sau Hotel Alexandra Beach Spa Resort se numara printre unitatile de cazare cu astfel de servicii si in general, majoritatea acestor hoteluri sunt amplasate chiar la malul marii si pe domenii destul de generoase. 

Astfel de unitati de cazare pot reprezenta un plus de comoditate si pentru seniori, in cazul in care-si doresc o vacanta usor mai statica, in care sa aiba la indemana mai multe facilitati si servicii. 

Royal Paradise Beach Resort Spa

Al doilea criteriu dupa care se ghideaza parintii atunci cand mergi alaturi de cei mici la mare este reprezentat de plajele bine organizate, cu facilitati la indemana si cu o intrare lina in apa. 

In Thassos, plaje bune pentru o vacanta cu copiii pot fi: Plaja Makryammos din apropiere de Limenas (tot aici se afla si resortul Makryammos Bungalows de 4 stele), plaja Golden Beach, care se intinde pe circa 2 kilometri si are o multime de unitati de cazare in zona din spate, plaja Paradise, plaja Pefkari (la 1 kilometri distanta de Potos), plaja Limanaki sau Limenas Beach (se afla chiar in Limenas, insa devine destul de aglomerata in plin sezon), plaja Glyfoneri (de dimensiuni reduse), plaja Notos, plaja Arriba (ingusta, insa bine amenajata si cu o intrare lina), plaja Dasilio (aproape de Arriba), dar si altele. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Nu in ultimul rand, statiunea pe care o alegi pentru a-ti petrece vacanta in Thassos alaturi de cei mici poate face diferenta intre o vacanta cu adevarat reusita si una putin mai solicitanta. 

In general, daca vrei sa ai parte de o atmosfera mai zen cat te afli in concediu cu copiii, e de preferat sa eviti statiunile foarte animate, precum Potos, sau pe cele aglomerate, precum Limenas, caci e posibil sa nu-ti doresti prea mult freamat in imprejurimi. De regula, acestea devin aglomerate in perioada iulie-august, asa ca ti-ai putea orienta atentia si catre locuri precum Skala Marion, Skala Rachoni, Skala Potamia, Golden Beach, Skala Sotiros.

In zona statiunii Skala Marion vei gasi si un mic aquapark, insa nu in stil clasic, ci amenajat chiar pe mare, cu atractii gonflabile. Prin urmare, acest loc va fi potrivit copiilor ceva mai mari. 

Gasesti detalii despre acest aquapark aici: Aquapark Maries, parcul acvatic din Thassos aflat in apropiere de Skala Marion

Pe de alta parte, e important de stiut si ca in Limenas vei gasi totusi ceva mai multe atractii pentru copii, insa e posibil ca o vacanta alaturi de cei mici aici sa fie mai binevenita la sfarsit de mai, inceput de iunie sau dupa prima parte a lunii septembrie. 

Unde sa te cazezi in Thassos daca vrei o viata de noapte activa

Thassos nu se poate compara la capitolul viata de noapte cu alte insule grecesti precum Mykonos, Ios sau chiar si Creta, insa cu siguranta vei gasi si aici animatie suficienta, mai ales daca mergi unde trebuie. 

Daca tot ce-ti trece prin cap atunci cand te gandesti la vacanta ta in Thassos este distractie, ei bine, te-ai putea indrepta din start catre Potos. Potos este cea mai animata statiune a insulei, iar in zona de faleza gazduieste si unele dintre cele mai cunoscute restaurante, dar si baruri, puburi, cu muzica si petreceri pentru toate gusturile. 

Exista baruri si locuri in care se poate petrece pana tarziu si in alte statiuni mai mari ale insulei, precum Limenas, Limenaria, Skala Potamia si zona celebrei plaje Golden Beach. In Limenas, spre exemplu, cele mai multe baruri sunt localizate in zona portului si in zona pietonala. 

Mai mult, pentru acei turisti care prefera sa traiasca experienta unor seri traditionale grecesti, exista si alte locuri catre care si-ar putea indrepta atentia, iar acestea nu trebuie sa fie neaparat situate la malul marii. Sate traditionale precum Theologos, Panagia sau Maries pot fi un exemplu in acest sens, daca vrei sa te bucuri de o seara cu muzica traditionala greceasca, dansuri syrtaki si mancare buna. 

