Vizita la Kucuk Cakil, plaja de dimensiuni reduse din orasul Kas

Una dintre plajele deosebit de frumoase din orasul de coasta Kas Antalya este Kucuk Cakil, care se diferentiaza insa de celelalte plaje si prin spatiul redus pe care-l ofera. 

Kucuk Cakil este genul de plaja care-ti va oferi o vedere superba catre Mediterana, fiind considerata, mai degraba, un loc in care sa te opresti pentru scurt timp (o baie in mare, cateva poze). 

In continuare te asteapta mai multe amanunte despre principalele caracteristici ale plajei Kucuk Cakil, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya.

Localizare Kucuk Cakil si distante din alte statiuni

Kucuk Cakil Beach este pozitionata la doar 500 metri departare de centrul orasului Kas, ceea ce inseamna ca daca te vei afla in zona portului, pana aici ai putea parcurge drumul pe jos in aproximativ 8-10 minute.

Pe drumul catre plaja vei vedea un indicator catre plaja Derya. De acolo, va trebui sa cobori scarile din stanga ta. 

Nu se poate ajunge cu masina la Kucuk Cakil, ci numai la drumul principal din partea de sus. In plin sezon insa, sunt sanse destul de mari sa nu gasesti loc de parcare. 

Plaja poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Küçük Çakıl”

Distante catre Kucuk Cakil din alte statiuni:

  • distanta Kalkan – Kucuk Cakil: 32 kilometri
  • distanta Demre – Kucuk Cakil: 44 kilometri
  • distanta Finike – Kucuk Cakil: 73 kilometri
  • distanta Tekirova – Kucuk Cakil: 129 kilometri

Cum arata Kucuk Cakil si ce servicii sunt disponibile in zona

Plaja Kucuk Cakil este marginita de stanci pe ambele laturi si se desfasoara pe o portiune extrem de ingusta, de doar cateva zeci de metri. 

Este formata din pietris deschis la culoare, ceea ce inseamna ca aici vor fi bineveniti si acei cipici speciali pentru apa. 

Intrarea in mare este lina (primii 10-15 metri), iar apa are acea nuanta de turcoaz superba, gratie pietricelelor in tonuri deschise de la mal. 

Pe plaja nu exista amenajare de niciun fel, asadar, nu vei avea la indemana sezlonguri si umbrele de inchiriat si nici beach bar. O parte dintre vizitatori vin aici si cu umbrelele personale, insa daca ai in plan sa faci acest lucru, trebuie sa ai in vedere ca exista foarte multe sanse (mai ales in plin sezon) sa nu ai loc unde sa asezi umbrela. 

Din aceste considerente, spunem ca plaja Kucuk Cakil poate fi genul de loc in care sa te opresti pentru o scurta baie in mare sau pentru cateva fotografii exceptionale, insa nu-ti va asigura confortul unei plaje clasice. 

In lateralele plajei, pe stancile inalte, au fost amenajate restaurante care ofera si sezlonguri/umbrele, amplasate pe platforme. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kucuk Cakil

Kucuk Cakil se afla foarte aproape de centrul orasului Kas si este vizitata atat de catre localnici, cat si de catre turistii care exploreaza atractiile din imprejurimi. 

De aceea, in plin sezon (adica in intervalul iulie-august) are toate sansele sa fie cat se poate de aglomerata. 

In cazul in care-ti vei face vacanta in zona Kas – Antalya in miezul verii, iti recomandam sa vii la Kucuk Cakil la primele ore ale diminetii sau chiar si in preajma apusului. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita la Kucuk Cakil pot fi sfarsitul lunii mai sau inceputul lunii octombrie, caci zona va fi in mod categoric mai degajata. 

In plus, si temperaturile vor fi mai placute, iar preturile la cazare in extrasezon pot fi semnificativ mai reduse. 

Alte plaje aflate la distante rezonabile fata de Kucuk Cakil

Pentru ca exista sanse destul de mari sa nu poti petrece foarte mult timp la Kucuk Cakil (din cauza spatiului sau redus si a lipsei de amenajare chiar la mal), ti-am pregatit mai jos si alte sugestii de plaje din imediata apropiere:

Plaja Buyuk Cakil este localizata la 1 kilometru departare de Kucuk Cakil, este categoric mai generoasa in dimensiuni si bine organizata cu sezlonguri, umbrele, beach bar, toalete si cabine de schimb.

Sunt in jur de 4 restaurante in zona acesteia, este formata tot din pietricele si poate fi potrivita in cazul in care ai in plan sa faci snorkeling. 

Kaş Belediyesi Halk Beach este si mai incapatoare, se afla la 3,2 kilometri distanta de Kucuk Cakil, are amenajare cu sezlonguri si este marginita de stanci.

Si in acest caz vei intalni acelasi tip de pietris pe plaja, dar si o serie de pontoane amplasate la mal. 

In zona se afla si o parcare generoasa, dar si un restaurant si un loc de joaca pentru copii. 

In vestul acestei plaje este localizata Hidayet Bay Beach, caz in care sezlongurile sunt amplasate pe platforme de lemn. 

Plaja publica Incebogaz este tot in aceasta zona, la 2,6 kilometri departare de Kucuk Cakil. Are dubla deschidere la mare si un peisaj superb. 

In loc de concluzie

Kucuk Cakil este o plaja cat se poate de frumoasa din zona orasului Kas, insa dimensiunile sale micute o fac sa fie potrivita in mod particular pentru vizitele scurte. Are totusi avantajul de a fi localizata foarte aproape de centru si intr-o zona presarata cu multe alte plaje aspectuoase. 

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?