Hurghada Grand Aquarium, cel mai mare acvariu din Egipt si ce trebuie sa stii despre vizita aici

Acvariul din Hurghada este una dintre principalele atractii turistice ale orasului-statiune, mai ales pentru cei care-si fac vacantele alaturi de copii, dar si pentru cei pasionati de cunoasterea vietii subacvatice din Marea Rosie. 

Chiar daca Hurghada este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune destinatii de snorkeling si de diving din intreaga lume, nu toti turistii care ajung aici au inclinatia, pasiunea si disponibilitatea de a explora diversitatea recifelor de corali din zona, motiv pentru care Hurghada Grand Aquarium poate fi o alternativa educativa foarte la indemana. 

Gasesti in cele ce urmeaza aproape totul despre acest obiectiv turistic recent deschis in Hurghada, dar si detalii despre alte mici atractii pe care le vei regasi la interior. 

Localizare Hurghada Grand Aquarium si cum poti ajunge aici

Acvariul din Hurghada se afla in sudul orasului-statiune, la aproximativ 15 kilometri de centru si la 7,5 kilometri de Aeroportul International Hurghada. 

Poti ajunge aici si cu taxiul, insa cel mai des, turistii care aleg sa viziteze Hurghada Grand Aquarium vin prin intermediul excursiilor organizate. 

Avantajul acestui tip de experienta este in primul rand faptul ca ai transportul asigurat, cu preluare si retur direct la hotel, dar si ghid pe parcursul vizitei la acvariu. In unele cazuri, turistii care au achizitionat astfel de experiente au povestit si ca pretul a fost usor negociabil, mai ales daca s-au inscris alaturi de mai multe persoane. 

Totodata, vei observa ca ofertele de tip day trip la Hurghada Grand Aquarium pot fi diferite de la un operator la altul – pot include strict vizita la acvariu, sau pot include si alte opriri la alte atractii din Hurghada (ca de exemplu Sand City – Orasul de Nisip, localizat la circa 7 kilometri distanta de acvariu). 

Ce sa stii despre Hurghada Grand Aquarium si ce poti vedea aici 

Hurghada Grand Aquarium a fost deschis in ianuarie 2015 de catre oamenii de afaceri egipteni Magdy Faik Abdul-Latif, Ali Abdel-Razek Abdel-Moneim si Mohamed Ahmed Taha, in urma unor contributii de aproximativ 360 milioane de lire egiptene. 

Acvariul din Hurghada este cel mai mare din Egipt si unul dintre cele mai mari din lumea araba, constructia desfasurandu-se pe circa 40.000 de spatiu acoperit. 

In jur de 3.500 metri cubi de apa sunt in rezervoarele acvariului, iar constructia acestei atractii a durat 48 de luni. 

Hurghada Grand Aquarium gazduieste in prezent peste 1200 de vietuitoare din peste 100 de specii de apa dulce si apa sarata. Printre creaturile de exceptie care pot fi admirate aici se numara si rechinul tigru, rechinul de nisip, rechinul-cap-de-lopata, testoasa de mare, rechinul cu inotatoare negre comun, alaturi de multe alte animale fascinante. La Hurghada Grand Aquarium ai si optiunea unei experiente de tip “Dive with sharks” (Inoata cu rechinii), insa pentru a putea participa la aceasta activitate trebuie sa prezinti un certificat Open Water Dive sau o certificare echivalenta, din care sa reiasa faptul ca ai facut scufundari in mare anterior. 

Animalele de aici sunt expuse in 24 de galerii distincte, carora li se alatura si o mini gradina zoologica, unde poti admira animale salvate din toate colturile tarii. 

Printre misiunile acvariului din Hurghada se numara si implicarea in salvarea speciilor pe cale de disparitie, prin diferite programe de cercetare si educationale, alaturi de colaborari cu universitati din Egipt. 

Costuri intrare Hurghada Grand Aquarium si program de vizitare 

Preturile pentru intrarea la aceasta atractie pot varia in functie de locul din care-ti achizitionezi experienta, dar si in functie de varsta, marimea grupului de care apartii, etc. 

Spre exemplu, vei observa ca pentru egipteni, pretul pe site este de 275 lire egiptene, in timp ce pentru rezidenti pretul de persoana este de 24 dolari. 

Pentru turistii care-si achizitioneaza biletul la liber, pretul este de 32 dolari/persoana, in timp ce pentru grupurile mai mari se pot obtine preturi preferentiale (caz in care vei achizitiona experienta tip day trip de la un operator local). 

Pentru copiii turisti cu varsta intre 4 – 10 ani, pretul unui bilet la acvariu este de 16 dolari, in timp ce micutii cu varsta sub 4 ani beneficiaza de intrare gratuita. 

Pretul unui bilet include intrarea la acvariu, dar si intrarea la mini gradina zoologica, in zona de padure tropicala, la micul muzeu de aici, plus posibilitatea de a privi momentul in care sunt hraniti rechinii. 

Pentru cei care doresc sa faca rezervarea online, direct pe site-ul oficial al Hurghada Grand Aquarium, exista reduceri de 15% in baza unui promo code. 

Hurghada Grand Aquarium este deschis in fiecare zi a saptamanii, intre orele 09.00 – 19.00. 

Rechinii sunt hraniti de doua ori in timpul programului de vizita, respectiv la orele 11.00 si 13.00. 

Este permis sa faci fotografii la interior, insa este interzisa utilizarea blitz-ului. 

Un tur complet al acvariului ar trebui sa dureze in jur de 1-2 ore. 

In loc de concluzie

Hurghada se mandreste cu foarte multe atractii si oportunitati in sfera turistica, iar Grand Aquarium se numara printre cele mai atractive, in mod special pentru familiile cu copii. 

Un avantaj al acestui obiectiv este si faptul ca este localizat destul de aproape de centrul orasului-statiune, iar vizita aici nu presupune o prea mare solicitare (vei aloca probabil in jur de 2-3 ore cu tot cu drum sau jumatate de zi daca optezi pentru un tur care include si o alta atractie din zona). 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?