Statiuni in Thassos potrivite pentru turistii exploratori

Daca urmeaza sa pleci in Thassos, insa printre principalele activitati pe care le ai trecute pe lista se numara acelea de a bifa cat mai multe locuri frumoase, fie ele monumente ale naturii, fie locuri cu incarcatura istorica, e posibil sa vrei sa te cazezi fie in Limenas, fie intr-unul dintre satele traditionale, pentru o experienta cat mai autentica, fie langa una dintre plajele cu adevarat speciale ale insulei. 

Limenas, spre exemplu, gazduieste foarte multe atractii interesante precum Acropola, Teatrul Antic, Muzeul de Arheologie din Thassos, vechiul port, cladirea Kalogerico si altele. 

Poti citi mai multe detalii despre obiectivele acestui oras aici: Vacanta in Limenas, capitala insulei Thassos. Ce trebuie sa stii despre acest oras si care sunt principalele obiective turistice de aici

Pe de alta parte, daca esti pus pe explorat, te poti caza oriunde pe insula, caci in definitiv nu-ti trebuie mai mult de 2 ore si ceva pentru a o inconjura pe toata, iar drumul principal este considerat a fi un obiectiv in sine. 

De bifat mai pot fi o multime de locuri interesante precum Giola Thassos, Fabrica de ulei de masline Sotirelis, pestera Drakotrypa, satul Panagia, satul Theologos, satul Kastro, satul Maries, satul Kallirachi, satul Potamia, bisericile si manastirile din Thassos, siturile arheologice (atat cele din Limenas, cat si cel din Alyki si altele), iar lista poate continua, insa te avertizam: vei avea nevoie de o vacanta de cateva luni in Thassos 🙂 

Gasesti o buna parte dintre atractiile insulei abordate in acest articol: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

HINT: Daca ti-ai propus sa explorezi cat mai multe astfel de locuri in Thassos, insa nu vrei sa depinzi de masina personala sau a prietenilor si esti interesat sa circuli cat mai mult cu transportul local, trebuie sa stii ca Limenas are cele mai multe legaturi cu celelalte statiuni ale insulei. 

Gasesti in acest articol tot ce trebuie sa stii despre autobuzele locale in Thassos, dar si detalii despre inchirierea unei masini, a unui scuter sau a unei ambarcatiuni: Transportul local in Thassos. Cum te poti deplasa pe insula daca nu vrei sa depinzi de masina personala

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Unde sa stai in Thassos daca vrei sa faci scuba diving 

Daca se intampla sa fii un amator al acestui sport, sa-l practici la nivel de avansati sau chiar si sa vrei sa-l incerci pentru prima data in Thassos, vei gasi suficiente centre, dar si locuri numai bune pentru a face asta, desigur, sub indrumarea unui personal calificat. 

Cele mai multe centre de scufundari se afla in zona de sud-vest a insulei, asadar in dreptul statiunilor Limenaria si Potos, insa vei avea la indemana centre de scuba diving si in zona plajei Golden Beach, dar si in Limenas, Skala Prinos sau Skala Sotiros. 

Unul dintre cele mai cunoscute centre de acest tip este cel administrat de grecul Vasilis Vasiliadis, care are o cariera impresionanta in domeniu si care a deschis o scoala de diving care-i poarta numele, in statiunea Potos. 

Daca vrei sa practici aceasta activitate intr-un mod regulat cat te afli in vacanta in Thassos, eventual sa urmezi chiar un curs sau sa faci o specializare anume, acest lucru va fi posibil, insa te sfatuim sa alegi un centru cu review-uri bune, multe recomandari si nu in ultimul rand, sa respecti tot ce inseamna indicatii, instructaj si reguli de siguranta. 

Pe acest subiect, ti-ar putea fi de folos informatiile de aici: Scuba diving Thassos. Despre cele mai cunoscute centre de scufundari, preturi si tipuri de experiente

In loc de concluzie

Insula Thassos este ofertanta pentru toate categoriile de turisti, iar daca acorzi putin mai multa atentie si faci un research fara sa te grabesti, ai toate sansele sa gasesti hotelul potrivit cerintelor tale! 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta zeci de oferte vacanta Thassos, cu hoteluri din toate colturile insulei, recenzii din partea clientilor Travel Planner, dar si un proces de rezervare extrem de simplu si de rapid.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?