Despre Cirali Beach Antalya, plaja cu testoase si ruine antice in imediata apropiere

Printre plajele absolut superbe pe care le regasesti pe coasta Marii Mediterane a Turciei se afla si Cirali Beach, un loc considerat a fi ideal pentru cei care iubesc natura, linistea si nu in ultimul rand, istoria. 

Cirali Beach are foarte multe de oferit vizitatorilor sai si are marele avantaj de a nu fi cunoscut inca turismul in masa. 

Mai multe amanunte despre plaja Cirali poti sa descoperi in cele ce urmeaza, si pentru ca noi, cei de la Travel Planner, organizam eficient vacante de mai bine de 15 ani, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu propuneri de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Unde este Cirali Beach si distante din principalele statiuni

Plaja Cirali se afla la 78 kilometri sud-vest de centrul orasului Antalya, ceea ce inseamna ca daca esti cazat chiar aici, ar trebui sa faci pe drum, cu masina, in jur de o ora si un sfert – o ora si jumatate, urmand drumul principal D400. 

Din Kemer si pana la Cirali Beach sunt 38 kilometri, adica aproximativ 40 minute cu masina. 

Masinile se pot parca pe marginea drumului principal care trece prin spatele plajei, insa in miez de vara, locurile devin limitate. 

Poti ajunge aici si cu un taxi, dar si cu microbuzele locale (caz in care vei plati foarte putin). Din statia centrala a Antalyei trebuie sa iei un microbuz care merge in directia Finike, Demre, Kas sau Kumluca, insa nu uita sa comunici soferului ca vrei sa cobori la intersectia cu Cirali. De acolo, vei putea lua un taxi sau un alt microbuz care te va duce in zona de plaja (drumul dureaza in jur de 10 minute). 

Distante catre Cirali Beach din alte statiuni:

  • distanta Lara – Cirali Beach: 95 kilometri  
  • ditanta Belek – Cirali Beach: 121 kilometri
  • distanta Side – Cirali Beach: 153 kilometri

Cum arata Cirali Beach, ce poti sa faci aici si ce servicii gasesti

Cirali Beach are o lungime de circa 3,5 kilometri si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. Intrarea in apa este destul de abrupta, lucru de care e bine sa tii cont daca planuiesti sa vii aici alaturi de copii sau daca nu esti un bun inotator. 

Plaja atribuita satului Cirali este mult mai linistita comparativ cu plajele marilor statiuni. Exista suficient de mult spatiu pentru cei care vor sa stea pe prosop, insa vizitatorii au la indemana si varianta de a se relaxa pe sezlong, totul intr-un cadru cat se poate de bogat in vegetatie. 

In zona din spatele plajei nu sunt hoteluri mari, ci mai degraba o serie de pensiuni linistite. Tot aici vei gasi si mai multe restaurante, unele dintre cele mai apreciate fiind Karakuş Restaurant, İkiz Restaurant, Azur Aida Restaurant, Azalea Çıralı, Çıralı El Erizo Gastro&Bar. 

In partea stanga a fasiei de nisip se afla si o zona de camping, iar in partea dreapta cum te uiti la mare te asteapta ruinele orasului antic Olympos, considerat o alta atractie istorica deosebit de importanta a acestei zone. 

Vei observa ca pe Harti, bucata de plaja mai apropiata de ruinele Olympos este marcata cu Olimpos Plaji

Poti ajunge la ruine fie direct de pe plaja, fie de pe drumul care trece prin spatele muntelui. Pornind din centrul satului Cirali, vei avea de condus cam 21 kilometri pentru a ajunge aproape de anticul Olympos. Pe timp de vara, situl arheologic este deschis in intervalul orar 08.00 – 19.00, iar intrarea costa in jur de 20 lire turcesti. Se recomanda sa porti incaltaminte sport, nu slapi de plaja. 

Revenind la plaja Cirali, e bine sa ai in vedere ca acest loc a mai fost binecuvantat si cu alte atractii ale naturii: testoasele Caretta Caretta care-si depun ouale pe plaja in intervalul lunilor mai – august. Eclozarea dureaza intre 45-70 zile, ceea ce inseamna ca incepand cu luna iulie ai sanse sa poti observa puii de testoasa care inainteaza usor spre mare. Zona este protejata, iar cuiburile cu oua sunt marcate, numerotate si verificate periodic de catre cei responsabili. 

Daca ai sansa sa observi micutele testoase, nu incerca sa le atingi sau sa le muti. Totodata, asigura-te ca lasi locul in urma ta cel putin la fel de curat pe cat l-ai gasit. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Cirali Beach

Desi este mai degajata comparativ cu plajele statiunilor populare, Cirali Beach poate fi vizitata de un numar destul de mare de turisti in varf de sezon. Este avantajata de faptul ca se afla intr-o zona muntoasa, bogata in vegetatie, ceea ce inseamna ca temperaturile vor fi mai suportabile aici in miez de vara. 

Cu toate acestea, daca vrei sa te bucuri de frumusetea si de linistea locului asa cum se cuvine si nu esti conditionat sa-ti faci vacanta in lunile iulie sau august, o idee buna poate fi sa vii aici la sfarsit de mai sau chiar si la inceput de octombrie.

Ai sanse sa prinzi o apa buna pentru baie (in mai, media de temperatura in apa este undeva la 22 grade, iar in octombrie apa poate avea chiar si 25 grade) si, in plus, te vei putea plimba pe plaja si pe la ruine fara sa fii deranjat de un numar prea mare de vizitatori. 

E drept, in aceste perioade nu prea sunt sanse sa vezi puii de testoasa. 

Alte atractii si plaje in apropiere de Cirali Beach

Imprejurimile acestei plaje ofera insa si mai multe celor care ajung aici. 

Ruinele orasului antic Phaselis se afla tot in apropierea Cirali Beach, ceva mai aproape de Kemer. 

Phaselis este foarte bine conservat si a fost ridicat pe o peninsula inconjurata de trei golfuri absolut superbe. 

Intre Cirali si Phaselis sunt 25 kilometri, drum care se poate parcurge cu masina in aproximativ 30 de minute. 

Plaja Tekirova se afla intre Cirali si Phaselis, la vreo 21 kilometri departare de Cirali Beach, in statiunea Tekirova. Este inconjurata de munti pe trei laturi, este premiata cu distinctia Blue Flag si are o serie de unitati de cazare in zona din spate. 

Tekirova este formata tot dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar pe multe dintre portiunile sale este amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Muntele Tahtali Dagi, cunoscut si sub denumirea de Olympos sau Olimpul Lician este o alta atractie naturala de exceptie care poate fi vizitata in zona Cirali. 

Poti ajunge in varf cu telecabina care circula pe tot parcursul anului, iar in partea de sus te asteapta un restaurant, dar si una dintre cele mai incantatoare privelisti de care te-ai putea bucura in Turcia. Pretul unei calatorii dus-intors este de 30 dolari/adult si de 15 dolari pentru copiii cu varsta intre 7-12 ani. 

In loc de concluzie

Cirali Beach este genul de loc care merita explorat asa cum se cuvine, cu respect pentru natura si pentru tot ceea ce gazduieste, cu bucuria de a admira un peisaj cu totul inedit. 

Este, fara doar si poate, o plaja potrivita pentru relaxare, dar si pentru cei pasionati de natura si de atractiile istorice.

Iti reamintim totodata ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?