Tekirova Beach, una dintre plajele bine organizate din apropiere de Kemer

Cei care-si petrec vacantele in zona statiunii Kemer Turcia aleg, de cele mai multe ori, sa exploreze si plajele din imprejurimi, iar printre locurile care merita o scurta vizita se numara si Tekirova Beach, atribuita statiunii cu acelasi nume.

Premiata cu distinctia Blue Flag gratie bunei organizari si a curateniei din zona, plaja micutei statiuni Tekirova e dotata cu mai toate serviciile potrivite unei experiente relaxante. 

Te invitam sa descoperi acest loc mai jos, iar daca esti tentat sa-ti faci vacanta in aceasta parte a Turciei, te asteptam la noi pe site, unde gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din care sa-l alegi pe cel potrivit cerintelor tale.

Localizare Tekirova Beach si distante din principalele statiuni

Plaja Tekirova se afla la aproximativ 18 kilometri departare de centrul din Kemer, ceea ce inseamna ca daca mergi cu masina intre cele doua ar trebui sa faci in jur de 20 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Din centrul orasului Antalya si pana la aceasta plaja sunt 59 kilometri, adica in jur de o ora de mers cu masina.

Distanta intre Aeroportul International Antalya si Tekirova Beach este de 75 kilometri. 

Gasesti plaja pe Harti cu exact aceasta denumire “Tekirova Beach” si poti parca masina in zona din spatele plajei. 

Poti ajunge aici si cu un taxi (mai ales daca vii din Kemer), dar si cu microbuzele locale. 

Distante catre Tekirova Beach din alte statiuni:

  • distanta Lara – Tekirova Beach: 84 kilometri
  • distanta Belek – Tekirova Beach: 102 kilometri
  • distanta Side – Tekirova Beach: 134 kilometri

Cum arata Tekirova Beach si ce servicii sunt aici

Plaja Tekirova este o plaja lunga de circa 3.7 kilometri, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, cu pietricele marunte prezente in mod special in zona apropiata malului. 

Plaja este impartita pe mai multe segmente – zona publica si zonele administrate de catre hotelurile din prima linie. 

In spatele plajei Tekirova se afla o serie de hoteluri de 5 stele, fiecare dintre acestea cu segment de plaja privata. 

Plaja Tekirova a fost premiata cu distinctia Blue Flag pentru puritatea apei, pentru amenajare si pentru serviciile regasite aici, iar statiunea in sine este potrivita si familiilor cu copii. 

Intrarea in apa are o panta medie, iar din loc in loc exista centre de sporturi acvatice, mici pontoane, restaurante si alte servicii. 

Tekirova este lata si destul de incapatoare, chiar si in plin sezon, nu se aglomereaza foarte tare si poate fi mai racoroasa, gratie apropierii sale fata de muntele Tahtali Dagi. 

Statiunea in sine este relativ dezvoltata, ceea ce inseamna ca vei gasi aici si supermarket, serviciu de rent a car, farmacie, banca, dar si o serie de repere istorice extrem de importante, localizate in imediata vecinatate. 

Cand e mai bine sa vii la Tekirova Beach

Asa cum am mentionat si anterior, Tekirova Beach nu este o plaja extrem de aglomerata si nu se numara printre cele mai populare din zona Antalya. 

Poate fi considerata o plaja relaxanta si foarte la indemana pentru cei cazati chiar in statiune, dar si pentru acei turisti care vor sa viziteze un alt loc nou la malul marii, eventual alaturi de atractiile din imprejurimi, pe care le vom aborda putin mai jos. 

Cele mai ridicate temperaturi in Antalya se inregistreaza in intervalul iulie-august, insa zona statiunilor Tekirova – Kemer isi bucura vizitatorii cu vreme mai blanda, gratie apropierii fata de munte. 

Daca vrei sa prinzi plaja mai libera, poti veni aici si la sfarsit de mai – inceput de iunie sau la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. 

In aceste perioade, printre avantaje se va numara si faptul ca preturile la cazare sunt mai prietenoase cu buzunarul. 

Alte atractii si plaje in apropiere de Tekirova Beach

Daca timpul iti permite si vrei sa vizitezi cele mai importante atractii din aceasta zona, e bine sa stii ca la mica distanta de Tekirova se mai afla si urmatoarele:

Ruinele orasului antic Phaselis sunt localizate la circa 5 kilometri departare de aceasta plaja, intre Muntii Bey si Parcului Național Olympos, pe o peninsula inconjurata de trei golfuri care-ti ofera o vedere superba catre mare. 

Pot fi vizitate usor si daca pleci din Kemer (distanta intre cele doua este de aproximativ 15 kilometri). 

Muntele Olympos (sau Tahtali Dagi/Olimpul Lician) va fi, de asemenea, in apropiere. Poti ajunge aici cu telecabina care circula pe intreg parcursul anului, iar in partea de sus vei intalni un restaurant si o priveliste absolut incantatoare.

Urcarea cu telecabina costa insa 30 dolari/adult si 15 dolari pentru copiii cu varsta intre 7-12 ani. 

Plaja Cirali se afla la 23 kilometri departare de Tekirova. Este considerata a fi una dintre cele mai frumoase plaje din zona Kemer, iar daca esti suficient de norocos, aici poti vedea puii de testoase Caretta Caretta care ies din oua in intervalul iulie-august.

Zona este protejata, iar in capatul din dreapta al plajei cum te uiti la mare te asteapta si ruinele anticului Olympos

In loc de concluzie

Tekirova Beach este doar una dintre plajele frumoase apropiate de statiunea Kemer. Este potrivita turistilor care au in plan sa se relaxeze, este bine organizata si are avantajul de a fi localizata intr-o zona cu multe atractii. 

In incheiere, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, pe care te invitam sa le consulti mai jos 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?