Scurta vizita la vechea Fabrica de Ulei de Masline Paragaea din Parga

Cunoscuta drept prima fabrica mecanica de ulei de masline din Parga, Paragaea este unul dintre locurile populare si totodata deosebite pe care merita sa le vizitezi rapid in timpul unei plimbari prin zona de centru a acestui oras.

Vei putea invata aici o serie de amanunte utile despre productia uleiului de masline, despre legatura acestui loc cu viata si cultura localnicilor si vei putea achizitiona o serie de produse de calitate, toate avand la baza acest elixir magic al sanatatii – uleiul de masline. 

Descopera in capitolele de mai jos cateva amanunte utile despre vizita la Fabrica de Ulei de Masline Paragaea, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga.

Localizare Fabrica de Ulei de Masline Paragaea Parga si cum ajungi aici

Unul dintre primele avantaje ale acestei micute fabrici este faptul ca se afla chiar in centrul orasului Parga, la doar cateva minute de mers pe jos din zona portului si a plajei centrale Krioneri. 

O gasesti pe Google Maps marcata cu denumirea de “Paragaea Old Olive Oil Factory”, iar din port ar trebui sa faci pana aici in jur de 5 minute, la pas. 

In fata fabricii, cum te uiti catre mare, se afla pensiunea Villa Vavvas, iar in spatele cladirii este localizat Hotel Paradise de 2 stele. 

Intre Castelul Venetian Parga si Fabrica de Ulei de Masline Paragaea sunt 400 de metri. Se recomanda sa vii aici pe jos, caci locurile de parcare sunt greu de gasit si accesul este greoi, mai ales in plin sezon. 

Distante catre Fabrica de Ulei de Masline Paragaea din alte orase si statiuni:

  • distanta Igoumenitsa – Paragaea: 47 kilometri 
  • distanta Plataria – Paragaea: 39 kilometri
  • distanta Syvota – Paragaea: 27 kilometri
  • distanta Ammoudia – Paragaea: 19 kilometri
  • distanta Preveza – Paragaea: 64 kilometri

Ce poti sa vezi si sa faci la Fabrica de Ulei de Masline Paragaea

In cazul in care iti doresti sa vizitezi Paragaea, trebuie sa stii ca exista trei modalitati prin care poti face asta: prin intermediul turului clasic, prin intermediul unei experiente de cooking sau in cadrul unei degustari de vinuri. 

Turul clasic are o durata relativ scurta, insa informatia primita este descrisa ca fiind foarte concisa. Iti va fi prezentata istoria fabricarii uleiului de masline in zona Parga, istoria acestei fabrici si intreg procesul de productie. Turul ghidat se termina cu degustarea uleiului de masline si a catorva produse alimentare pe baza de ulei de masline (uleiuri aromate, sosuri cu ulei de masline, pasta de masline). 

Programul de vizitare si programul magazinului deschis in cadrul fabricii sunt disponibile pe site-ul oficial al atractiei. Iti recomandam sa le verifici inainte sa ajungi aici, caci pot sa difere de la un sezon la altul. 

Daca intentionezi sa optezi pentru varianta unei experiente de cooking, trebuie sa-ti faci rezervare aici, iar pentru o degustare de vinuri aici.  

Cei mai multi dintre turistii care au vizitat locul in ultimii ani s-au declarat incantati de experienta, relatand ca personalul este bine pregatit si extrem de amabil cu oaspetii. 

Desigur, la final de vizita te asteapta magazinul Paragaea, de unde poti cumpara ulei de masline si diferite alte preparate si produse locale (cosmetice, sare de mare, etc.). 

Alte atractii apropiate de Fabrica de Ulei de Masline Paragaea

Cum zona Parga este cat se poate de bogata in atractii si obiective de toate felurile, o vizita la Paragaea ar putea fi urmata si de opriri in alte locuri interesante, din imediata apropiere. 

Castelul Venetian Parga poate fi unul dintre acestea. Se afla la doar cateva sute de metri departare si are o istorie foarte bogata, alaturi de o priveliste incantatoare. Este localizat pe mica peninsula dintre portul Parga si plaja Valtos. 

Vizitatorii nu platesc taxa de vizitare, iar accesul se face pe propria raspundere. 

Insula Fecioara Maria este localizata tot in zona portului, chiar in fata plajei Krioneri. Poti ajunge aici cu o barcuta inchiriata din portul Parga, cu caiac/canoe sau hidrobicicleta inchiriate de la plaja Krioneri sau chiar si inot. 

Si in acest caz, peisajul este superb, iar pe insula poti vizita si o mica bisericuta. 

Plajele Valtos, Krioneri, Piso Krioneri, Lichnos, Agios Sostis si Sarakiniko te asteapta in apropiere, fiind considerate unele dintre cele mai importante atractii din zona Parga. 

Plaja Piso Krioneri

Castelul Ali Pasha se afla la circa 5.5 kilometri distanta de Paragaea, intr-o zona inalta de deal, in apropierea satului Anthoussa.

Privelistea catre golful orasului Parga este fascinanta, insa si aici vorbim despre un loc cu acces pe proprie raspundere, neamenajat pentru turisti. 

In loc de concluzie

Fabrica de Ulei de Masline Paragaea poate face obiectul unei experiente inedite in timpul vizitei tale in Parga, cu atat mai mult cu cat ai la indemana diferite variante prin care sa te bucuri de acest loc: tur ghidat, experienta de cooking sau degustare de vinuri. Este localizata intr-o zona centrala care abunda in atractii si poate fi vizitata usor. 

Daca ti-am starnit deja pofta pentru preparatele cu ulei de masline, dar si apetitul pentru concediile in aceasta parte a Greciei, iti reaminti ca la noi pe site te asteapta o serie de oferte tentante pentru vacantele in Parga.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?