Sand City Hurghada, locul in care poti admira unele dintre cele mai interesante sculpturi in nisip

Sand City este una dintre cele mai vizitate atractii ale orasului-statiune Hurghada, fiind considerata un magnet in mod special pentru familiile cu copii. Muzeul in aer liber este primul de acest gen din Africa si din Orientul Mijlociu si gazduieste doua sectiuni de sculpturi si de bazoreliefuri: cea de arta istorica si cea de sculpturi cu tematica personaje din desene animate, preferata celor mici. 

Daca planifici o vacanta in Hurghada Egipt alaturi de intreaga familie, e posibil sa te intereseze o vizita la Sand City, experienta pe care mai mult ca sigur o vei intalni pe listele de excursii optionale ale operatorilor locali.

Localizare Sand City Hurghada si cum se ajunge aici

Orasul de Nisip se afla la o distanta de circa 20 kilometri de centrul orasului-statiune Hurghada, ceea ce inseamna ca un drum cu un taxi pana aici, care sa nu implice si alte opriri, ar trebui sa dureze in jur de 30 minute. 

Majoritatea turistilor care aleg sa viziteze Sand City Hurghada o fac prin intermediul excursiilor optionale organizate de operatorii locali, care pot fi de mai multe tipuri: Fie o excursie directa cu oprire doar la Sand City, fie o excursie care sa includa si alte obiective din zona. 

Cea mai populara dintre acestea este excursia care include vizita la Hurghada Grand Aquarium, alaturi de intrarea la Sand City, caci ambele atractii se afla oarecum in aceeasi directie. Ba, mai mult, o parte dintre cei care au ales acest tip de experienta spun ca au primit intrarea la Sand City gratuit sau ca pretul a fost usor negociabil, mai ales in cazul in care au mers alaturi de o gasca mai mare. 

Asadar, cea mai safe, comoda, dar si convenabila metoda de a vizita Sand City poate fi un tur de genul, tocmai pentru ca esti preluat direct de la hotel, adus inapoi, fiind acompaniat si de un ghid. 

Ce poti sa vezi la Sand City Hurghada

Sand City Hurghada a fost deschis la sfarsitul anului 2013, in urma unui proiect care a fost dus la bun sfarsit in 7 luni si care contine 42 de sculpturi si 17 bazoreliefuri, realizate de artisti de renume international din mai multe tari. 

Muzeul in aer liber este compus din doua sectiuni: Historical Art (care include 22 de sculpturi si 6 bazoreliefuri) si Wonderland Art (care include 20 de sculpturi si 11 bazoreliefuri). 

In sectiunea Historical Art pot fi admirate sculpturi ale unor personaje istorice, ale unor obiective emblematice din Egipt ( Piramidele din Giza si Sphinxul), urmate de zeita Isis, Cleopatra, Iulius Caesar, scene din batalia de la Kadesh, sculptura lui Cupidon, a lui Alexandru Macedon, a regelui spartan Leonidas, templul de la Abu Simbel, Anubis, Horus si multe altele. 

In sectiunea Wonderland Art, de altfel atractia principala pentru copiii care viziteaza Sand City Hurghada, pot fi admirate personaje celebre precum Nemo, Superman, Batman, Popeye, Tom si Jerry, King Kong, Popeye, Shrek, alaturi de multe altele. 

Pentru toate aceste sculpturi au fost folositi 11.000 metri cubi de nisip si in jur de 4000 de tone de apa.

Cei mici au parte de activitati speciale si in cadrul workshop-ului organizat aici (Magic Castle), iar adultii se pot relaxa la umbra, la o cafea sau la magazinul de suveniruri.

Preturi intrare Sand City Hurghada si cand e mai bine sa vii aici 

Tarifele de intrare la Sand City Hurghada pot varia in functie de ofertele si pachetele operatorilor locali, dar si in functie de tipul experientei pe care o alegi (poate fi o excursie de grup sau poate fi cu transfer privat/ poate fi o excursie cu opriri la mai multe obiective sau poate fi o excursie cu oprire doar la Sand City).

Astfel, se poate intampla sa gasesti preturi de circa 20 dolari pentru persoanele cu varsta de peste 12 ani, 10 dolari pentru copiii cu varsta intre 12-3 ani, intrare gratuita pentru copiii sub 3 ani, dar si preturi mai convenabile sau chiar gratuitate daca optezi pentru o excursie in care sa bifezi mai multe obiective (precum Grand Aquarium Hurghada). 

Cei care au mai fost aici spun ca este mai bine ca Sand City Hurghada sa fie vizitat la primele ore ale zilei, inaintea altor obiective, pentru ca fiind un muzeu in aer liber, temperaturile pot deveni destul de calduroase dupa orele pranzului. Programul este totusi stabilit de catre operator, pe care nu strica sa-l intrebi care sunt orele de vizitare inainte sa achizitionezi excursia. 

Cele mai ridicate temperaturi in Hurghada se inregistreaza in iulie si august, insa orasul-statiune este favorizat de o clima buna pe intreg parcursul anului, cu temperaturi de peste 20 grade chiar si pe timp de iarna. 

In loc de concluzie

Sand City Hurghada este un loc interesant de bifat mai ales daca iti faci vacanta in aceasta statiune egipteana de la Marea Rosie alaturi de copii, care vor fi fascinati de expozitia cu personaje din desene animate. 

Desigur, nu sunt putini nici adultii care s-au declarat incantati de sculpturile reprezentand personaje, monumente sau scene istorice, iar cel mai convenabil mod prin care poti vizita acest loc este prin intermediul tururilor organizate.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?